Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Aluminij NK Celje NK Domžale ND Gorica NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Rudar NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Video vrhunci tekem 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Spomladanski čudež z zamudo: Olimpija se je približala Mariboru #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Nogometaši Olimpije so v 33. krogu dobili izjemno pomembno srečanje. V Stožicah so na derbiju za drugo mesto premagali Domžale, hkrati pa se prvaku Mariboru, ki ga je v nedeljo med spanjem ujel Aluminij, približali na 13 točk razlike. Prvič v spomladanskem delu so bili v enem krogu od Maribora boljši za tri točke.

Aluminij : Maribor 3:1

Kidričani so si priigrali dragocene točke v boju za obstanek. "Zelo sem zadovoljen, zlasti z igro v prvem polčasu. Želeli smo si zmage, to smo tudi uresničili," je bil vesel Slobodan Grubor, ki je z Aluminijem na lestvici prehitel Krško in se povzpel na osmo mesto.

Na vrhu je Maribor, ki je prvič v letu 2017 izgubil na prvenstvenem dvoboju. "Aluminij je zasluženo zmagal. Odlično se je prilagodil in izvajal odlično protinapade. Mi smo začeli preveč napadalno, po izgubljenih žogah pa puščali preveč prostora gostiteljem. Uspeli jim je, zelo dobro so nas pretentali," je priznal Darko Milanič.

Olimpija : Domžale 3:1

Zmaji so na sosedskem obračunu odpravili tekmeca za drugo mesto. "To je bil boj za tri točke. Nismo prikazali lepe igre. Pomembno je bilo zmagati," je poudaril trener Safet Hadžić. V polno je zadel nekdanji italijanski mladi reprezentant Kingsley Boateng in se veselil prvenca v zeleno-belem dresu. "Za mano je težko obdobje. Težko je bilo gledati soigralce na igrišču, jaz pa jim nisem mogel pomagati," je srečen, da je odpravil zdravstvene težave.

"Tekmo sta odločili dve prekinitvi v prvem polčasu. Nismo zadovoljni, a ni predaje, še vedno se borimo za drugo mesto," je trener Domžal Simon Rožman dejal, da je videl stvari, ki jih v nadaljevanju sezone njegovi izbranci ne smejo delati.

Radomlje : Koper 0:4

Najvišjo zmago kroga je dosegel Koper v Radomljah. "Odločila je individualna kakovost Koprčanov," je pojasnil trener Radomelj Adnan Zildžović in zaupal, da bo zadnje tekme v tej sezoni odigral z igralci, na katere računa v prihodnji sezoni v drugi ligi.

Strateg Kopra Igor Pamić ni bil zadovoljen z nekaterimi stvarmi. "Radomljam smo dovolili preveč priložnosti," je opozoril Hrvat, ki se še poteguje za Evropo.

Gorica : Rudar 2:1

"V igri je še devet točk, tako da bo še napeto do konca. Ta zmaga bo dobro učinkovala na našo psihološko plat. Z igralcem manj smo pokazali pravi značaj in odigrali še boljše," je bil Miran Srebrnič ponosen na ekipo Gorice, ki je na četrtem mestu.

"Videti je nenavadno, da smo z igralcem manj prejeli gol. A dobili smo ga iz prekinitve po individualni napaki," je pojasnil strateg Rudarja Vanja Radinović, ki ni bil najbolj zadovoljen z nekaterimi sodniškimi odločitvami.

Celje : Krško 1:2

Celjani so zapravili lepo priložnost, da bi še naprej dihali za ovratnik Novogoričanom. Doma so vodili z 1:0 proti Krškemu, nato zapravili enajstmetrovko, na koncu pa izgubili z 1:2. "Nisem zadovoljen," ni skrival razočaranja hrvaški trener Igor Jovičević, ki je objokoval zapravljeni strel z bele točke.

"V Celje smo prišli po tri točke. Z borbeno in zbrano igro smo jih osvojili," je bil nasmejan trener Krškega Rok Zorko.

Ne spreglejte