Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2023,
22.51

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Bor Žunec David Pejičić Matjaž Kamenšek Pahić Tio Cipot Sandi Lovrič Jaka Bijol Tjaš Begić Martin Turk Domen Črnigoj Petar Stojanović Žan Majer italijanski pokal

Četrtek, 2. 11. 2023, 22.51

5 mesecev, 4 tedne

Italijanski pokal, 2. krog

Tio Cipot s Spezio namučil favorita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Tjaš Begić | Tjaš Begić ni igral, se je pa njegova Parma prek Lecceja uvrstila v naslednji krog italijanskega pokala. | Foto Guliverimage

Tjaš Begić ni igral, se je pa njegova Parma prek Lecceja uvrstila v naslednji krog italijanskega pokala.

Foto: Guliverimage

Na italijanskih zelenicah potekajo med tednom pokalni obračuni. Zmagovalci grejo v osmino finala, kjer jih čaka osem najboljših italijanskih klubov. Brez osmine finala je kljub prednosti domačega igrišča ostal Udinese, za katerega so proti Cagliariju zaigrali kar trije slovenski nogometaši. Poleg Jake Bijola in Sandija Lovrića je prvič za člansko zasedbo Videmčanov zaigral tudi komaj 16-letni David Pejičić, a se po tekmi ni veselil zmage. Cagliari je zmagal po podaljšku z 2:1, odločilni zadetek pa je dosegel nekdanji napadalec Gorice Gianluca Lapadula. Spezia je s Tiom Cipotom gostovala pri Sassuolu in izpadla po strelih z bele točke.

Inter Milan Marcus Thuram
Sportal Inter dobil derbi in ostal vodilni, še sedmi remi Udineseja, Atalanta pred Napolijem

V torek Žan Majer za Cremonese, Cittadello so premagali po podaljšku (2:1), ni igral. Petar Stojanović, ki je v tej sezoni v pokalu že izpadel z Empolijem, ni igral za svoj novi klub Sampdorio, ki je z 0:4 izgubila proti Salernitani. Ljubljančan je zaradi zdravstvenih žtav preskočil še tretjo tekmo za klub iz Genove. Prvi gol za Salernitano je sicer dosegel nekdanji član Celja Nigerijec Charles Ikwuemesi.

V sredo je Domen Črnigoj za Reggiano igral 68 minut, po podaljšku pa jih je Genoa izločila z 1:2. Lecce je gostil Parmo in izgubil z 2:4. Pri slednjih je mladi Tjaš Begić ostal na klopi, enako rezervni vratar Martin Turk. Parmi gre odlično v serie B, kjer je na prvem mestu.

Krstni nastop za 16-letnega Slovenca

David Pejičić je debitiral za člansko moštvo Udineseja pri 16 letih. | Foto: Guliverimage David Pejičić je debitiral za člansko moštvo Udineseja pri 16 letih. Foto: Guliverimage Udinese, ki v prvenstvu še nima zmage in niza remije, se je v sredo zvečer za preboj med 16 najboljših meril s Cagliarijem. V prvi postavi je bil Sandi Lovrić, ki je nosil tudi kapetanski trak. Jake Bijola tokrat ni bilo niti med rezervisti, je pa na klopi tekmo začel 16-letni David Pejičić. Lovrić je igral do 66. minute, Pejičić pa je priložnost za igro dobil v 89. minuti in tako vpisal zgodovinski nastop.

Videmčanom se vendarle ni posrečilo napredovanje v osmino finala. Cagliari, ki ga vodi sloviti trener Claudio Ranieri, je zmagal po podaljšku z 2:1, odločilni zadetek pa je v 120. minuti dosegel nekdanji napadalec Gorice Gianluca Lapadula. Pri gostih je vso tekmo odigral tudi nekdanji nogometaš Maribora in Tabora Antoine Makoumbou.

Mladi slovenski reprezentant Tio Cipot je s Spezio v četrtek ostal praznih rok na gostovanju pri Sassuolu. Nekdanji up Mure je odigral vseh 120 minut, njegovi soigralci pa so po izvajanju 11-metrovk izgubili s 4:5. 19-letni Matjaž Kamenšek Pahić, ki pri Frosinoneju še čaka na debi in danes ne kandidira za srečanje, bo v sklepnem dejanju drugega kroga gostoval pri Torinu.

Osem najboljših italijanskih ekip iz prejšnje sezone (Inter, Fiorentina, Atalanta, Milan, Lazio, Roma, Juventus in Napoli) se bo tekmovanju pridružilo v osmini finala.

Italijanski pokal, 2. krog:

Torek, 31. oktober:

Sreda, 1. november:

Četrtek, 2. november:

Ne spreglejte