Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak John Terry Marc Bartra Philipp Lahm Xabi Alonso Gianluigi Buffon Rene Krhin

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Bilo je prehudo, mladi Španec ni mogel zadržati solz

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Nogometna tekmovanja po svetu gredo h koncu, a to seveda ne pomeni, da ste danes ostali brez Sportalove stalne rubrike, Izbora z družabnih omrežij. Kaj se je v njem znašlo tokrat?

Gorelo je tudi v Madridu

Ne samo na Reki, od koder smo poročali, zelo veselo je bilo v nedeljo zvečer tudi v Madridu, kjer je tamkajšnji Real osvojil prvi naslov državnega prvaka po petih letih. Vmes je bil kar dvakrat evropski prvak, a v domačem prvenstvu v zadnjih letih vedno zaostal za Barcelono oziroma Atleticom Madridom. Tokrat Realu ni spodrsnilo in pozno v noč so lahko v Madridu proslavljali naslov. Že 33. v zgodovini kluba. Kako je bilo?

V središču Madrida je v noči na ponedeljek gorelo. | Foto: Reuters V središču Madrida je v noči na ponedeljek gorelo. Foto: Reuters

Kapetan Sergio Ramos ob znamenitemu kip Cibales, ob katerem Real ponavadi proslavlja velike uspehe. | Foto: Reuters Kapetan Sergio Ramos ob znamenitemu kip Cibales, ob katerem Real ponavadi proslavlja velike uspehe. Foto: Reuters

Za mikrofon je poprijel tudi glavni zvezdnik Reala, Portugalec Cristiano Ronaldo. | Foto: Reuters Za mikrofon je poprijel tudi glavni zvezdnik Reala, Portugalec Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters

Dan, ko so v Münchnu tekle solze

V soboto je bilo v Münchnu, na tekmi zadnjega kroga nemškega prvenstva med Bayernom in Freiburgom, zelo čustveno. Ne zaradi naslova, ki so ga z novo zmago - tekmeca so odpihnili s 4:1 - osvojili Bavarci, ampak zato, ker sta se od igranja nogometa na tej tekmi za vselej poslovila legendarna Philipp Lahm in Xabi Alonso. Najprej je po 82 minutah igre z igrišča odšel Španec, pet minut pozneje je zadnje nogometne korake naredil še Nemec. Bilo je zelo čustveno, seveda ni manjkalo niti solz.

Solze so točili tudi pri Janu Oblaku

Še eno slovo, a tokrat ne od nogometaša, ampak od štadiona. V nedeljo je bilo slavnostno pri Atleticu Madridu Jana Oblaka. Na domači tekmi proti Athleticu Bilbau (3:1) so se namreč za vedno poslovili od svojega štadiona Vicente Calderon, na katerem so osvojili številne zmage in lovorike. Na njem so igrali kar 70 let. Po novem bodo v vlogi gostitelja na novem štadionu Wanda Metropolitano.

Odšel je tudi dolgoletni kapetan Chelseaja

No, pa še eno slovo. Od Chelseaja se po koncu te sezone poslavlja tudi John Terry. Dolgoletni branilec Londončanov bo morda nastopil še v finalu pokala FA proti Arsenalu, ki bo na Wembleyju, če bo seveda igral, v nedeljo pa je še zadnjič zaigral v prvenstvu na svojem Stamford Bridgeu v Londonu. Chelsea, ki je naslov osvojil že pred kratkim, je premagal Sunderland s 5:1, a tekma je minila v znamenju 36-letnega branilca. Bilo je seveda zelo čustveno.

Mladi Španec ni zdržal in je planil v jok

V soboto je bilo zelo čustveno tudi v Dortmundu, kjer je Borussia v zadnjem krogu nemškega prvenstva premagala Werder. Ne zaradi zmage s 4:3, ki je rumeno-črnim spet prinesla ligo prvakov, ampak predvsem zaradi Marca Bartre, mladega španskega branilca, ki jo je aprila skupil v bombnem napadu na avtobus nogometašev Borussie pred tekmo lige prvakov z Monacom. Zdaj je nekdanji nogometaš Barcelone prvič zaigral pred domačimi navijači in doživel topel sprejem, po katerem ni mogel zadržati solz.

Dresi, zaradi katerih se jim smeji ves svet

Ekipa Shreveport Rafters FC, ki nastopa v National Premier Soccer League - ta velja za četrti razred severnoameriškega nogometa -, je predstavila nove drese in poskrbela za salve smeha. Verjetno ni treba poudarjati, zakaj.

Shreveport Rafters FC | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Proslava gola, ki vas bo nasmejala do solz

Oglejte si tole proslavo zadetka po golu, ki ga je dosegel nogometaš v eni izmed amaterskih nogometnih lig. Domiselno in smešno, ni kaj.

Sporočilo Gigija Buffona, ki je navdušilo nogometni svet

Kot je znano, se je od nogometa pretekli konec tedna za vedno poslovil dolgoletni nogometaš münchenskega Bayerna in nemške reprezentance Lahm. Legendi evropskega nogometa se je ob tem poklonil še en legendarni nogometaš, vratar Gianluigi Buffon, ki kljub 39 letom še vedno vztraja med vratnicama torinskega Juventusa in italijanske reprezentance. Priljubljeni Gigi je s sporočilom, ki ga je posnel v čast Lahma, navdušil nogometni svet.

Vroči Brazilki, ki sta navdušili nogometni svet

Po spletu je zaokrožil posnetek, v katerem veliko nogometnega znanja kažeta dve Brazilki, ki si na plaži dolgo podajata žogo, ne da bi ta padla na tla. Seveda zaradi veščin nogometa, ki se jih ne bi branil marsikateri moški, pa tudi zaradi pomanjkljive oprave in dobrega videza je ta posnetek postal pravcati hit.

Rene Krhin si je čestital za rojstni dan

Slovenski nogometni reprezentant in nogometaš španske Granade Rene Krhin je v nedeljo praznoval rojstni dan. Na Instagramu si je čestital kar s fotografijo, opremljeno z napisi. In z njo prav gotovo razveselil številne oboževalke, ki jih ima. Všečkov in komentarjev namreč ni manjkalo ...

 

Thank you all for your wishes! Love you😘

A post shared by Rene Krhin (@renekrho) on

Ne spreglejte