Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

3

Natisni članek

Milivoje Novakovič NK Maribor NK Maribor Aleks Pihler Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Petek, 18. 11. 2016, 7.00

6 let, 6 mesecev

Poškodba Milivoja Novakovića

Mariborčani ostali brez najboljšega, Milanič kar ne more verjeti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

3

Milivoje Novaković | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski reprezentant Milivoje Novaković je zaradi zloma dela kosti pri gležnju že končal jesenski del sezone. Njegove soigralce čaka v tem letu še pet tekem v Prvi ligi Telekom Slovenije. V nedeljo bodo v Domžalah gostovali proti Radomljam.

Vijolice bodo do konca jesenskega dela napadali vodilno Olimpijo brez izkušenega slovenskega reprezentanta Milivoja Novakovića.

Ljubljančan je v tej sezoni v prvenstvu dosegel pet zadetkov in je skupaj z mladim reprezentantom Luko Zahovićem in Nigerijcem Sunnyjem Omoregiejem najboljši strelec mariborskega kluba. Zaradi zloma dela kosti pri gležnju, poškodbo je začutil pred prijateljsko reprezentančno tekmo s Poljsko, so mu klubski zdravniki predpisali vsaj 14-dnevno mirovanje s posebno opornico.

Milaniču se ni uresničila želja 

Darko Milanič v nadaljevanju jesenskega dela ne bo računal na pomembnega igralca. | Foto: Matjaž Vertuš Darko Milanič v nadaljevanju jesenskega dela ne bo računal na pomembnega igralca. Foto: Matjaž Vertuš Trener vijolic Darko Milanič, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije nazadnje izgubil pred tremi meseci, je objokoval novico o poškodbi 37-letnega napadalca.

''Neverjetno je, kaj se vse lahko zgodi. Pred tem premorom sem rekel, da si želim reprezentante ob vrnitvi z akcije videti samozavestne zaradi dobrih iger in predvsem zdrave. To se ni uresničilo, žal bomo do konca tega dela prvenstva brez Novakovića, ki se je vrnil poškodovan. Izkazalo se je, da gre v njegovem primeru za večji zaplet,'' je za spletno stran povedal strateg, ki je z mariborskim klubom osvojil že deset lovorik.

V zadnjih petih krogih jesenskega dela ne bo mogel računati na pomoč Novakovića, drugega najboljšega strelca v zgodovini slovenske izbrane vrste. Na večni lestvici z 31 zadetki zaostaja le za Zlatkom Zahovićem, s katerim sodeluje v Ljudskem vrtu.

Žal mu je, da ne bo mogel pomagati ekipi

V tej sezoni je dosegel pet zadetkov, zadnjo tekmo v tem letu pa je odigral na Malti. | Foto: Vid Ponikvar V tej sezoni je dosegel pet zadetkov, zadnjo tekmo v tem letu pa je odigral na Malti. Foto: Vid Ponikvar Novaković si želi, da njegovi soigralci ostanejo neporaženi do konca prvega dela sezone.

''Do nadaljnjega mi je predpisano mirovanje in žal v tem jesenskem finišu, ko smo v res dobri seriji, ne bom mogel pomagati ekipi. Upam, da bomo v tem slogu nadaljevali, ostali neporaženi do konca, sam pa se bom skušal čim prej vrniti na igrišče,'' je sporočil mariborskim navijačem.

Zadnjič v tem letu je nastopil prejšnji petek na Malti, kjer je slovenski reprezentanci do pomembne zmage v kvalifikacijah za SP 2018 pomagal 83 minut.

Za razliko od Novakovića se je vrnil zdrav

Aleks Pihler igra prvo sezono v mariborskem dresu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Aleks Pihler igra prvo sezono v mariborskem dresu. Foto: Grega Valančič/Sportida Barve Maribora je v slovenski izbrani vrsti branil tudi 22-letni Aleks Pihler. Zvezni igralec je debitiral v državnem dresu na prijateljski tekmi s Poljsko v Vroclavu. Nekdanji nogometaš Zavrča se je za razliko od Novakovića z reprezentančne akcije vrnil zdrav.

''Ne smemo popuščati, se pa zavedamo, da nas čaka pet zahtevnih tekem, na katerih bo treba za uresničitev cilja igrati na visoki ravni,'' je sporočil Pihler, eden izmed mariborskih adutov za lažjo pot do treh točk na nedeljskem gostovanju v Domžalah.

Najlepši zadetki 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije: 

Ne spreglejte