Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
7. 12. 2016,
16.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Jorge Mendes Football Leaks Ricardo Carvalho Xabi Alonso Angel Di Maria

Sreda, 7. 12. 2016, 16.49

6 let, 7 mesecev

Football Leaks

Afera ne pojenja: kdo so novi trije zvezdniki, ki naj bi utajili davke?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Angel Di Maria | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zaradi domnevne utaje davkov so se pod drobnogledom tožilstva v Madridu znašli novi trije nekdanji nogometaši madridskega Reala. Argentinec Angel Di Maria, Portugalec Ricardo Carvalho in Španec Xabi Alonso so nova imena na seznamu grešnikov, ki so se po podatkih Football Leaks znašla v javnosti.

Kaj že vemo? 

- Dvanajst priznanih svetovnih medijev bo v prihodnjih treh tednih razkrivalo občutljive podatke o slavnih nogometaših in trenerjih.
- V dozdajšnjih razkritjih dokumentov so utaje davkov obtožili številne zvezdnike, med katerimi izstopajo Cristiano RonaldoJose Mourinho, Mesut Özil, Gonzalo HiguainLuka Modrić ...
- Pri preiskavi sodelujejo tudi novinarji Planet TV, ki obljubljajo vroča imena tudi v prihodnjih dneh, kar zadeva Slovenijo, pa naj bi projekt dosegel vrhunec konec tedna.

Po portugalskem superzvezdniku Cristianu Ronaldu, njegovem slovitem rojaku, trenerju Joseju Mourinhu, še dveh Portugalcih Pepeju in Fabiu Coentrau, Nemcu Mesutu Özilu in Argentincu Gonzalu Higuainu – vsi so oziroma še branijo barve madridskega Reala – so se na udaru madridskega tožilstva zaradi domnevne utaje davkov znašli še trije nogometaši, ki so pred časom igrali za Real.

Nemška tiskovna agencija DPA piše o tem, da naj bi davke utajevali še zdajšnji nogometaš münchenskega Bayerna Xabi Alonso, nogometaš pariškega PSG Angel Di Maria in Portugalec Ricardo Carvalho, ki je bil nazadnje član Monaca, trenutno pa je brez kluba.


Vse o aferi Football Leaks:


Spet eno in isto ime – Jorge Mendes

Zanimivo, tudi Di Maria in Carvalho sta – podobno kot še nekateri, ki so se v zadnjih dneh znašli na udaru – nogometaša pod okriljem športne agencije GestiFute. Ta je v lasti vplivnega portugalskega nogometnega agenta Jorgeja Mendesa.

Jorge Mendes spada med najvplivnejše nogometne zastopnike na svetu. | Foto: Reuters Jorge Mendes spada med najvplivnejše nogometne zastopnike na svetu. Foto: Reuters

Carvalho je bil član Reala med letoma 2010 in 2013. Alonso je njegove barve branil med letoma 2009 in 2014, medtem ko je Di Maria v Realu igral med letoma 2010 in 2014.

Kaj sploh je Football Leaks?

Football Leaks je spletna stran, ki razkriva višine odškodnin, plače in druge informacije iz pogodb najslavnejših nogometašev. Gre za nogometno različico WikiLeaksa. Aktivnosti spletne strani, katere ustvarjalci niso znani, so se začele septembra 2015.

Stran je v preteklosti razkrivala različne občutljive informacije, trenutno pa je vroča tema utaja davkov številnih nogometašev in trenerjev.  

Ne spreglejte