Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
11. 9. 2016,
11.12

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Miran Srebrnič NK Gorica Luka Elsner NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 11. 9. 2016, 11.12

6 let, 7 mesecev

Pred nedeljsko tekmo 8. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Luka Elsner začenja svojo misijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Luka Elsner | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Danes ob 16.55 bo na sporedu zadnja in tudi najbolj zanimiva tekma osmega kroga slovenskega nogometnega prvenstva. Udarila se bosta branilka naslova Olimpija, na klopi katere bo v prvenstvu debitiral novi trener Luka Elsner, in vodilna Gorica.

Olimpija – Gorica (danes ob 16.55)

Prijateljska tekma proti Udineseju je bila pač prijateljska, pokalni obračun proti Turnišču še nič resnejšega, današnji prvenstveni derbi proti Gorici pa je tisti, ki bo pokazal, kaj zmore in zna Luka Elsner. Mladi trener se je na veliko odobravanje navijačev in širše javnosti z domžalske preselil na klop Olimpije in bo v Ljubljani skušal začeti pisati novo uspešno zgodbo, ki utegne tega vsega 34-letnega stratega popeljati v višave.

Olimpija, ki je pred odhodom na reprezentančni premor izgubila proti Kopru pred domačimi navijači, ta poraz je odnesel prejšnjega trenerja Rodolfa Vanolija, bi z zmago skočila na vrh lestvice, kjer je zdaj presenetljivo Gorica. Ta pod vodstvom Mirana Srebrniča, podobno kot pred letom dni, navdušuje in preseneča iz kroga v krog.

Na zadnjih treh prvenstvenih tekmah je zmagala, po vrsti so padali Domžale, Rudar in tudi Maribor. Lahko zdaj podoben šok Novogoričani uprizorijo tudi v Stožicah? Takšnega, kot so ga novembra lani, ko so nazadnje gostovali na največjem slovenskem štadionu in zmagali z 2:0?


Intervju s Sandijem Arčonom
Srečko je porabil vso srečo in zaupanje #komentar
Aleksander Čeferin: Preigral je Slovenijo, zdaj gre med evropske tajkune in vplivneže #portret


Alen Jogan je optimist. | Foto: Vid Ponikvar Alen Jogan je optimist. Foto: Vid Ponikvar Pri Olimpiji, ki se bo pod vodstvom novega trenerja in tudi z novo okrepitvijo v napadu, nekdanjim golgeterjem Rijeke in Sarajeva Leonom Benkom, spet vrnila k staremu igralnemu sistemu 4-3-3, bodo seveda naredili vse, da se to ne bo zgodilo.

"Z igralci dobro komuniciramo. Hitro smo sklenili, kakšna bo naša nogometna vsebina. Verjamem, da bomo uspešni, čeprav ne bo lahko. Gorica je nasprotnik, ki bo hitro kaznoval pomanjkanje ravnotežja v naši igri," pred derbijem kroga pravi Elsner.

"S trenutnim pogledom na lestvico smo zelo zadovoljni. Moramo se potruditi, da čim dlje ostanemo na vrhu. Olimpija ima zelo kakovostno ekipo z odličnimi posamezniki in z najvišjimi cilji. Seveda jo spoštujemo, a nič več kot to. V Ljubljano prihajamo branit prvo mesto," pa so besede, ki jih je s Primorske proti središču Slovenije pred tekmo poslal kapetan Gorice Alen Jogan.

 

Ne spreglejte