Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

NK Rudar NK Radomlje NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Krško NK Koper NK Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije naj gol

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 11.50

6 let, 6 mesecev

Videovrhunci 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Milanič: Maribor gre po svoji poti #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

V 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije je bilo doseženih 13 zadetkov. Domžalčani in Celjani so se veselili najvišjih zmag (4:0), prepričljivi so bili tudi Mariborčani, ki so se po zmagi nad Radomljami povzpeli na prvo mesto. Olimpija je v Novi Gorici zapravila priložnost, da bi z novo zmago zadržala vodilni položaj.

Preverite, katere nogometne vsebine si lahko ogledate na Siol TV

Radomlje  : Maribor 0:3

Mariborčani so se po prepričljivi zmagi v Domžalah, kjer so premagali zadnjeuvrščene Radomlje, zavihteli na vrh prvenstvene razpredelnice. "Zadovoljen sem s tremi točkami in pristopom. Gremo po svoji poti. Uspešno smo opravili nalogo," je bil zadovoljen Darko Milanič. Trenerja Maribora je razveselilo, da so njegovi izbranci vzeli tekmo resno in na težkem igrišču, kjer je bil otežen nadzor žoge, zadetke dosegali v pravih trenutkih. Junak srečanja je bil dvakratni strelec Aleks Pihler, vijolice pa so zadnji poraz v 1. SNL izkusile pred več kot tremi meseci.

"Imeli smo načrt in dali vse od sebe, a prejeli tri zadetke. Enega po kotu, drugega po strelu z daleč, tretjega po odboju žoge od našega igralca. To se dogaja," je po zgodovinskem dejanju, prvi tekmi, ki jo je v Prvi ligi Telekom Slovenije vodil kot trener Radomelj, povedal Anglež Dave McDonough.

Gorica : Olimpija 1:1

Nogometaši Olimpije so po remiju v Novi Gorici zapravili vodilni položaj. V mestu vrtnic se jim je nasmihala zmaga, ki pa jo je deset minut pred koncem preprečil nekdanji reprezentant Miran Burgič. "Ko so začeli Novogoričani stopnjevati direktno igro, smo začeli fizično popuščati. To nas je pripeljalo do prekinitve, iz katere smo podobno kot na tekmi v Kopru prejeli gol. Tokrat nas je stal zmage," je trener Olimpije Luka Elsner pojasnil, zakaj so njegovi izbranci zapravili lepo priložnost za novo gostujočo zmago.

"Zadnjih 20 minut prvega polčasa smo visoko stisnili tekmeca, igrali boljše na druge žoge, v drugem delu pa smo bili vsaj enakopravni, če ne celo boljši od Olimpije. Žal nam ne uspe, da bi dobili tako izenačeno tekmo," je zaupal Miran Srebrnič, zadovoljen z borbeno in disciplinirano predstavo vrtnic.

Aluminij : Domžale 0:4

Domžalčani nadaljujejo niz visokih zmag pod vodstvom Simona Rožmana. V tej sezoni so dosegli že 40 zadetkov, največ izmed vseh v 1. SNL. "Zunanje okoliščine, vreme in pripravljenost igrišča se spreminjajo, naša moč pa ostaja na ravni. Tekma morda ni bila lepa za oko, a je bila z naše strani zelo tekmovalna in borbena. Dali smo več kot maksimum," je mladi trener Domžal prepričan, da se je varovancem poplačalo dobro delo na treningih.

Kidričani so ostali brez točk. "Naredili smo preveč katastrofalnih napak, po katerih se je bilo težko psihično dvigniti," je po najvišjem domačem porazu v tej sezoni priznal strateg Aluminija Bojan Špehonja.

Celje : Rudar 4:0

V deževnem vremenu, ki je oteževal delo nogometašem na savinjsko-šaleškem derbiju, so se bolje znašli grofje. Celjani so napolnili mrežo gostom iz Velenja. Z dvema zadetkoma je izstopal najboljši strelec Celja Dalibor Volaš: "Težko igrišče ni dovoljevalo lepote v igri. Dobro smo se znašli, bili borbeni ter čvrsti in zasluženo zmagali," je dejal Primorec.

"Celjani so se v teh razmerah bolje znašli. Čestitam jim za zmago, na dvoboj pa je precej vplival prvi gol, ki smo ga prejeli v obdobju, ko smo igrali dobro," je dejal srbski trener Slobodan Krčmarević, ki z Rudarjem zaseda sedmo mesto. Celjani so se utrdili na četrtem.

Krško : Luka Koper 0:0

Edini dvoboj 17. kroga, ki se je končal brez zadetkov, je potekal v Krškem. Morda bi ga gledalci na štadionu Matije Gubca dočakali, če bi se igralo vseh 90 minut, tako pa je sodnik zaradi hudega naliva in nemogočih igralnih razmer odpiskal konec že v 62. minuti. Obveljalo je pri remiju.

"Na začetku smo še lahko kombinirali, potem pa je bilo iz minute v minuto slabše. Primorani smo bili le še nabijati dolge žoge," je pojasnil branilec Krškega Damjan Vuklišević, njegov stanovski kolega pri kozličkih Ed Kevin Kokorović pa je izpostavil neizkoriščene priložnosti Kopra. "Morda bi dosegli gol, če bi se igralo do konca," je izpostavil 21-letni Hrvat, rojen v Nemčiji.


Najlepši zadetki 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte