Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2016,
16.09

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Aluminij NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Slobodan Vuk

Nedelja, 20. 11. 2016, 16.09

7 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Domžale

Domžalčani pokazali, zakaj so najučinkovitejše moštvo lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slobodan Vuk Domžale | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal so v tekmi 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Aluminij s 4:0 (1:0).

Nogometaši Domžal so v Kidričevem rutinsko upravičili vlogo favorita in osvojili tri točke, s katerimi ostajajo v stiku z vodilnim dvojcem državnega prvenstva. Varovanci Simona Rožmana z igro v polju niso posebej navdušili, a so se izkazali z učinkovitostjo, izkoristili so praktično vse lepše priložnosti, ki so jim ponudile, pokazali, zakaj so trenutno najučinkovitejše moštvo lige.

Aluminij jim ustreza

Imeli pa so tudi nekaj sreče, saj so domači, ki so v vsej tekmi naredili kar nekaj hudih napak v obrambi, že na začetku tekme dosegli avtogol. Z zmago so dokazali, da jim ekipa Aluminija ustreza, saj so v šesti medsebojni tekmi petič zmagali, doslej so le enkrat remizirali, še to v Domžalah.

Domžalčani so povedli že po prvi nevarnejši akciji na tekmi. Jure Balkovec je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer je Slobodan Vuk ni zadel, a je nato nespretno posredoval Milan Kocić in premagal svojega vratarja. Po golu so imeli gosti še eno priložnost, vendar je po dolgem oklevanju strel Marka Alvirja zletel mimo gola.

Tudi domači niso bili brez priložnosti

Nato pa so pobudo prevzeli domači nogometaši. Po kotu je njihovo prvo priložnost zamudil Josip Zeba, z glavo je streljal čez gol. V 31. minuti je vratarja Dejana Milića poskusil presenetiti Matic Vrbanec, najbližje zadetku pa je bil tri minute pozneje Dejan Krljanović, njegov strel od daleč je zadel zgornji del prečke. V slabem prvem polčasu je bilo to tudi vse, kar so videli gledalci.

Za Aluminij sta bili usodni dve napaki v prvem delu drugega polčasa. Najprej je obramba v 55. minuti dovolila Slobodanu Vuku, da je obrnjen s hrbtom proti golu prejel žogo, se spretno obrnil in z močnim strelom premagal Janžekoviča. Slednji je sedem minut pozneje praktično poklonil gol Antoniu Manceju, ki je tik pred tem vstopil v igro, po posredovanju izven kazenskega prostora mu je po najbrž nepotrebni podaji Vedrana Turkalja žogo namestil, da mu je ni bilo težko poslati v mrežo.

Piko na i postavil Dobrovoljc

To pa še ni bilo vse, kar je dosegla domžalska ekipa. V 70. minuti je Zeni Husmani dobro streljal od daleč, Janžekovič je žogo odbil v kot, po njem pa je bil v kazenskem prostoru najspretnejši Gaber Dobrovoljc, ki je z glavo dosegel četrti gol svoje ekipe.

Gostitelji so imeli v drugem delu le eno lepo priložnost, Vrbanec je v 68. minuti streljal točno v vratarja Milića, še nekajkrat pa so poskušali s streli od daleč.

Aluminij : Domžale 0:4 (0:1)

Športni park Aluminij, gledalcev 400, sodniki: Vinčić (Maribor), Benc (Rače), Šinkovec (Maribor).

Strelci: 0:1 Kocić (6., a.g.), 0:2 Vuk (55.), 0:3 Mance (62.), 0:4 Dobrovoljc (71.).

Aluminij: Janžekovič, Krljanović, Vrbanec, Škoflek (od 46. Rebernik), Zeba, Cvek, Turkalj, Jakšić, Kocić, T. Petrović (od 61. Kramer), Srdić (od 76. D. Petrović).

Domžale: Milić, Volarič (od 72. Majer), Vuk (od 61. Mance), Matjašič, Širok, Horvat (od 52. Vetrih), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Alvir, Husmani.

Rumena kartona: Srdić, Krljanović.

Rdeč karton: /

Ne spreglejte