Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
21.46

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije NZS NK Maribor NK Maribor NK Mura Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 18. 2. 2024, 21.46

2 meseca, 1 teden

Po incidentu v Murski Soboti se je oglasila tudi krovna zveza

NZS ogorčena in pretresena, policija identificirala nekaj kršiteljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
NZS, Nogometna zveza Slovenije | Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da bo usoda tekme v Murski Soboti znana v najkrajšem možnem času. | Foto Anže Malovrh/STA

Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da bo usoda tekme v Murski Soboti znana v najkrajšem možnem času.

Foto: Anže Malovrh/STA

''Čeprav razplet tekme ta trenutek ni na prvem mestu, bo usoda tekme znana v najkrajšem možnem času, po odločitvi vodje tekmovanj NZS,'' je Nogometna zveza Slovenije (NZS), pod okriljem katere poteka tekmovanje 1. SNL, napovedala, kako bo kmalu znan razplet prekinjenega dvoboja med Muro in Mariborom. Krovna zveza je incident, ki so ga v Murski Soboti zakuhali navijači Maribora in poškodovali več nogometašev Mure, najstrožje obsodila.

Niko Kasalo
Sportal Najhuje jo je skupil Niko Kasalo #video

''Verjamemo, da bo NZS v tem primeru primerno in ostro ukrepala ter pokazala ničelno toleranco do tovrstnih ekscesov. Vsi v klubu smo globoko pretreseni nad dogodkom, ki bo žal za dolgo časa zaznamoval slovensko nogometno sceno,'' so po incidentu, ki je očrnil nogometno dogajanje v Prvi ligi Telemach, zapisali pri Muri.

Prekmursko-štajerska nogometna poslastica se je sprevrgla v nezaslišan incident s hudimi posledicami, ki so jih utrpeli nogometaši Mure. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Prekmursko-štajerska nogometna poslastica se je sprevrgla v nezaslišan incident s hudimi posledicami, ki so jih utrpeli nogometaši Mure. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Kmalu so dočakali izjavo za javnost krovne nogometne zveze, ki vodi prvoligaško tekmovanje. ''Na Nogometni zvezi Slovenije smo ogorčeni in pretreseni zaradi dogodkov na tekmi 21. kroga Prve lige Telemach med Muro in Mariborom. Do 57. minute smo gledali navijaški praznik, potem pa je bila tekma zaradi navijaških izgredov prekinjena, ob uporabi nevarnih eksplozivnih sredstev gostujoče navijaške skupine pa je prišlo do poškodb šestih članov domačega moštva. Na NZS si želimo in upamo, da poškodovani zaradi nepremišljenega, sramotnega dogodka ne bodo nosili dolgoročnih posledic. Vsem želimo čim hitrejše okrevanje,'' so vsem, ki so jo skupili zaradi nevarnega eksplozivnega sredstva, katerega so proti njim s tribune z navijači Maribora, zaželeli hitro okrevanje in čim prejšnjo vrnitev na igrišča. Po prvih informacijah, je poškodovanih pet igralcev Mure, Niko Kasalo in Tilen Ščerjavić pa bi bila lahko po prvih informacijah odsotna najmanj šest tednov.

Mura Maribor
Sportal Mura razkrila, kako hudo so jo skupili nesrečni nogometaši. Zdaj je na potezi NZS.

Dogodek meče slabo luč na slovenski klubski nogomet

Prvi mož NZS je predsednik Radenko Mijatović. | Foto: www.alesfevzer.com Prvi mož NZS je predsednik Radenko Mijatović. Foto: www.alesfevzer.com NZS, ki vodi prvoligaško tekmovanje, je tako v sklepnem dejanju drugega kroga spomladanskega dela Prve lige Telemach naletela na enega največjih navijaških incidentov v zgodovini 1. SNL.

''Obenem nam je žal, da se je tekma spremenila v dogodek, ki meče slabo luč na slovenski klubski nogomet in odvrača iskrene nogometne navdušence in družine od ogleda tekem v živo. Incident najstrožje obsojamo in verjamemo, da bodo storilca poleg disciplinske odgovornosti pod okriljem NZS, doletele tudi najostrejše sankcije pristojnih organov,'' verjame, da bodo tisti, ki so povzročili incident, za to tudi odgovarjali.

Po divjanju mariborskih navijačev je do tribune z gostujočimi privrženci stopil tudi trener Ante Šimundž in jih skušal prepričati, da bi prenehali z incidenti. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Po divjanju mariborskih navijačev je do tribune z gostujočimi privrženci stopil tudi trener Ante Šimundž in jih skušal prepričati, da bi prenehali z incidenti. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Nogometna zveza še dodaja, kako bo nujno potrebno potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganizmom. ''Čas je, da se problema lotimo skupaj z vsemi deležniki. Današnji dogodek je dodaten signal, da je na tem področju potrebna sistemska in celovita ureditev,'' napoveduje spremembe.

Kakšen pa bo razplet srečanja, ki je na Fazaneriji trajal le slabih 60 minut? ''Čeprav razplet tekme ta trenutek ni na prvem mestu, bo usoda tekme znana v najkrajšem možnem času, po odločitvi vodje tekmovanj NZS,'' je napovedala krovna zveza.

Že med tednom sledi nov prvenstveni krog. Mura bo brez številnih poškodovanih igralcev v sredo gostovala v kopru, Maribor pa bo dan pozneje v Ljudskem vrtu pričakal Bravo Kostel, ki se je v nedeljo razšel z vodilnimi Celjani brez zadetkov.

Maribor
Sportal NK Maribor obžaluje in ostro obsoja incident

Nekaj kršiteljev izsledili in identificirali

 

Mura Maribor | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Predstavnik Policijske uprave Murska Sobota je v izjavi po tekmi poudaril, da so dva ali tri kršitelje izsledili in jih identificirali, v prihodnjih dneh pa bodo pregledali še nadzorne posnetke, ugotovili okoliščine in zbrali druge dokaze.

 

Zaradi poškodb igralcev in kondicijskega trenerja gre pri tem za sum povzročitve splošne nevarnosti, pri čemer so policisti že zaslišali nekaj očividcev, tudi glede poškodovanja lastnine. Uporabili so prisilna sredstva zoper devet oseb, "a najmilejša, torej telesno silo".

 

Preiskava poteka tudi glede organizacije tekme, pri čemer gre za sum kršitve zakona o javnih zbiranjih, pri čemer globa za organizatorja v primeru krivde znaša 500 evrov, za njegovo odgovorno osebo pa 250 evrov, so dodali pri Policijski upravi Murska Sobota.

Mura Maribor
Sportal Navijači Maribora divjali in poškodovali igralce Mure, tekma odpovedana #video
Ne spreglejte