Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
9. 8. 2018,
22.45

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Aleksandar Linta

Četrtek, 9. 8. 2018, 22.45

5 let, 8 mesecev

Aleksandar Linta po zmagi nad HJK s 3:0

Začasni trener Olimpije po visoki zmagi: Rad bi ostal, ampak …

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Olimpija : HJK | Začasni trener Olimpije Aleksandar Linta je potrdil, da bi rad ostal v Ljubljani. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Začasni trener Olimpije Aleksandar Linta je potrdil, da bi rad ostal v Ljubljani.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Zelo sem zadovoljen z igro in rezultatom, čestitam predvsem fantom in jim ob tem sporočam, da delo še zdaleč ni končano," je po visoki zmagi s 3:0 nad finskim prvakom HJK v prvi tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo Europa povedal začasni trener Olimpije Aleksandar Linta in spregovoril tudi o svoji prihodnosti.

Olimpija : HJK
Sportal Olimpija zelo blizu napredovanja, Maribor v težavah

"Vesel sem, da se je končalo, tako kot se je. Predvsem zaradi fantov, ki so si to zaslužili. Dva meseca sem že z njimi, dolgo so čakali, da se tudi njim malce nasmehne sreča, in končno dočakali. Odigrali so res dobro tekmo in prišli do visoke zmage. Ni bilo lahko, a mislim, da so zasluženo zmagali," je bil po tekmi vesel Aleksandar Linta.

"Tekma je bila zelo zanimiva. Zabili smo veliko golov in si priigrali še nekaj priložnosti. Res je, da so imeli na začetku tekme tudi Finci izjemno priložnost, a k sreči niso zadeli. To je nogomet. Včasih se sreča nasmehne tebi, drugič komu drugemu. To so trenutki, ki lahko tekmo zapeljejo v eno ali v drugo smer. Tokrat smo k sreči lahko zadovoljni," je še dodal.

Dočakal je priložnost in jo zagrabil z obema rokama

Nekaj besed je namenil tudi junaku tokratne zmage, ki se je po enem mesecu vrnil v začetno postavo Olimpije, Issahu Abassu. "Pred tem v Evropi ni smel igrati zaradi rdečega kartona, a je čakal na priložnost, jo dočakal in jo zagrabil z obema rokama," je povedal 42-letni srbski trener, ki pred povratno tekmo naslednji teden v Helsinkih opozarja, da dvoboj s finskim prvakom še zdaleč ni odločen.

Trener Olimpije je pohvalil dvakratnega strelca Issaha Abassa. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Trener Olimpije je pohvalil dvakratnega strelca Issaha Abassa. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Res je, da imamo visoko prednost, ampak v nogometu se stvari hitro obrnejo. Če zgodaj prejmeš gol, gredo lahko stvari hitro narobe. Daleč od tega, da mislim, da smo že napredovali. Treba se bo pošteno potruditi," je opozoril Linta, ki ga do povratne tekme na Finskem v nedeljo čaka še obračun Prve lige Telekom Slovenije proti Triglavu v Kranju, kjer bodo državni prvaki lovili sploh prvo prvenstveno zmago v tej sezoni.

Je lahko tokratna navdušujoča predstava zagon za boljše rezultate v prihodnosti? "Upam in verjamem, da bo tako," je kratko in jedrnato odgovoril.

Z Milanom Mandarićem se je že pogovarjal o prihodnosti

Veliko manj konkreten je bil, ko je beseda nanesla na njegov nadaljnji status. Znano je, da je uradno za zdaj le začasna rešitev Milana Mandarića po odhodu Ilije Stolice, s katerim je sploh prišel v Stožice.

Trenerja, ki je na klopi Olimpije zdržal le šest tekem in se je moral posloviti pred desetimi dnevi po prvenstvenem remiju v Krškem, je nasledil tik pred odhodom na Severno Irsko na povratno tekmo prejšnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Crusadersu. Tam je remiziral z 1:1 in zlahka napredoval, potem je pretekli konec tedna remiziral tudi v prvenstvu proti Celju z 2:2 in zdaj zabeležil visoko evropsko zmago. Dovolj, da ostane na klopi Olimpije? Se je o tem s predsednikom že pogovarjal?

"Jasno je, da sva se malce pogovarjala, ampak o tem težko govorim. Trenutno sem po dogovoru s klubom trener Olimpije in dokler bodo ljudje v vodstvu želeli tako, bom tukaj in delal po svojih najboljših močeh. Če bodo mislili, da lahko to delo opravljam še naprej, bom z veseljem ostal," je še povedal Linta.

S predsednikom Milanom Mandarićem se je že pogovarjal o svoji prihodnosti. | Foto: Urban Urbanc/Sportida S predsednikom Milanom Mandarićem se je že pogovarjal o svoji prihodnosti. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Rad bi ostal v Ljubljani

"Nekaj malega sva se pogovarjala o tem, a morate razumeti, da sem v nezavidljivem položaju. Ideja je, da sem tukaj še nekaj časa. To je približno to. Težava je tudi v tem, da sem še v postopku trenerske pro licence. Mogoče je to težava, ampak če se odločijo, da bi me imeli, bi rad ostal. Za zdaj lahko rečem le to, da se maksimalno trudim in svoje delo korektno opravljam. Kaj bo sledilo, pa ne vem. Bomo videli," pa je trener Olimpije odgovoril na dodatno vprašanje o tem, kaj je o njegovi prihodnosti povedal predsednik Mandarić. Ta je sicer danes zanikal, da naj bi v Stožice vabil zdajšnjega trenerja Gorice Mirana Srebrniča, o čemer se je šušljalo v zadnjih dneh.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte