Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
16.53

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

NŠ Mura FC Koper NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Rogaška NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Aluminij NK Bravo Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 18. 2. 2024, 16.53

2 meseca, 1 teden

1. SNL, 21. krog

Navijači Maribora divjali in poškodovali igralce Mure, tekma odpovedana #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88
Mura Maribor | Navijači Maribora so v 57. minuti poskrbeli za incident, po katerem je bila tekma najprej prekinjena, nato pa še odpovedana. Mariborčani so do takrat vodili z 2:0, a se jim po odpovedi srečanja ne piše nič dobrega. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Navijači Maribora so v 57. minuti poskrbeli za incident, po katerem je bila tekma najprej prekinjena, nato pa še odpovedana. Mariborčani so do takrat vodili z 2:0, a se jim po odpovedi srečanja ne piše nič dobrega.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Na prvem nedeljskem derbiju je Bravo pokvaril načrte vodilnim Celjanom (0:0), na dvoboju med Muro in Mariborom pa se je zmaga nasmihala vijolicam. V prvem polčasu sta zadela v polno mladostna veterana Josip Iličić in El Arbi Hillel Soudani, a je bilo srečanje zaradi izgredov navijačev Maribora, ki so poškodovali pet članov igralskega in strokovnega štaba Mure, odpovedano. Dvoboj bi se lahko nadaljeval, če bi Viole zapustile stadion, a se ta pogoj ni ustvaril. Olimpija je v gosteh s 3:1 ugnala Radomlje. zadnjeuvrščena Rogaška pa je nadigrala Domžale (4:1) in se približala Aluminiju, ki je ostal brez točk proti Kopru.

Niko Kasalo
Sportal Najhuje jo je skupil Niko Kasalo #video
NZS, Nogometna zveza Slovenije
Sportal NZS ogorčena in pretresena, policija identificirala nekaj kršiteljev
Maribor
Sportal NK Maribor obžaluje in ostro obsoja incident

V Mursko Soboto se je v nedeljo odpravilo ogromno število navijačev Maribora, ki pa so nato zakuhali incident, zaradi katerega bi lahko vijolice ostale brez točk:

1. SNL, 21. krog:

Nedelja, 18. februar:

Mariboru se je nasmihala zmaga, nato je sledil incident

 

Dvoboj med Muro in Mariborom je v 57. minuti postregel z navijaškim incidentom, ki je vrgel temno senco na prekmursko-štajerski nogometni spektakel. Zakrivili so ga gostujoči navijači. S tribune, na kateri so bili zbrani pripadniki navijaške skupine Viole, je priletelo pirotehnično sredstvo, nato je glasno počilo. Predmet je padel neposredno v bližino nogometašev Mure, ki so se ogrevali ob igrišču. Prekmurski klub je pozneje obvestil javnost, kako je eksplozivno telo poškodovalo pet članov Murinega igralskega in strokovnega štaba. Nekaj od teh je potrebovalo zdravniško pomoč.

Navijače Maribora je miril tudi trener Ante Šimundža. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Navijače Maribora je miril tudi trener Ante Šimundža. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

 

Ozračje se je še bolj razgrelo, ko so s tribun s sektorja, namenjenega navijačem Maribora (na gostovanje se je odpravilo okrog 300 privržencev vijolic), poleteli še stoli in bakle. Zaradi navijaških izgredov je bil dvoboj začasno prekinjen, Viole pa sta obiskala tako kapetan Martin Milec kot tudi trener Ante Šimundža ter jih skušala pomiriti, da bi se lahko dvoboj, na katerem se je Mariboru nasmihala zmaga, saj je vodil z 2:0, nadaljeval.

 

Tekma je bila prekinjena, nogometaši so zapustili zelenico, nato pa je delegat po sestanku s predstavniki obeh klubov sprejel odločitev, da bi se lahko dvoboj nadaljeval, a le pod pogojem, da vsi navijači Maribora, zbrani na sektorju za gostujoče privržence, zapustijo Fazanerijo. Viole tega pogoja niso hotele izpolniti. Vztrajale so na stadionu, tako da je bil dvoboj odpovedan. Kakšen bo končni razplet tega obračuna, bo treba počakati na odločitev disciplinske komisije tekmovanja.

Mura Maribor | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Tako je navijaški izgred skazil spektakel, ki bi moral predstavljati praznik ob začetku praznovanja stoletnice domačega kluba.

Josip Iličić je z mojstrskim zadetkom v 16. minuti popeljal Maribor v vodstvo. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Josip Iličić je z mojstrskim zadetkom v 16. minuti popeljal Maribor v vodstvo. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Prednost vijolic je v 40. minuti podvojil Alžirec El Arbi Hillel Soudani. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Prednost vijolic je v 40. minuti podvojil Alžirec El Arbi Hillel Soudani. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

V Mursko Soboto se je odpravilo ogromno privržencev Maribora. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com V Mursko Soboto se je odpravilo ogromno privržencev Maribora. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Nekaj kršiteljev izsledili in identificirali

Predstavnik Policijske uprave Murska Sobota je v izjavi po tekmi poudaril, da so dva ali tri kršitelje izsledili in jih identificirali, v prihodnjih dneh pa bodo pregledali še nadzorne posnetke, ugotovili okoliščine in zbrali druge dokaze.

Zaradi poškodb igralcev in kondicijskega trenerja gre pri tem za sum povzročitve splošne nevarnosti, pri čemer so policisti že zaslišali nekaj očividcev, tudi glede poškodovanja lastnine. Uporabili so prisilna sredstva zoper devet oseb, "a najmilejša, torej telesno silo".

Preiskava poteka tudi glede organizacije tekme, pri čemer gre za sum kršitve zakona o javnih zbiranjih, pri čemer globa za organizatorja v primeru krivde znaša 500 evrov, za njegovo odgovorno osebo pa 250 evrov, so dodali pri Policijski upravi Murska Sobota.

Iz Maribora so pred dnevi sporočili, da Érico Castro zapušča Ljudski vrt, a ostaja v Sloveniji. 31-letni napadalec bo kot posojen igralec do konca sezone 2023/24 pomagal v boju za obstanek moštvu Rogaške.

Bravo pokvaril načrte vodilnemu Celju

Nedeljski prvoligaški ples se je začel na ljubljanskem stadionu ŽAK. Šiškarji so v leto 2024 vstopili z nekaj povratniki v 1. SNL, med katerimi z izkušnjami izstopata Milan Tučić in Jan Gorenc. Bravo je zablestel v Domžalah (zmaga s 3:1), zdaj pa ga je čakal najtežji možni tekmec. Celjani so si priigrali tako visoko prednost, da bi bili z vsem drugim kot naslovom prvaka nezadovoljni. O tem je nedavno v Sportalovem intervjuju govoril tudi kapetan Denis Popović in dodal, kako lahko Celjani v tem trenutku sestavijo kar tri močne enajsterice. A Bravaši se jim po pričakovanjih niso kar tako dali. V prvem polčasu kljub nekaj lepim priložnostim na obeh straneh gola nismo videli.

Dvoboj v Spodnji Šiški se je končal brez zadetkov. | Foto: www.alesfevzer.com Dvoboj v Spodnji Šiški se je končal brez zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com Ključni trenutek tekme se je zgodil v 89. minuti, ko je Sunday Adetunji, novinec v celjskem dresu, ki je vstopil nekaj prej, zadel, a je glavni sodnik Matej Jug zadetek razveljavil, češ da je pri tem storil prekršek nad Nemanjo Jakšićem. Mejna odločitev, trener Celja Damir Krznar ni mogel verjeti, samo nemočen je zamahni z rokami.

Celjani so imeli več pravih strelov za gol, že na začetku tekme Jegor Prucev, a se je izkazal Matija Orbanić, Bravov vratar je izvrstno posredoval tudi po udarcu z glavo Davida Zeca. V drugem polčasu je Orbanić obranil še poskus Aljoše Matka, celjski napadalec je enkrat žogo poslal še mimo gola. Bravo je bil najbolj nevaren ob koncu prvega polčasa, ko je z glavo poskusil Tučić, Matjaž Rozman pa je žogo odbil v kot, malce pozneje je ujel še žogo po poskusu Mateja Poplatnika.

So imeli pa Celjani tudi nekaj težav, po dobre pol ure so ostali brez kapetana Denisa Popovića, ki se je poškodoval, tako da ga je zamenjal Mario Kvesić.

Milan Tučić
Sportal Slovenec, ki je živel v Saporu, a zgrešil brate Prevc

Olimpija navdušila in se približala Celju

Po tekmi je bil lahko kapetan Olimpije Timi Max Elšnik boljše volje od stanovskega kolega pri NK Kalcer Radomlje Emila Velića, ki je moral po žogo v svojo mrežo trikrat. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Po tekmi je bil lahko kapetan Olimpije Timi Max Elšnik boljše volje od stanovskega kolega pri NK Kalcer Radomlje Emila Velića, ki je moral po žogo v svojo mrežo trikrat. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Zmaji, ki v tej sezoni branijo dvojno slovensko krono, so na gostovanju pri Radomljanih pokazali boljši obraz kot na spomladanski uverturi proti Rogaški (2:2), in se zasluženo veselil prve letošnje zmage.

Na domžalskem Športnem parku je prvič po zadetku zadišalo v 16. minuti, ko je najboljši strelec mlinarjev Madžid Šošić nevarno streljal z roba kazenskega prostora, a se je izkazal vratar Olimpije Denis Pintol in preprečil vodstvo gostiteljev. V 22. minuti pa so Ljubljančani prišli do vodstva. Srb Nemanja Motika je izkoristil nezbranost domače obrambe. V gneči je z okrog petih metrov zatresel mrežo, podajo pa je prispeval Marcel Ratnik. Motika je zadel v polno šestič v tej sezoni. Veselje navijačev Olimpije, ki prevladujejo na tribunah domžalskega Športnega parka, pa je bilo kmalu še večje. Motika je ukradel žogo Vidu Kodermanu in ušel po desni strani, nato pa zaposlil Antonia Marina. Nekdanji up hrvaškega nogometa in zagrebškega Dinama je z izjemnim udarcem podvojil prednost Olimpije.

Branilci naslova so prvi polčas dobili z 2:0, v nadaljevanju pa je Marin po novi všečni kombinaciji z Motiko, ki se je še drugič vpisal pod asistenco, povišal prednost na 3:0. Kanček upanja, da bi lahko Radomljani uprizorili preobrat, je v 62. minuti z drugim zadetkom v tej sezoni ponudil Dejan Vokić. Gostitelji bi lahko kmalu znižali na 2:3, Gaber Dobrovoljc, junak zadnje tekme v Kopru, je po strelu z glavo usmeril žogo v mrežo, a jo je spretno na golovi črti izbil Litovec Justas Lasickas. Marko Brest je v drugem delu dvakrat zatresel mrežo mlinarjev, a sta bila njegova zadetka zaradi nedovoljenega položaja upravičeno razveljavljena. Do konca srečanja se rezultat ni spreminjal, Olimpija, za katero je v zaključku srečanja debitiral še zadnji zimski novinec Ivan Durdov, je zmagala s 3:1.

Izbranci Zorana Zeljkovića so dočakali prvo zmago v letu 2024. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Izbranci Zorana Zeljkovića so dočakali prvo zmago v letu 2024. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Max Watson
Sportal Maribor zaslužil s prodajo in pripeljal še drugega Repasa

Rogaška ima novega golgeterja, čudežen niz Hrvata

Rogaška je na uvodni tekmi pomladi v Stožicah igrala 2:2, a večji del tekme vodila. Da je v zelo dobri formi, s katero bi se lahko vmešala v boj za obstanek, je dokazala tudi proti Domžalam. | Foto: NK Rogaška Rogaška je na uvodni tekmi pomladi v Stožicah igrala 2:2, a večji del tekme vodila. Da je v zelo dobri formi, s katero bi se lahko vmešala v boj za obstanek, je dokazala tudi proti Domžalam. Foto: NK Rogaška V uvodni sobotni tekmi sta igrala Rogaška in Domžale. Zadnjeuvrščeni klub na lestvici je že na spomladanski uverturi v Stožicah dokazal, da optimistične napovedi niso bile zgrajene na pustih temeljih. Trener črno-belih Oskar Drobne je bil le nekaj minut oddaljen od zmage nad branilci naslova. A obramba ni zdržala do konca. Olimpija je v sodnikovem dodatku izenačila (2:2).

Rogaška je pozimi ostala brez reprezentanta Nejca Gradišarja, a je s Češke pripeljala hrvaškega napadalca Patrika Mijića. Ta je zadeval že na pripravljalnih tekmah (osem golov), zatresel pa tudi mrežo Olimpije. Še boljši je bil zanj začetek tekme z Domžalami. Zadel je v peti in še v sedmi minuti. A Domžalčani so hitro odgovorili, v 14. minuti je za znižanje na 1:2 zadel Benjamin Markuš. Malo je manjkalo in Rogaška bi prednost dveh golov tokrat zapravila že v prvem polčasu. Toura Diaby je v zaključku zakrivil 11-metrovko, a je Jošt Pišek slabo streljal. Ajdin Mulalić, nekdanji vratar Domžal, mu je branil. In nato po odbitku še drugi poizkus domačega moštva.

Po 20 minutah igre v drugem polčasu je Rogaška znova vodila s prednostjo dveh golov. Gal Kurež, ki pred tremi leti ni dobil prave priložnosti pri Olimpiji, se je želel dokazati in se je. Prvič je ta 22-letnik zabil za Rogaško, tretjič v prvi ligi. Visoko zmago s 4:1 je v 90. minuti potrdil Alen Korošec. Rogaška se je tako devetouvrščenemu Aluminiju približala na tri točke zaostanka, proti Domžalam pa proslavljala zgodovinski presežek. Prvič, odkar nastopa v prvi ligi, je na eni tekmi dosegla štiri zadetke, hkrati pa prvič zmagala kar s tremi zadetki razlike. Domžalčani so na drugi strani prejeli nov boleč udarec, v letu 2024 so ob razliki v zadetkih 2:7 še brez točk.

Radosavljević do prve zmage, Aluminij v težavah

Aleksander Radosavljević je dočakal prvo zmago v 1. SNL v vlogi trenerja Kopra. | Foto: R. P. Aleksander Radosavljević je dočakal prvo zmago v 1. SNL v vlogi trenerja Kopra. Foto: R. P. Aluminij je prejšnjo nedeljo igral proti Mariboru in klonil z 0:7, Koper pa je doma z 0:1 klonil proti Kalcerju iz Radomelj. Na zmagovalno pot je v petek zvečer zdaj stopila primorska ekipa. Čeprav je drugi polčas postregel z bolj dinamično igo, pa je več zadetkov padlo v prvem delu. Maj Mittendorfer je v četrti minuti zadel svoj prvi prvoligaški gol, ko je po podaji iz kota spretno reagiral in z glavo poslal žogo v mrežo. Tudi drugi gol je bil prvi v ligi za Toma Kljuna, s katerim je po protinapadu izenačil po lepi povratni podaji Gala Gorenaka. Z 12 metrov je natančno streljal in premagal domačega čuvaja mreže.

Po prvem polčasu, ki ni prinesel veliko akcij, se je drugače začel drugi del, ko sta že na uvodu zgodili zelo lepi akciji. Tin Matić je v 56. minuti najprej z roba kazenskega prostora od strani z dobro merjenim udarcem zadel prečnik. Rezervist Enej Jelenič je v 60. minuti s škarjicami odlično streljal, žogo je z golove črte izbil Luka Koblar. Tudi v nadaljevanju so se vrstile akcije, a se izid dolgo ni spremenil. V 87. minuti je odločilni zadetek za goste z nekaj sreče prispeval Francoz Timothee Nkada, ki je v igro vstopil 17 minut prej. Tako je nekdanji slovenski reprezentant Aleksander Radosavljević, ki je po koncu jesenskega dela na koprskem stolčku nasledil Safeta Hadžića, dočakal prvo zmago v 1. SNL.

𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐨𝐬 𝐊𝐲𝐳𝐢𝐫𝐢𝐝𝐢𝐬
Sportal V vrste Mure je prišel 23-letni Grk

1. SNL, 21. krog:

Petek, 16. februar:

Sobota, 17. februar:

Nedelja, 18. februar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 – Rui Pedro (Olimpija)
9 – Arnel Jakupović (Maribor), Matej Poplatnik (Bravo)
7 – Nejc Gradišar (Rogaška), Dardan Shabanhaxhaj (Mura), El Arabi Hilal Soudani (Maribor), Madžid Šošić (Radomlje)
– Mario Krstovski (Domžale), Aljoša Matko (Celje), Nemanja Motika (Olimpija), Danijel Šturm (Domžale)
– Edmilson (Celje), Josip Iličić (Maribor), Jan Repas (Maribor)
4 – Gregor Bajde (Celje), Marko Božić (Maribor), Amadej Maroša (Mura), Timothe Nkada (Koper), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Jošt Pišek (Domžale), Denis Popović (Celje), Marcel Ratnik (Olimpija), Hilal Soudani (Maribor), Tamar Svetlin (Celje), Mark Zabukovnik (Celje)

Celje Egor Prucev
Sportal A da je Celje napolnilo mrežo? Maribor jih je dal še več!
Denis Popović
Sportal Slovenec, ki si je napolnil žepe na Kitajskem
Adam Delius
Sportal Nove težave za Olimpijo, SPINS vložil kazensko ovadbo
menjava
Sportal Blamaža v slovenskem nogometu, ki se ji posmehujejo tudi v tujini
Ante Šimundža NK Maribor
Sportal Šimundža po čarobni sedmici prepovedal evforijo
 
Ne spreglejte