Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2017,
12.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Robert Munda Policija večni derbi Ljudski vrt Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Petek, 24. 2. 2017, 12.26

6 let, 7 mesecev

Večni derbi pod budnim očesom policije

Policija poziva navijače Maribora in Olimpije, da upoštevajo opozorila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Maribor Ljudski vrt Policija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Mariborski Ljudski vrt bo v soboto ob 20.15 gostil tako imenovani večni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo iz Ljubljane. Omenjeni dogodek je zmeraj velika poslastica za športne navdušence, medtem ko možem postave zaradi razgretih navijačev povzroča predvsem veliko dela in preglavic. Tudi tokrat bo na delu več sto pripadnikov policije.

Po navedbah policije omenjena javna prireditev z vidika varnosti predstavlja dogodek visokega tveganja, kot je že v navadi, pa bodo že pred tekmo v uporabi posebni varnostni ukrepi. Obveza organizatorja javne prireditve je, da poskrbi za njen varen potek, policisti pa zagotavljajo, da bodo poskrbeli za varen prihod in odhod udeležencev na prireditveni prostor oziroma z njega. Ob morebitnih kršitvah bo policija zoper kršitelje odločno in brez izjem ukrepala.

Policija bo zagotovila najvišjo stopnjo varnosti

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je zato obiskovalcem prireditve namenil nekaj napotkov in opozoril.

Policija se na odmeven športni dogodek, ki ga bo v razprodanem Ljudskem vrtu spremljalo 12 tisoč gledalcev, pripravlja že več tednov. | Foto: Vid Ponikvar Policija se na odmeven športni dogodek, ki ga bo v razprodanem Ljudskem vrtu spremljalo 12 tisoč gledalcev, pripravlja že več tednov. Foto: Vid Ponikvar

"Pred nami je še en velik športni dogodek. Po eni strani predstavlja užitek za vse obiskovalce, po drugi pa tudi veliko varnostno tveganje. Policija se na zagotavljanje varnosti pripravlja že nekaj tednov, po izkušnjah pa za ta dogodek varnostno tveganje predstavlja nekaj deset posameznikov. Policija se bo potrudila zmanjšati ta tveganja in zagotovila najvišjo stopnjo varnosti. Pri tem pričakujemo pomoč organizatorja, rediteljev, varnostnikov in nenazadnje panožne zveze ter obeh klubov, največ pa lahko k varnosti pripomorejo udeleženci tega spektakla oziroma javne prireditve," je dejal Munda.

Varnost bo zagotavljal tudi policijski helikopter

Kriminalist je razkril, da bo policija ob tem izvajala klasične ukrepe, predvsem zoper posameznike, ki po policijskem vedenju predstavljajo tveganje za ogrozitev tega dogodka. Pri delu bo sodelovalo več sto pripadnikov slovenske policije, pripadnikov posebne policijske enote, rednega sestava PU Maribor in pripadnikov kriminalistične policije.

Na gostovanje se bo odpravilo več kot tisoč privržencev Olimpije. Okrog 800 (člani navijaške skupine Green Dragons) jih bo nastanjenih na južni tribuni. | Foto: Vid Ponikvar Na gostovanje se bo odpravilo več kot tisoč privržencev Olimpije. Okrog 800 (člani navijaške skupine Green Dragons) jih bo nastanjenih na južni tribuni. Foto: Vid Ponikvar

"Posebej bi pozval udeležence, da dosledno upoštevajo vsa izrečena opozorila in tudi ukaze policije, da ne bi prišlo do situacije, da bi policija zaradi nespoštovanja ukazov morala ukrepati," je še opozoril Munda.

Kot so povedali pri PU Maribor, bo v zraku tudi policijski helikopter. Za zagotavljanje varnosti bo policija uporabila vsa tehnična sredstva, ki so v pomoč policistom, videonadzorno tehniko, letalsko enoto ipd.

"Policija korektno sodeluje z organizatorjem, pričakujemo, da bo jedro navijačev prispelo v mesto nekaj pred tekmo, od obiskovalcev pričakujemo ravnanje po napotkih, ki so jih prejeli. Pod drobnogledom bodo predvsem tisti, ki redno izvajajo te kršitve, saj večina ljudi, ki pride na prireditev, ne predstavlja varnostnega tveganja," je sklenil Munda.

Ne spreglejte