Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
14. 7. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

Marcos Tavares NK Maribor NK Maribor

Četrtek, 14. 7. 2016, 4.00

6 let, 6 mesecev

Marcos Tavares

Najprej želja, šele potem vse drugo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Tavares Maribor | Foto Matjaž Vertuš

Foto: Matjaž Vertuš

"Želja mora biti velika. To je glavno, na tem se gradi," je dan pred prvim evropskim preizkusom Maribora, tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Levskemu iz Sofije v Ljudskem vrtu, povedal njegov kapetan in najboljši strelec v zgodovini kluba Marcos Tavares.

Olimpija je evropsko pot začela slabo. Mariborčani bodo na delu danes in upajo, da bo drugače. Za začetek si želijo tudi višjega obiska. Če je v Stožice v boju za ligo prvakov prišlo dobrih pet tisoč Ljubljančanov oziroma tistih, ki stiskajo pesti za novopečene slovenske prvake, si jih Mariborčani obetajo vsaj tisoč, morda dva tisoč več.

V Ljudskem vrtu obisk, vsaj na evropskih tekmah, nikoli ni bil težava. Nogometaši, ki so v prejšnji sezoni razočarali navijače, verjamejo, da tudi tokrat ne bo drugače. Resda gre za kvalifikacije za ligo Europa, a mariborski nogometaši verjamejo, da je lahko tudi evropska sezona, ki je pred njimi, zelo zanimiva. Predvsem, če bodo ob sebi imeli navijače, s katerim so imeli v bližnji preteklosti kar nekaj težav.

Navijači so vedno na njihovi strani

"Z navijači nam bo uspelo," je prepričan kapetan. | Foto: Matjaž Vertuš "Z navijači nam bo uspelo," je prepričan kapetan. Foto: Matjaž Vertuš "Moramo kazati pravo željo in skupaj z našimi navijači dosegati dobre rezultate. V soboto (Maribor je v Ljudskem vrtu odigral generalko pred novo sezono in remiziral s Celticom iz Glasgowa brez zadetkov, op. p.) jih je bilo veliko. Jutri verjamem, da jih bo še več. Skupaj z njimi, ki so vedno ob naši strani, lahko dosežemo dober rezultat," pravi prvi med njimi, kapetan moštva Marcos Tavares.

"Levski je zelo močan, a mi treniramo že nekaj časa in smo na dobri ravni. Pripravljeni smo. Celotna ekipa čaka na to tekmo, na kateri si želimo zmage," je dan pred današnjim obračunom z bolgarskim podprvakom povedal izkušeni napadalec, pred katerim je nova v nizu evropskih tekem, ki jih je odigral. Do zdaj je bilo takšnih kar 63, dosegel je tudi 18 evropskih golov, kar je klubski rekord.

Brez skrbi, zadevali bodo

V dresu Maribora je do zdaj zabil 154 golov. | Foto: Matjaž Vertuš V dresu Maribora je do zdaj zabil 154 golov. Foto: Matjaž Vertuš S 154 goli, kolikor jih je dosegel v vijoličastem dresu, je z naskokom najboljši strelec v zgodovini Maribora. Najučinkovitejši je bil tudi v času priprav na novo sezono. Čeprav je zadel samo dvakrat. Na dveh pripravljalnih tekmah, prvi proti Mattersburgu in zadnji proti Celticu, obe sta se končali z rezultatom 0:0, Mariborčani niso zadeli. Na preostalih petih, skupaj so zabeležili dve zmagi, štiri remije in poraz, so se med strelce vpisali devetkrat.

Brazilski golgeter verjame, da bodo zadevali tudi danes. "Mislim, da smo napadalci v dobri formi. Na pripravljalnih tekmah smo dosegli kar nekaj golov. Tudi jutri bomo kakšnega," je napovedal 32-letni napadalec.

Kaj zmorejo mladi, ki so prišli?

O zasedbi Maribora, ki je poleti izgubil tri nosilce igre, vezista Agima Ibraimija in Željka Filipovića ter napadalca Jeana-Philippa Mendyja, ki je bil v prejšnji sezoni njegov najboljši strelec, ima Tavares dobro mnenje in je prepričan, da je boljša od tiste, ki smo jo spremljali v prejšnji sezoni. Tudi in predvsem zaradi vseh mladih nogometašev, ki so prišli. Blaž Vrhovec in Dino Hotić sta tista, od katerih si v Ljudskem vrtu obetajo največ.

Kaj si lahko navijači obetajo od nove, prenovljene ekipe Maribora? | Foto: Matjaž Vertuš Kaj si lahko navijači obetajo od nove, prenovljene ekipe Maribora? Foto: Matjaž Vertuš

"Zagotovo smo boljši, kot smo bili. Mladi nogometaši so v ekipo prinesli veliko svežine in želje. Starejši smo tu, da jim pomagamo, da se čim prej prilagodijo. Verjamem, da lahko skupaj dosegamo dobre rezultate," je povedal najbolj priljubljeni mariborski nogometaš in za konec še enkrat ponovil besede, ki se jih bodo Mariborčani v prihodnosti očitno držali. "Želja je tista, ki je najpomembnejša," je na srce položil tudi mladim nogometašem, ki ga po novem obkrožajo v mariborski garderobi.

Ne spreglejte