Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
20.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,61

3

Natisni članek

Matic Črnic Petar Stojanović Matjaž Kek Dinamo Zagreb NK Rijeka

Sreda, 7. 3. 2018, 20.00

6 let, 1 mesec

Visoka zmaga Rijeke

Matjaž Kek prisolil Dinamu bolečo zaušnico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,61

3

Matjaž Kek | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nogometaši Rijeke so pod vodstvom Matjaža Keka v derbiju hrvaškega prvenstva po veličastnem preobratu nadigrali vodilni zagrebški Dinamo s 4:1 in se mu na lestvici približali na 12 točk zaostanka. Matic Črnic je za reški klub odigral 28, Petar Stojanović pa za poražence vseh 90 minut.

Derbi 23. kroga hrvaškega prvenstva, ki je bil prejšnji teden prestavljen zaradi premočnega vetra in zaledenelega igrišča, so prireditelji v sredo le spravili pod streho. Tokrat je močno deževalo. Deževalo pa je tudi na igrišču. Zlasti priložnosti in zadetki. Na koncu je 4.572 gledalcev videlo pet zadetkov in veličasten preobrat Rijeke, aktualnih hrvaških prvakov. To je bila sladka zmaga Kekove čete, s katero se je vodilnemu klubu iz prestolnice približala na 12, drugouvrščenemu splitskemu Hajduku pa na tri točke zaostanka.

Žvižgi nekdanjemu napadalcu Rijeke

Začetek srečanja je nakazal, da bi bila lahko to tekma, v kateri bi Dinamo naredil odločilen korak k zagotovitvi naslova. V 16. minuti je goste v vodstvo povedel Mario Gavranović. Nekdanji ljubljenec reškega občinstva in prvi strelec Rijeke se je pozimi preselil v Zagreb. Ni skrival, da se je za odhod k Dinamu odločil zaradi višje plače. S Švico želi nastopiti na SP 2018 v Rusiji ter zadržati strelsko formo.

Zadetek Gavranovića za Dinamo:

Ko je zatresel mrežo nekdanjega soigralca, je zadetek proslavil zelo čustveno in burno. Prislužil si je glasne žvižge domačih navijačev, ki jih je v boljšo voljo spravila napaka vratarja Dominika Livakovića, po kateri je Brazilec Heber hitro izenačil na 1:1. Ko je branilec Dinama Marko Lešković, ki je pred Dinamom nosil dres Rijeke, v 26. minuti prejel drugi rumeni karton, se je Rijeka znašla v sedmih nebesih.

Velika napaka Livakovića in zadetek Heberja za 1:1

Izkoristila je številne napake v obrambi gostov, do konca srečanja še trikrat premagala Livakovića in se veselila prestižne zmage s 4:1 nad vodilnim prvoligašem. ''Rijeki čestitam za zmago, sam pa sploh ne vem, kako bi komentiral tekmo. Kaj nam povem, da ne bo slišati smešno? Rijeki smo poklonili vsaj tri zadetke, pa rdeči karton … To je velik poraz, ki nas boli in za nas ni dober,'' je dejal trener Dinama Mario Cvitanović.

Prekrasen gol Jakova Puljića za 4:1

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek je bil vesel visoke zmage. ''Vsaka zmaga nad Dinamom je dragocena. Po izključitvi Leškovića smo izkoristili vse, kar so nam gostje ponudili. Odigrali smo pametno. To je bilo lepo darilo vsem, ki so bili z nami na štadionu,'' je povedal Mariborčan, ki je prejšnji teden praznoval petletnico prevzema trenerskega mesta na Reki.

Črnic vstopil s klopi, Stojanović od začetka do konca 

Na dvoboju sta nastopila tudi dva občasna slovenska reprezentanta. Matic Črnic je pri Rijeki vstopil v igro v 62. minuti, ko je Rijeka že vodila s 3:1, Petar Stojanović pa je pri Dinamu, ki je po izključitvi Leškovića popustil, odigral vso tekmo.

Hrvaško prvenstvo, lestvica:

  1. Dinamo Zagreb 56 točk (24 tekem)
  2. Hajduk Split 47 (24)
  3. Rijeka 44 (24)
  4. Osijek 39 (22)
  5. Slaven 28 (24)
Ne spreglejte