Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 10. 2023,
22.55

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

Natisni članek

Köbenhavn Benfica Lizbona Union Berlin Braga Salzburg Lens PSV Eindhoven Napoli Arsenal Sevilla Real Madrid Manchester United Inter Bayern München Galatasaray liga prvakov liga prvakov UEFA liga prvakov

Torek, 24. 10. 2023, 22.55

6 mesecev

LIGA PRVAKOV, SKUPINSKI DEL, 3. KROG (TOREK)

Poklon legendi Manchestra in trdo prigarana zmaga, olajšanje tudi za Arsenal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30
Manchester United poklon Bobby Charlton | Pred začetkom tekme so se z minuto molka poklonili legendi Manchestra Bobbyju Charltonu. | Foto Reuters

Pred začetkom tekme so se z minuto molka poklonili legendi Manchestra Bobbyju Charltonu.

Foto: Reuters

Galatasaray, ki je za uvrstitev v ligo prvakov izločil Olimpijo, je odigral vrhunsko tekmo tretjega kroga tega tekmovanja, ko je gostil Bayern München, a na koncu le priznal premoč serijskim nemškim prvakom. Izid je bil 3:1. Zelo pomembna obračuna sta odigrala Manchester United in Arsenal, ki si po porazu v prejšnjem krogu ne smeta več privoščiti spodrsljajev. Topničarji so Sevillo premagali z 2:1, United pa Köbenhavn z 1:0, potem ko je v 72. minuti zadel Harry Maguire. Tekma je minila v znamenju slovesa od Bobbyja Charltona. Podprvak Inter je Salzburgu premagal z 2:1.

Liga prvakov, 3. krog:

Torek, 24. oktober:

Bayern Munchen
Sportal Burno dogajanje že pred tekmo #video

Pred tekmo Manchester United - Köbenhavn je bilo pred Old Traffordom vse v znamenju spomina na Bobbyja Charltona, ki je umrl v soboto. | Foto: Reuters Pred tekmo Manchester United - Köbenhavn je bilo pred Old Traffordom vse v znamenju spomina na Bobbyja Charltona, ki je umrl v soboto. Foto: Reuters Čeprav torkov večer tretjega kroga lige prvakov ni postregel z nobenim zares velikim derbijem, pa na evropskih nogometnih zelenicah ni bilo nič manj vroče in čustveno. V ospredju je bilo dogajanje v skupini A, kjer je najbolje kazalo Bayernu, saj je bil po dveh krogih še brez praske. Nujno zmago pa je potreboval Manchester United, ki je bil še brez točke in tako celo na zadnjem mestu. Bayern je gostoval v Istanbulu pri Galatasarayu, Manchester pa je gostil Köbenhavn. Na Old Traffordu so se navijači Uniteda začeli zbirati že popoldne, da bi se z rožami in venci poslovili od legende kluba Bobbyja Charltona, ki je umrl v soboto.

Harry Maguire | Foto: Reuters Harry Maguire Foto: Reuters Unitedu je prvo zmago uspelo osvojiti šele v drugem polčasu, ko je v 72. minuti zadel zadnje čase pogosto kritizirani branilec Harry Maguire. Že globoko v sodnikovem dodatku je danska ekipa po ogledu posnetka dobila enajstmetrovko, toda vratar Andre Onana je ubranil strel Jordanu Larssonu in rešil rdeče vrage. Rdeči vragi tako ostajajo v igri za napredovanje. Zdaj imajo tri točke, le eno manj od drugouvrščenega Galatasaraya. Vodi Bayern s polnim izkupičkom devetih točk.

Kingsley Coman je za vodstvo Bayerna z 1:0 v Istanbulu zabil že v osmi minuti. | Foto: Reuters Kingsley Coman je za vodstvo Bayerna z 1:0 v Istanbulu zabil že v osmi minuti. Foto: Reuters Prvi polčas v Istanbulu je bil eden najbolj dramatičnih v sezoni. Po podaji Leroya Saneja je Bayern povedel že v osmi minuti, ko je zadel Kingsley Coman. So bili pa nogometaši Galatasaraya, ki so v kvalifikacijah izločili Olimpijo, v nadaljevanju mnogo bolj nevarni. Kerem Akturkoglu in Lucas Torreira sta le za las streljala mimo vrat, v 30. minuti pa so domači dobili priložnost za izenačenje z bele točke. Prekršek je v kazenskem prostoru zakrivil Joshua Kimmich. Z bele točke je streljal Mauro Icardi, in to kar s tvegano panenko, a zadel za 1:1. Izkušeni Argentinec, ki je bil zaradi poškodbe gležnja sicer vprašljiv za nastop, je imel v sodnikovem dodatku še nevaren strel iz igre, nekaj minut prej svojega drugega na tekmi Akturkoglu.

Mauro Icardi je z vselej tvegano panenko zadel z bele točke in izenačil na 1:1. | Foto: Reuters Mauro Icardi je z vselej tvegano panenko zadel z bele točke in izenačil na 1:1. Foto: Reuters Torreira je imel na začetku drugega polčasa še dve lepi priložnosti. Ko smo se že spraševali, kje je Harry Kane, pa je ta golgeter vendarle udaril. Po podaji Noussairja Mazraouija je zadel v 73. minuti. Šest minut pozneje je Anglež še podal za zadetek, Jamal Musiala je povišal na 3:1 in hitro se je videlo, da so domači nato takoj izgubili motivacijo. Rezultat se ni več spremenil. Galatasaray je izgubil prvič v tej sezoni (na vseh tekmovanjih), Bayern pa je neporažen 37 zaporednih tekem skupinskega dela evropskih tekmovanj (od tega ima 34 zmag).

Harry Kane je z golom in podajo v drugem polčasu odločil tekmo z Galatasarayem v Istanbulu. | Foto: Reuters Harry Kane je z golom in podajo v drugem polčasu odločil tekmo z Galatasarayem v Istanbulu. Foto: Reuters

Arsenal z drugo zmago na vrh skupine

V sodnikovem dodatku prvega polčasa je za vodstvo Arsenala zabil Gabriel Martinelli. | Foto: Reuters V sodnikovem dodatku prvega polčasa je za vodstvo Arsenala zabil Gabriel Martinelli. Foto: Reuters V skupini B je Arsenal v Sevilli povedel v sodnikovem dodatku prvega dela po hitrem protinapadu Gabriela Martinellija, vodstvo pa oplemenitil z golom Gabriela Jesusa v 53. A Sevilla se ni predala, v igro jo je vrnil Nemanja Gudelj, nato pa se izid kljub pritisku domačih v zadnjih minutah ni več spremenil. Na drugi tekmi te skupine sta Lens in PSV Eindhoven igrala neodločeno 1:1.

Tudi Realu ni bilo lahko

Rodrygo je zadel za 1:0. | Foto: Reuters Rodrygo je zadel za 1:0. Foto: Reuters Italijanski prvak Napoli se je namučil na gostovanju pri Berlinu, čeprav Union v tej sezoni ne blesti in je bil še brez točke. Šele z zadetkom Giacoma Raspadorija v 65. minuti je italijanska ekipa potrdila status favorita, tekmo pa pripeljala do minimalne zmage. Tak status je imel tudi Real v Bragi, začel je s hitrim vodstvom po golu Rodryga v 16. minuti, prednosti je podvojil Jude Bellingham v 61. A tudi Braga je z zadetkom Alvara Djaloja tik zatem ohranila upe na kaj več, a vendarle se je končalo z 2:1 za tretjo zmago Reala. Ta ima zdaj tako kot Bayern vseh devet mogočih točk.

Podprvaki do 51. zmage

Vse je za napredovanje še odprto v skupini D, v kateri je aktualni podprvak Inter gostil Salzburg. Milanski klub je v prejšnjem krogu nad Benfico dosegel svojo 50. zmago v skupinskih delih lige prvakov, zdaj pa še 51. Z goloma Alexisa Sancheza in Hakana Calhanogluja z bele točke je slavil z 2:1. Ob koncu je sicer zadel še prvi strelec serie A Lautaro Martinez, a so mu gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili. V tej skupini sta igrala še Benfica in Real Sociedad, drugi je z golom Braisa Mendeza sredi drugega polčasa dosegel drugo zmago in ostal na prvem mestu lestvice pred Interjem zaradi boljše razlike v zadetkih.

Liga prvakov, 3. krog:

Torek, 24. oktober:

Sreda, 25. oktober:

Lestvice:

Manchester City Pep Guardiola
Sportal Messi ali Haaland? Pepov odgovor vas bo nasmejal. #video
Ne spreglejte