Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2024,
16.15

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Bad Blue Boys navijači derbi Hajduk Split Dinamo Zagreb nogomet Hrvaška

Sobota, 30. 3. 2024, 16.15

1 mesec

Pred hrvaškim večnim derbijem

Provokacija Zagrebčanov: na splitski rivi odmevale pesmi Dinama #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Bad Blue Boys | Navijači Dinama so pred večernim večnim derbijem v Splitu poskrbeli za nekaj odmevnih provokacij.  | Foto Guliverimage

Navijači Dinama so pred večernim večnim derbijem v Splitu poskrbeli za nekaj odmevnih provokacij.

Foto: Guliverimage

Navijači zagrebškega nogometnega kluba Dinamo, zloglasna skupina Bad Blue Boys, je pred velikim hrvaškim nogometnim derbijem poskrbela za provokacijo. Na splitski rivi so odmevale Dinamove pesmi. Poleg tega so še z baklami zadimili dalmatinsko mesto, ki je bilo tako za krajši čas odeto v modro, se pravi barve tam najbolj osovraženega nogometnega kluba.

Hrvaški ljubitelji nogometa čakajo na večerno poslastico, največji derbi med splitskim Hajdukom in zagrebškim Dinamom, ki se bo začel ob 19.30 na Poljudu. Navijači iz hrvaške prestolnice pa so se že ogrevali s provokacijami podpornikov Hajduka.

Tako so na splitski rivi mnogi začudeno in zgroženo poslušali glasne navijaške pesmi Dinama, za kar so poskrbeli navijači iz skupine Bad Blue Boys. Najeli so stanovanje v središču Splita, vanj postavili velik zvočnik in malo po 12. uri, ko so obnemeli zvonovi splitske katedrale, začeli predvajati navijaške pesmi v podporo Dinamu. Provokacija je trajala kakšne pol ure, poročajo hrvaški mediji.

Za nameček so najbolj fanatični podporniki Dinama na splitski rivi pripravili t. i. baklado in središče dalmatinskega mesta začasno z dimom obarvali v modro, ta barva pa je zaščitni znak zagrebškega kluba. Na zvonik katedrale svetega Duje so izobesili še zastavo Dinama, pišejo hrvaški mediji.

Mediji pri naših južnih sosedih poročajo tudi o težavah domačih navijačev. Člani Torcide z otoka Hvar na današnji derbi ne bodo mogli priti, saj je zaradi premočnega juga prekinjena trajektna povezava s celino. 

Ozračje je tako pred velikim večernim derbijem vodilnih ekip hrvaškega prvenstva že dodobra naelektreno. Tekma je za nameček izjemno pomembna v boju za naslov hrvaškega prvaka. Po 27. krogih je na vrhu razpredelnice Rijeka, ki ima štiri točke prednosti pred Hajdukom, ta pa je le točko pred tretjim Dinamom.  

Preberite še:

Irfan Peljto, Cristiano Ronaldo in Jan Oblak
Sportal Sodniku, ki ga je nadiral Ronaldo, grozijo s smrtjo
Ne spreglejte