Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 11. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

NK Rudar NK Radomlje NK Krško NK Koper NK Gorica NK Aluminij NK Domžale NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija naj gol Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 16. 11. 2016, 16.00

6 let, 7 mesecev

Neporaženost klubov v Prvi ligi Telekom Slovenije

Maribor je vse izgubil poleti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Darko Milanič | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

Reprezentančni premor se počasi izteka. Konec tedna se bo nadaljevala Prva liga Telekom Slovenije. Vodilna Olimpija bo gostovala v Novi Gorici, najbližji zasledovalec Maribor, ki je zadnji poraz doživel pred skoraj tremi meseci, pa se bo v Domžalah pomeril z zadnjeuvrščenimi Radomljami. Če bo upravičil vlogo favorita, bo v 1. SNL neporažen že enajstič zapored.

Nogometaši NK Maribor so v tej sezoni pod vodstvom Darka Milaniča izgubili le tri dvoboje. Zanimivo je, da so vse poraze izkusili drugega za drugim. Sredi avgusta so najprej ostali praznih rok v Novi Gorici (1:2), nato izgubili prvi dvoboj odločilnega kroga kvalifikacij za evropsko ligo z Qabalo v Azerbajdžanu (1:3), črni teden pa sklenili z domačim spodrsljajem proti Aluminiju, ko so v Ljudskem vrtu izgubili z 0:2.

Neporaženi so že skoraj tri mesece

NK Aluminij, na fotografiji je predsednik Zvonko Jevšovar, je v tej sezoni črna mačka Mariborčanov. | Foto: Vid Ponikvar NK Aluminij, na fotografiji je predsednik Zvonko Jevšovar, je v tej sezoni črna mačka Mariborčanov. Foto: Vid Ponikvar Kidričani so za veliko presenečenje, ki so ga z aplavzom pozdravili zlasti navijači Olimpije, poskrbeli 21. avgusta. Od takrat so Mariborčani v prvenstvu odigrali deset dvobojev, na katerih tekmecem niso dali veliko razlogov za zadovoljstvo. Vknjižili so osem zmag in le dva remija (gostovanji v Velenju in Kidričevem). Neporaženi so že skoraj tri mesece.

Pred nadaljevanjem prvenstva ne skrivajo cilja, da bi tako ostalo do konca jesenskega dela, v katerem jih čaka še pet prvenstvenih srečanj. Najprej v nedeljo v Domžalah, kjer se bodo pomerili z zadnjeuvrščenimi Radomljami. Drugoligaški prvaki so se med tednom odločili za menjavo trenerja.

Vlogo Janija Žilnika, ki je nasledil Dejana Djuranovića in podobno kot nekdanji reprezentant neuspešno naskakoval prvo zmago, je prevzel angleški trener Dave McDonough. V svojem prvencu v 1. SNL se bo nekdanji sodelavec slovitega španskega trenerja Rafaela Beniteza udaril prav z vijolicami, ki so v zadnjih mesecih nepremagljive.

Lestvica obdobja neporaženosti udeležencev 1. SNL:

Klub Niz neporaženosti Rezultati v obdobju neporaženosti
Maribor 10 8 zmag in 2 remija
Aluminij 4 1 zmaga in 3 remiji
Krško 4 1 zmaga in 3 remiji
Olimpija 3 2 zmagi in 1 remi
Rudar 3 1 zmaga in 2 remija
Domžale 1 1 zmaga
Radomlje  1 1 remi
Celje 0 /
Gorica 0 /
Luka Koper 0 /

Kar ni uspelo slovenskim klubom, je uspelo Interju

Trener Milanič je v večnem derbiju v Stožicah prekinil niz nepremagljivosti Luke Elsnerja na zeleno-beli klopi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Trener Milanič je v večnem derbiju v Stožicah prekinil niz nepremagljivosti Luke Elsnerja na zeleno-beli klopi. Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor poraza v prvi ligi ni doživel na zadnjih desetih tekmah in prepričljivo vodi na lestvici klubov, ki se lahko pohvalijo z nizom nepremagljivosti. Branilec naslova Olimpija je šele na četrtem mestu, glavni krivec pa Maribor, ki je prejšnji mesec v Stožicah dobil večni derbi in prekinil spodbuden Elsnerjev niz zaporednih zmag.

Aluminij, črna mačka 13-kratnih prvakov v tej sezoni, saj je na dveh tekmah z Mariborom osvojil kar štiri točke, ni izkusil poraza v prvenstvu že štiri tekme, z enakim učinkom so lahko zadovoljni v Krškem. 

Če je Maribor po 21. avgustu nepremagljiv v domačih tekmovanjih (prvenstvo in pokal), pa je drugače na pripravljalnih srečanjih. Milaničeva četa se je prejšnji petek, ravno na dan, ko sta bila Milivoje Novaković in Aleks Pihler s slovensko člansko reprezentanco na delu na Malti, pomerila z Interjem iz Zaprešića.

Mariborčani bodo nogometno leto 2016 sklenili 10. decembra na štadionu, kjer se bodo predstavili tudi to nedeljo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčani bodo nogometno leto 2016 sklenili 10. decembra na štadionu, kjer se bodo predstavili tudi to nedeljo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Vijolice so doživele tisto, česar v 1. SNL niso vajene. Izgubile so z 0:1, petouvrščeni klub v hrvaškem prvenstvu pa se je v domovino vrnil bogatejši za spoznanje, da mu je uspelo nekaj, kar so v zadnjih tednih zaman poskušali vsi slovenski tekmeci.

Klubi bodo do konca jesenskega dela odigrali še pet krogov. Mariborčani se bodo od leta 2016 poslovili 10. decembra na derbiju v Domžalah. Tako bodo v Športnem parku ob Kamniški Bistrici zaigral še dvakrat letos. V nedeljo proti Radomljam, v zadnjem letošnjem krogu pa proti Domžalam.

Najlepši zadetki 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte