Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
14. 4. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Petek, 14. 4. 2017, 19.30

6 let, 6 mesecev

Cristiano Ronaldo posilil dekle in plačal za molk?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometnega superzvezdnika Cristiana Ronalda naj bi pred leti dekle v Las Vegasu obtožilo posilstva. Primer ni prišel pred sodišče, Portugalec je namreč v zunajsodni poravnavi dekletu izplačal 375 tisoč dolarjev, poroča nemški tednik Spiegel. Portugalec je vse navedbe odločno zanikal.

Kot poroča nemški medij, naj bi se to zgodilo poleti leta 2009 v enem izmed hotelov v Las Vegasu, ko naj bi Ronaldo skupaj s svojimi sorodniki spolno zlorabil dekle.

To je vse skupaj prijavilo policiji, nogometaševi odvetniki na čelu s Carlosom Osoriem de Castrom, dolgoletnim Cristianovim odvetnikom, pa so se z dekletom pogodili in domnevni žrtvi januarja 2010 plačali 375 tisoč dolarjev, še poroča Spiegel.

Ronaldo vse navedbe zanika. | Foto: Ronaldo vse navedbe zanika.
Novinarji Spiegla v svojem poročanju dodajajo, da imajo dokument, v katerem je pričevanje žrtve, kako se je vse skupaj zgodilo in kakšne poškodbe je pri tem utrpela.

Ronaldova ekipa: To je le novinarska fikcija

Ronaldova ekipa se je kmalu po objavi spornega članka odzvala in zapisala naslednje: "Obsežen članek, ki ga je objavil nemški časnik Der Spiegel, ni nič drugega kot novinarska fikcija. Časopis vso zgodbo gradi na nepodpisanih dokumentih in lahko zatrdimo, da so vse obtožbe neresnične." Dodali so, da se bodo proti takim obtožbam borili z vsemi sredstvi.

"Obtožba posilstva je resnično ogabna in nizkotna in Ronaldo ne bo dovolil, da se na tak način blati njegovo ime," so sklenili.

V težavah že leta 2005

To ni prvič, da so Ronalda obtožili posilstva. Že leta 2005, ko je bil član Manchester Uniteda, je bil aretiran zaradi domnevnega posilstva. Tega sta ga obtožili dve dekleti, na koncu pa se je Portugalec udeležil le dolgega zaslišanja. Obtožbe zoper njega so bile po nekaj mesecih umaknjene in odnesel jo je brez kazni.


Vse o aferi Football Leaks:


 

Kaj sploh je Football Leaks?

Nemški Spiegel je zgodbo razkril na podlagi dokumentov iz zadeve Football Leaks. Football Leaks je spletna stran, ki razkriva višine odškodnin, plače in druge informacije iz pogodb najslavnejših nogometašev. Gre za nogometno različico WikiLeaksa. Aktivnosti spletne strani, katere ustvarjalci niso znani, so se začele septembra 2015.

Stran je v preteklosti razkrivala različne občutljive informacije, pred meseci je bila vroča tema utaja davkov številnih nogometašev in trenerjev.  
Ne spreglejte