Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2016,
21.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Domžale Dejan Trajkovski Liga Europa

Četrtek, 14. 7. 2016, 21.39

6 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Šahtjor Soligorsk : Nk Domžale

Domžalčani v Belorusiji do pomembnega remija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Domžale Šahtjor Soligorsk | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 2. predkroga evropske lige v gosteh igrali neodločeno 1:1 (0:1) proti Šahtjorju iz Soligorska. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Domžalah.

Domžalčani so v Belorusiji dosegli izid, ki jim na povratni tekmi daje veliko možnosti za napredovanje. Gostitelji so sicer odločno začeli tekmo, a so slovenski predstavniki v nadaljevanju tudi pokazali napadalne sposobnosti in z zadetkom Dejana Trajkovskega ohranili upe na želeni tretji predkrog.

V prvem polčasu so imeli uvodoma pobudo domači, ki so prvič resno zagrozili v 19. minuti, ko je Axel Maraval obranil prosti strel Artema Starohodckega. V 35. minuti pa so povedli, ko so Domžalčani izgubili žogo na sredini igrišča, v protinapad je stekel Nikola Ignjatijević, ki je 18 metrov od vrat streljal in natančno meril v spodnji levi kot.

V prvih minutah drugega polčasa je za veselje Domžalčanov poskrbel Dejan Trajkovski, ki je priboril pomemben remi. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V prvih minutah drugega polčasa je za veselje Domžalčanov poskrbel Dejan Trajkovski, ki je priboril pomemben remi. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžalčani so izenačili v 52. minuti, ko je Antonio Mance ukradel žogo globoko na levi strani polovice Šahtjorja. Podal je v sredino, kjer je Dejan Trajkovski z desetih metrov žogo poslal v spodnji levi kot vrat domačih.

Pet minut pozneje so gosti imeli prosti strel z leve strani. Po podaji Alvara Brachija je Gaber Dobrovoljc iz težkega položaja sprožil za las mimo desne vratnice. V 73. minuti je Benjamin Morel na polovici Šahtjorja na kratko podal do Žana Majerja, ta je žogo oddal do Jana Repasa, ki je prišel sam pred domačega vratarja, a je ta strel Domžalčana uspešno odbil. Tri minute zatem je s 14 metrov močno sprožil Nikolaj Januš, a bil le malce premalo natančen.

Šahtjor Soligorsk : NK Domžale 1:1 (1:0)

Stadion Stroitel Soligorsk, sodniki: Muntean, Bodean in Borisov (vsi Moldavija).
Strelca: 1:0 Ignjatijević (35.), 1:1 Trajkovski (52.).
Šahtjor: Bušma, Januškevič, Jurevič, Osipenko (od 55. Januš), Rudika (od 75. Laptev), Starhorodcki, Ignjatijević, Ribak, Kuzmenok, Kovalev (od 66. Jelezarenko).
Domžale: Maraval, Brachi, Horić, Črnic (od 70. Repas), Horvat, Trajkovski, Dobrovoljc, Majer (od 78. Alvir), Žinko, Morel (od 83. Juninho), Mance.
Rumeni kartoni: Osipenko, Januškevič; Trajkovski, Žinko, Črnic, Repas.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte