Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2016,
22.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Natisni članek

Partizan Beograd Gregor Balažic Vito Plut Birkirkara Andraž Struna PAS Giannina Ljudski vrt Luka Elsner Darko Milanič Šahtjor Soligorsk Levski Sofija Hajduk Split Piast Gliwice Saša Aleksander Živec Uroš Korun Marijan Pušnik NK Domžale NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 14. 7. 2016, 22.02

6 let, 6 mesecev

Liga Europa, drugi krog kvalifikacij (prve tekme)

Domžale iz Belorusije z dragocenim remijem, strelski post Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

1

Nogometni četrtek je bil rezerviran za klube, ki nastopajo v kvalifikacijah za evropsko ligo. V drugem krogu sta se predstavila tudi slovenska kluba. Maribor je v Ljudskem vrtu pričakal bolgarskega podprvaka Levski. Tekmeca sta se razšla brez golov. Domžale so na gostovanju v Belorusiji pri Soligorsku iztržile dragocen remi 1:1.

Po napetem prvem srečanju drugega kroga kvalifikacij za igro prvaka v Stožicah, na katerem je Olimpija izgubila s slovaškim prvakom Trenčinom, sta se v četrtek v evropskem tekmovanju predstavila še dva slovenska kluba. Gorica je izpadla v prvem krogu.

Dejan Trajkovski je Domžalam zagotovil zlata vreden gol v gosteh. | Foto: Dejan Trajkovski je Domžalam zagotovil zlata vreden gol v gosteh. Pokalni zmagovalec Maribor je evropsko sezono pod vodstvom Darka Milaniča odprl proti bolgarskemu podprvaku, ki ga je v Ljudskem vrtu bodrilo okrog tisoč navijačev. Vijolice so na uvodni tekmi na poti do evropskega cilja – nastopu v skupinskem delu lige Europa –, ki so ga v preteklosti dosegle že trikrat, na domači tekmi proti Levskemu iztržile le remi. Bilo je 0:0. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Sofiji.

Pušniku v Romuniji ni dobro kazalo, a je izvlekel remi

Nekdanji trener Olimpije Marijan Pušnik je na evropskem debiju s Hajdukom po zaostanku z 0:2 v Romuniji izvlekel remi. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji trener Olimpije Marijan Pušnik je na evropskem debiju s Hajdukom po zaostanku z 0:2 v Romuniji izvlekel remi. Foto: Vid Ponikvar Danes se je predstavilo še nekaj klubov, kjer pomembno vlogo igrajo slovenski nogometaši in trenerji. Slovenski trener Marijan Pušnik je na klopi splitskega Hajduka v Evropi debitiral na gostovanju v romunskem mestu Iasi in po zaostanku z 0:2 izvlekel remi 2:2.

Beograjski Partizan, povratnik Gregorja Balažica, ki ga ni bilo v ekipi, se je s poljskim moštvom Zaglebie Lubin razšel brez golov.

Malteška Birkirkara je z Vitom Plutom (odigral je vso tekmo) remizirala (0:0) škotski Hearts, poljski podprvak Piast Gliwice, pri katerem igrata Uroš Korun in Saša Aleksander Živec, ni imel možnosti proti nekdanjemu švedskemu velikanu IFK Göteborg, izgubil je z 0:3. Živec je igral vso tekmo, Korun pa zaradi rdečega kartona ni imel pravice nastopa.

Ne spreglejte