Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 9. 2018,
23.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,08

20

Natisni članek

UEFA Tomaž Kavčič Liga narodov slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 11. 9. 2018, 23.00

5 let, 7 mesecev

Liga narodov, 2. krog

Polom svetovnih podprvakov Hrvatov, iz Španije se vračajo ponižani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,08

20

Luka Modrić | Luka Modrić in soigralci so doživeli pravcati polom v Elcheju. | Foto Getty Images

Luka Modrić in soigralci so doživeli pravcati polom v Elcheju.

Foto: Getty Images

V ligi narodov, novoustanovljenem tekmovanju Evropske nogometne zveze (Uefa), popestritvi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 in zamenjavi za dozdajšnji model prijateljskih tekem, je bilo v torek najzanimivejše v Elcheju, kjer so Španci povsem ponižali svetovne podprvake Hrvate in jih premagali s 6:0.

Tomaž Kavčič
Sportal Slovenska nogometna sramota, selektor, ogledalo in ...
Tomaž Kavčič
Sportal Težke besede legende, ki se ji slovenski selektor smili

V ligi A je v skupini 4 Španija pod vodstvom novega selektorja Luisa Enriqueja po zmagi nad Anglijo prvič zaigrala pred domačimi navijači in navdušila, ob tem pa povsem pokvarila jubilej Ivanu Rakitiću, ki je v Elcheju odigral stoto tekmo v majici Hrvaške. Španci so Hrvate razbili s kar 6:0, blestel pa je predvsem zvezdnik Reala Marco Asensio, ki je sam poskrbel za dva gola, podal pa za tri.

V ligi A je bila na sporedu še tekma v skupini 2, v kateri je Islandija po polomu in porazu v Švici z 0:6 tokrat doma klonila pred Belgijo, ki je zmagala s 3:0.

V edini tekmi v ligi B je v skupini 3 Bosna in Hercegovina pod vodstvom Roberta Prosinečkega dosegla novo zmago in doma z 1:0 odpravila Avstrijo.

V ligi C, v kateri nastopa tudi Slovenija, je v skupini 2 Finska doma z 1:0 premagala Estonijo, Madžarska pa je z 2:1 premagala Grčijo.

V ligi D smo prav tako videli dve tekmi. Obe v skupini 2, v kateri sta Moldavija in Belorusija remizirali, Luksemburg pa je s 3:0 zmagal v gosteh pri San Marinu.

Portugalci zmorejo tudi brez Ronalda

Evropski prvaki so premagali Italijane. | Foto: Reuters Evropski prvaki so premagali Italijane. Foto: Reuters Portugalci so v ponedeljek brez Cristiana Ronalda, ki je počival, odigrali prvo tekmo in z 1:0 premagali Italijane. Tri točke jim je prinesel Andre Silva. Azzurri, ki so na uvodni tekmi izvlekli remi s Poljsko, so po dveh tekmah pod vodstvom Roberta Mancinija zadnji.

V drugokakovostni ligi B so Švedi zapravili vodstvo z 2:0. Turki so priredili popoln preobrat in slavili s 3:2. V ligi C je Črna gora z 2:0 premagala Litvo (skupina 1), Škotska pa Albanijo. Srbija je proti Romuniji dvakrat vodila, a na koncu iztržila le točko z 2:2 (skupina 4). V ligi D sta Andora in Kazahstan remizirala z 1:1 (skupina 1), Kosovo je z 2:0 ugnalo Ferske otoke, Malta in Azerbajdžan pa sta se razšla z remijem 1:1.

Slovenci po dveh tekmah še brez točk

Po nesrečnem četrtkovem porazu proti Bolgariji v Stožicah z 1:2 je slovenski selektor Tomaž Kavčič pred nedeljsko tekmo opravil kar pet menjav v začetni enajsterici, kar pa ni prineslo prav veliko dobrega. Slovenci so po porazu z Bolgari v nedeljo izgubili še na Cipru. | Foto: Reuters Slovenci so po porazu z Bolgari v nedeljo izgubili še na Cipru. Foto: Reuters

Ciper je bil precej boljši nasprotnik in si priigral veliko priložnosti, a se je z nekaj izjemnimi obrambami izkazal vratar Vid Belec, ki je poskrbel, da so bili Slovenci v drugem polčasu celo v dobrem položaju. Prek Roberta Berića so povedli, gostitelji so se v igro vrnili z izenačenjem Pierosa Sotiriouja. V 89. minuti je pritisk domačih prinesel avtogol Petra Stojanovića in zmago Cipra z 2:1

Jan Koprivec
Sportal Uživa na Cipru in ne bere zapisov o visoko inteligentnem Janu Oblaku

Svetovni prvaki odpravili Nizozemce

V ligi A smo spremljali poslastico v skupini 1, v kateri je svetovna prvakinja Francija z 2:1 premagala Nizozemsko.

V ligi B je v skupini 1 Ukrajina premagala Slovaško z 1:0 in zmagala še drugič. V skupini 4 je Danska, ki je razrešila nesporazume in tokrat zaigrala v najboljši postavi, z 2:0 premagala Wales.

V najskromnejši ligi D je v skupini 1 Gruzija dosegla še drugo zmago, ko je doma z 1:0 premagala Latvijo, medtem ko so Makedonci v skupini 4 z 2:0 odpravili Armenijo.

Danci
Sportal Danci proti Walesu vendarle z najmočnejšo postavo

Kako na EP 2020?

Prek lige narodov si bo mogoče zagotoviti štiri vstopnice za nastop na EP 2020. O tem, kdo se bo uvrstil na evropsko prvenstvo, bodo odločali zaključni turnirji v vsaki ligi (A, B, C in D) leta 2020. Spomladi 2019 se začenja klasični kvalifikacijski ciklus za EP 2020, v katerem bo nastopilo deset skupin, neposredno udeležbo na Euru pa si bosta zagotovili najboljši ekipi v vsaki skupini (skupno 20). Žreb kvalifikacijskih skupin za EP 2020 bo 2. decembra v Dublinu. Takrat bo že znan razplet skupinskega dela lige narodov.

 Liga narodov, 2. krog

Liga A:

Liga B:

Liga C:

Liga D:

Španija, Anglija
Sportal Španija po preobratu do zmage na Wembleyju
Josip Iličić
Sportal Konec kalvarije Josipa Iličića
Vid Belec
Sportal Izničiti napake, pa bo
Tomaž Kavčič Kevin Kampl
Sportal Še en udarec za slovenskega selektorja
Milenko Ačimović
Sportal Spomin na zadnjo osivel kot Ačimovićevi lasje
Slovenija Bolgarija
Sportal Zahvaljuje se navijačem in sporoča: Slovensko reprezentanco čaka lepa prihodnost

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte