Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
10. 10. 2018,
8.35

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

Natisni članek

Matjaž Kek NK Rijeka Igor Bišćan

Sreda, 10. 10. 2018, 8.35

5 let, 6 mesecev

Težave naslednika Matjaža Keka

Bišćan se je opravičil navijačem: Bil sem mlad in neumen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69
Igor Bišćan | Igor Bišćan se je znašel v težavah zaradi neumnosti, ki si jo je privoščil pred 20 leti. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Igor Bišćan se je znašel v težavah zaradi neumnosti, ki si jo je privoščil pred 20 leti.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Želim razčistiti dogodek izpred 20 let," je Igor Bišćan, ki bo na klopi Rijeke nasledil Matjaža Keka, povedal v prvem intervjuju, odkar je prišel na Rujevico in se opravičil navijačem Rijeke za dogodke iz sezone 1998/99. Zaradi njih so nekdanjemu trenerju Olimpije člani organizirane navijaške skupine Armada sporočili, da v njihovem klubu ni dobrodošel.

"Rad bi se opravičil za dogodek izpred 20 let vsem tistim, ki sem jih s svojim dejanjem prizadel. Bil sem mlad in neumen, nezrel. Danes si ne bi želel, da bi se kdo od mojih nogometašev obnašal podobno," je v intervjuju za reški Novi list povedal Igor Bišćan, ki ga na klopi Rijeke čaka težko delo.

Seveda predvsem zaradi tega, ker bo stopil v velike čevlje Matjaža Keka, ki si je v petih letih in pol na klopi Rijeke pri tamkajšnjih navijačih prislužil status božanstva, a tudi zaradi dogodkov iz sezone 1998/99.

Igor Bišćan
Sportal Navijači Rijeke že podijo Bišćana iz kluba!

Jasno sporočilo navijačev: Nisi dobrodošel!

''Nikoli pozabiti, nikoli oprostiti. Igor, odidi! Prvaki 98/99,'' so na družbenem omrežju Facebook svojemu novemu trenerju, ki ga bodo pri Rijeki predstavili na današnji novinarski konferenci, sporočili pri navijaški skupini Armadi, ki Bišćanu zameri predvsem potezo po enem izmed derbijev. Takrat je Bišćan v vlogi nogometaša zagrebškega Dinama dosegel gol, zadetek pa proslavil tako, da se je prijel za simbol moškosti in se obrnil proti tribunam.

Navijači Rijeke svojemu novemu trenerju niso pripravili najtoplejše dobrodošlice. | Foto: Grega Valančič/Sportida Navijači Rijeke svojemu novemu trenerju niso pripravili najtoplejše dobrodošlice. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Želim poudariti, da maksimalno spoštujem Rijeko in njeno tradicijo, predvsem pa to, kaj je postala v zadnjem obdobju. Danes je Rijeka klub, organiziran po visokih evropskih standardih, zato se bom obnašal v skladu s tem. Prav tako bi rad poudaril, da zelo spoštujem delo svojega predhodnika Matjaža Keka. Upam, da bodo tudi navijači kmalu spoznali, da bom s trudom in delom, ki ga bom vlagal v klub, dokazal, da so bili dogodki, na katere nisem ponosen, le plod nezrelosti. Da me bodo cenili po odnosu, ki ga bom do mesta, kluba in navijačev kazal danes," se je še razgovoril Bišćan.

Matjaž Kek
Sportal Presenečenje na Reki! Matjaža Keka nasledil ljubljenec navijačev Olimpije.

Ciprčane je pustil na cedilu

Štiridesetletni nekdanji dolgoletni nogometaš Dinama, ki je na Hrvaškem igral samo za Zagrebčane (za kratko obdobje je bil posojen še v Samobor, ki prav tako prihaja iz Zagreba), se v trenerski posel vrača po nekajmesečni brezposelnosti.

Igor Biščan
Sportal Igor Bišćan, nekdanji trener Olimpije, je našel novega delodajalca na Cipru

V prejšnji sezoni je Olimpijo, na klopi katere je bil manj kot eno leto, popeljal do dvojne krone, potem pa ga je predsednik Ljubljančanov Milan Mandarić odslovil.

Ravno ta teden se je zdelo, da bo trenersko pot nadaljeval na Cipru, kjer je bil že dogovorjen za sodelovanje s tamkajšnjim Anorthosisom, potem pa si je tik pred zdajci premislil in Ciprčane zavrnil.

Uradno zaradi družine, a ker je takoj zatem postal trener Rijeke, je verjetno jasno, da je resnica nekoliko drugačna.

Po hrvaškem drugoligašu Rudešu in slovenski Olimpiji se bo usedel še na klop tretjega kluba. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Po hrvaškem drugoligašu Rudešu in slovenski Olimpiji se bo usedel še na klop tretjega kluba. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Čaka ga zahtevna naloga

Rijeka, ki je pod vodstvom Keka leta 2017 osvojila zgodovinski prvi naslov državnega prvaka, veselila pa se tudi dveh pokalnih lovorik, je po desetih odigranih prvenstvenih tekmah šele na petem mestu. Iz Evrope je izpadla že pred časom, v pokalu pa se je uvrstila v osmino finala.

Bišćan bo na njeni klopi debitiral po reprezentančnem premoru. V petek, 19. oktobra, ga v prvenstvu čaka gostovanje pri Interju iz Zaprešića.

Preberite še:

Matjaž Kek Rijeka
Sportal Predsednik Rijeke želi Keka zadržati v klubu
Matjaž Kek
Sportal Potres na Reki: Kek zapustil Rijeko, navijači so ga prepričevali, da si premisli #video
Ne spreglejte