Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 8. 2018,
13.20

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije HJK Helsinki Matic Črnic Issah Abass Liga Europa Nik Kapun Rok Kronaveter NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 10. 8. 2018, 13.20

5 let, 8 mesecev

Odmevi iz tabora Olimpije po zmagi nad HJK

Kronaveter opozarja, kaj je prioriteta Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Olimpija : HJK | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prepričljiva zmaga nad Olimpijo (3:0) je v tabor ljubljanskega kluba prinesla zadovoljstvo, hkrati pa poskrbela za dvig samozavesti, kar bi lahko bilo odločilnega pomena pred nedeljskim gostovanjem v Kranju, kjer bo lovila sploh prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije v tej sezoni. Rok Kronaveter in Nik Kapun verjameta, da zmaga nad finskim prvakom HJK Helsinki (3:0) prinaša prelomnico in začetek lepše, bolj suverene zgodbe v domačem prvenstvu.

Izbranci Aleksandra Linte, ki je kot začasni prvi trener po dveh remijih dočakal krstno zmago na klopi Olimpije, so z všečno in učinkovito predstavo prisilili občinstvo k velikemu aplavzu. Po zmagi slovenskega nad finskim prvakom (3:0) v Stožicah ni manjkalo dobre volje. Oddahnili so si tudi nogometaši.

Sportal Kapetan Olimpije po zmagi odprl dušo in povedal, kaj zameri navijačem #video

Sporen je bil le začetek

Rok Kronaveter je proti finskemu prvaku povišal vodstvo na 2:0. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Rok Kronaveter je proti finskemu prvaku povišal vodstvo na 2:0. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''Pokazali smo zelo lepo predstavo, kakršno smo si lahko samo želeli. To je lepa popotnica za Finsko. Najpomembneje je, da nismo prejeli zadetka. Sporen je bil le začetek. Tega si res ne smemo dovoliti, da tako začnemo tekmo in vnašamo nemir v svoje vrste,'' je zvezni igralec Olimpije Nik Kapun opozoril na nezbranost v uvodni minuti, ko si je HJK Helsinki priigrala dve veliki priložnosti za ekspresno vodstvo.

Na srečo slovenskih prvakov so bili gostje iz Finske, ki jih je na tribunah bodrilo pet navijačev, nenatančni. ''Hitro smo se pobrali, zbrali, potem pa pokazali prevlado na igrišču in dosegli zadetek. Po golu se nam je odprlo. Končno nismo prejeli gola, to me še posebej veseli,'' je bil srečen Ljubljančan, ki je v zvezni vrsti sodeloval tudi z Rokom Kronavetrom.

Olimpija : HJK
Sportal Začasni trener Olimpije po visoki zmagi: Rad bi ostal, ampak …

Previdnost je lepa čednost

''Igrali smo dobro, mogoče na začetku pustili dve priložnosti Fincem, a jih na srečo niso izkoristili, nato pa bili boljši v igri. Kontrolirali smo tekmo in imeli več priložnosti. Zmaga je zaslužena,'' je podobnega mišljenja kot Kapun tudi izkušeni Mariborčan. V drugem polčasu je opazil, kako so gostje padli v igri. To pripisuje tudi vremenskim razmeram. Bilo je vroče, soparno, Finci pa tovrstnih poletnih razmer niso najbolj vajeni.

Fotogalerija s tekme Olimpija : HJK, fotograf Urban Urbanc/Sportida:

Fotogalerija
1 / 27

Čeprav so si zeleno-beli zagotovili izjemno visoko prednost (3:0), po kateri so navijači že začeli razmišljati o morebitnem gostovanju na Slovaškem (Trnava) oziroma Srbiji (Beograd) v play-offu kvalifikacij, ostajajo nogometaši Olimpije zelo previdni. ''Prednost je lepa, a nikoli ne veš, kaj bo na povratni tekmi. Na Finskem bo umetna trava, na katero so naši tekmeci navajeni. Ker pa imamo aktiven rezultat, nam ni treba divjati,'' pojasnjuje Kronaveter. ''Vemo, da se v nogometu dogajajo raznovrstni preobrati. Na Finsko moramo iti zbrani in osredotočeni,'' je pripomnil Kapun.

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija je končno zares navdušila in razbila finskega prvaka

Čestitke Abassu, izguba Črnica ne bo dobra za Olimpijo

Issah Abass je vrnitev na evropske tekme proslavil z dvema lepima zadetkoma. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Issah Abass je vrnitev na evropske tekme proslavil z dvema lepima zadetkoma. Foto: Urban Urbanc/Sportida Proti Fincem je blestel povratnik Issah Abass. Ganec je odslužil kazen nenastopanja na treh evropskih tekmah in si prislužil čestitke soigralcev. ''Tako kot vsi drugi je odigral dobro. Dosegel je dva gola, kar je pomembno za napadalca. Veliko je pomagal v igri, tudi v obrambi. Veseli me, da se je vrnil,'' je dejal Kronaveter, ki se je vpisal med strelce z bele točke in delal družbo Abassu na seznamu strelcev. ''Pokazal je kakovost. Čestitke za dva prelepa gola,'' se je mlademu Gancu priklonil soigralec Kapun.

Ko je Olimpija že vodila s 3:0, je rdeči karton prejel Matic Črnic. ''Vem, da to ni bila njegova namera, a grdo mu je stopil na list. Nepotrebno. Prejel je direktni rdeči karton, tako da verjetno ne bo odsoten le eno tekmo. To ni dobro za nas,'' je Kapun spregovoril o Mariborčanu, ki bo najverjetneje poleg dvoboja na Finskem izpustil tudi tekmi v play-offu. Bo pa na voljo trenerju Aleksandru Linti za nedeljsko gostovanje v prvi ligi v Kranju, kjer bodo zmaji naskakovali prvo zmago v tej sezoni v domačem prvenstvu.

''Treba bo hitro preklopiti. Triglav je doma neugoden tekmec, vedno smo imeli težave z njim. Morali bomo zaigrati zelo resno. Morda bo trener koga zamenjal ali odpočil, da bomo odšli v Kranj s svežimi močmi. Verjamem, da bomo začeli zmagovati tudi v prvenstvu. Prvenstvo je naša prioriteta. Vemo, koliko smo morali trpeti v prejšnji sezoni, da smo osvojili dvojno krono. Moramo začeti zmagovati,'' je odločen 32-letni Štajerec, ki bi v nedeljo lahko zaigral, a verjetno ne celo tekmo. O tem, kaj bo najboljše za ekipo, bo odločil trener Linta.

Filip Valenčič
Sportal Čudne besede finskega trenerja o Slovencu, ki odhaja na Norveško

Kapun: Maribor lahko izloči Glasgow

Prepričljiva zmaga nad Finci je dvignila samozavest zmajev. ''Naprej gledamo pozitivno. Imamo kakovost. Zdaj se nam je odprlo. Ne vem, kaj bo to prineslo, a če bomo tako nadaljevali, se lahko nadejamo pozitivne zgodbe. V nedeljo potrebujemo tri točke, da začnemo prvenstvo, kot se spodobi,'' je razkril cilj na nedeljskem gostovanju na Gorenjskem.

Nik Kapun verjame, da bi lahko v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo zaigrala dva slovenska kluba. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Nik Kapun verjame, da bi lahko v play-offu kvalifikacij za evropsko ligo zaigrala dva slovenska kluba. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Olimpija si je v prvenstvu za vodilnim Mariborom pridelala že pet točk zaostanka. Za razliko od vijolic pa se bo povratnega dvoboja 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa lotila veliko bolj sproščeno. Na Finsko bo odšla z ogromno prednostjo, Maribor pa bo doma poskušal nadoknaditi zaostanek (1:3), pridelan na Škotskem.

Darko Milanič
Sportal Milanič ni vajen izgubljati: Treba bo nekaj spremeniti

''Ni še vse končano. Maribor je dal gol v gosteh. Vemo, da igra dobro doma. Ni še končano, ima še možnosti. A tudi naš dvoboj še ni končan. Moramo iti še na Finsko, da dokončamo zadevo,'' je Kapun prepričan, da lahko Maribor izloči Glasgow Rangers. Če bi vijolicam uspelo, Olimpija pa bi v Helsinkih ubranila prednost, bi Slovenija v play-offu kvalifikacij za ligo Europa stiskala pesti kar za dva predstavnika. Kapun in Kronaveter srčno navijata, da bi se izteklo ravno tako.

Sportal Sturm se je sodniku javno opravičil za krvavi incident
Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah
Nik Kapun
Sportal Nik Kapun o Olimpiji: Ni vse tako črno, kot se zdi

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte