Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2016,
16.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Gorica NK Koper NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Rudar naj gol

Nedelja, 20. 11. 2016, 16.55

6 let, 6 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

Mariborčani izkoristili spodrsljaj Olimpije in zavzeli vrh Prve lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

2

Radomlje Maribor Prva Liga Telekom Slovenije | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po dvotedenskem reprezentančnem premoru so na sceno stopili prvoligaški klubi in kar takoj poskrbeli za spremembe na lestvici. Olimpija je v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije zgolj remizirala z Gorico, Maribor pa je gladko premagal Radomlje in je spet točko pred Ljubljančani.

Prvoligaški ples se je v 17. krogu začel v Celju s savinjsko-šaleškim derbijem. Celjani so zlahka zmagali, Rudar so odpravili kar s 4:0.

V Krškem sta se merila domači prvoligaš in Koper. V zelo slabem vremenu so nogometaši zdržali 61 minut, potem pa se je zaradi preobilnega deževja, ki je onemogočalo igro, glavni sodnik odločil, da prekine tekmo. Rezultat 0:0 bo obveljal.

Olimpijo je kaznoval njen nekdanji napadalec

Pod žarometi v novogoriškem Športnem parku sta se merila Gorica in do tega kroga vodilna Olimpija. Gostje so z golom Hrvata Leona Benka na začetku tekme povedli, a nato ob koncutekme prejeli gol in se morali sprijazniti z remijem. Za Gorico je zadel nekdanji član Olimpije Miran Burgić.

Slobodan Vuk zdaj domžalski rekorder

Slobodan Vuk je v tej sezoni prispeval sedem golov in šest podaj. Danes je za Domžale zabil svoj 36. gol in je klubski rekorder. | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Vuk je v tej sezoni prispeval sedem golov in šest podaj. Danes je za Domžale zabil svoj 36. gol in je klubski rekorder. Foto: Vid Ponikvar V času nedeljskega kosila je Aluminij v Kidričevem gostil Domžale. Zmage s 4:0 so se veselili gostje, ki so zdaj s 40 zadetki najbolj učinkovit udeleženec Prve lige Telekom Slovenije.

Domžale ostajajo tretjeuvrščena ekipa prvenstva, napadalec Slobodan Vuk z novim golom popravil klubski rekord po številu zadetkov v 1. SNL. Vuk jih je zdaj dosegel 36 in prehitel Zlatana Ljubijankića, ki jih je zabil 35.

Maribor izkoristil darilo zmajev

Zadnja tekma 17. kroga se je odvila v Domžalah. Na štadionu ob Kamniški Bistrici so gostovali Mariborčani, ki so na srečanju s skromnimi Radomljami upravičili vlogo velikega favorita. Drugoligaškega prvaka, ki v tej sezoni sploh še ni zmagal, med tednom pa je na trenerski stolček namesto Janija Žilnika sedel njegov nekdanji pomočnik angleški strateg Dave McDonough in postal prvi Otočan, ki vodi slovenskega prvoligaša, so vijoličasti premagali s 3:0.

Mariborčani so z enajsto zaporedno zmago v domačem prvenstvu spet na vrhu lestvice.  | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani so z enajsto zaporedno zmago v domačem prvenstvu spet na vrhu lestvice. Foto: Vid Ponikvar

Mariborčani so igrali brez poškodovanega Milivoja Novakovića in v 1. SNL prišli še enajstič zapored zmagali, s čimer so spet zasedli tudi vrh prvenstvene lestvice. Vprašanje zmagovalca je četa Darka Milaniča rešila že v prvem polčasu, ko je z goloma Marka Šulerja in Aleksa Pihlerja povedla z 2:0. V drugem polčasu je mrežo Radomelj še enkrat zatresel Pihler in postavil končni izid 3:0.

Naj gol 16. kroga, nagradna igra #video

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog: 


Sobota, 19. november:
Celje : Rudar 4:0 (1:0)
Volaš 34., 83., Čirjak 56./11m, Pungaršek 58.
Poročilo s tekme

Krško : Luka Koper 0:0* (0:0)
Poročilo s tekme

*-tekma je bila v 61. minuti prekinjena zaradi obilnega deževja. Na podlagi 58. člena tekmovalnega pravilnika rezultat obvelja.

Gorica : Olimpija 1:1 (0:1)
Burgić 80.; Benko 12.
Poročilo s tekme

Nedelja, 20. november:
Aluminij : Domžale 0:4 (0:1)
Kocić 6./a.g., Vuk 56., Mance 62., Dobrovoljc 70.
Poročilo s tekme

Radomlje : Maribor 0:3 (0:2)
Šuler 32., Pihler 37., 88.
Poročilo s tekme
 

Lestvica:

1. Maribor 17 tekem - 37 točk
2. Olimpija 17 - 36 
3. Domžale 17 - 32
4. Celje 17 - 26
5. Luka Koper 17 - 22
6. Gorica 17 - 22
7. Rudar 17 - 20
8. Krško 17 - 19
9. Aluminij 16 - 15
10. Radomlje 17 - 5

Najboljši strelci:

9 - Dominik Glavina (Rudar)
8 - Marko Alvir (Domžale)
7 - Slobodan Vuk (Domžale)
6 - Filip Dangubić (Krško), Dalibor Volaš (Celje), Miha Zajc (Olimpija)

Najlepši zadetki 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte