Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2023,
20.04

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

KK Ilirija Triglav Kranj Hopsi Polzela KK Podčetrtek LTH Castings KK Krka Novo mesto Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba Helios Suns kk Rogaška Liga Nova KBM

Ponedeljek, 6. 11. 2023, 20.04

5 mesecev, 3 tedne

LIGA NOVA KBM, 6. KROG

Drama na Dolenjskem, za konec pa Rogaška osvojila Domžale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
KK Krka | Košarkarji Krke so v izdihljajih tekme prišli do zmage. | Foto KK Krka Novo mesto

Košarkarji Krke so v izdihljajih tekme prišli do zmage.

Foto: KK Krka Novo mesto

Košarkarji Krke so v izdihljajih tekme vknjižili pričakovano zmago proti Podčetrtku, ki je večjih del tekme imel prednost. S trojko vsega 0,1 do konca je zmago prinesel Niko Bačvić. Z obračunom Triglava in Ilirije se je začel šesti krog košarkarske lige Nova KBM. Tekma je bila napeta, tesne zmage s 83:82 pa so se veselili košarkarji iz Ljubljane. Košarkarji GGD Šenčurja so na prvi sobotni tekmi premagali Šentjur z 82:71, Hopsi Polzela pa so na drugi izgubili z LTH Castings z 82:88. Krog sta v ponedeljek sklenili ekipi Kansai Helios in Rogaška, dvoboj v Domžalah pa je pripadel slednji (80:74).

Cedevita Olimpija Borac Jaka Blažič
Sportal Derbi pripadel srbskemu evroligašu, Cedevita Olimpija uspešna

Košarkarji Šentjurja so šele v šestem krogu prvič igrali v novi domači dvorani Green Steel v Štorah. Po štirih zaporednih zmagah so doživeli drugi poraz v ligi Nova KBM. Premoč so morali priznati Gorenjski gradbeni družbi Šenčur, ki je slavila tretjič v sezoni in prvič v gosteh. Gorenjci so odločilni korak k zmagi naredili na začetku drugega polčasa, ko so z delnim izidom 11:2 najprej prišli do dvomestne prednosti (51:41), nato pa to povišali na rekordnih 17 točk (65:48, 28. minuta). GGD Šenčur je zadel le dva od trinajstih prostih metov (15%), veliko bolj natančen pa je bil v trojkah - 14:27 (51%).

Trener GGD Šenčurja Miljan Pavković je na parket poslal vseh dvanajst igralcev, med strelce se jih je vpisalo enajst, najbolj pa sta se izkazala kapetan Dino Murić z 20 točkami in 10 skoki ter Jan Novak s 15 točkami in 7 podajami. Pri domačih, ki so pogrešali točke kapetana Luke Lapornika, je Marko Jurič dosegel 20 točk, 13 pa jih je dodal Nal Belko.

LTH po preobratu premagal Hopse

Hopsi tudi po šestem nastopu oziroma četrtem pred domačo publiko ostajajo brez zmage v ligi Nova KBM. Tokrat jih je premagal LTH Castings, ki je zmagal tretjič v sezoni. Gostitelji so sicer odlično odigrali prvi polčas, v katerem so zadeli deset trojk in po zaslugi Gregoryja Robba (17 točk v prvih 20 minutah) ter Jordana Skipper-Browna (14 v 1/2) dosegli 56 točk, nadaljevanje pa je pripadlo gostom. LTH je z bolj agresivno obrambo omenjena Američana v drugem delu omejil na skupaj 14 točk, hkrati pa je z organizirano in ekipno predstavo hitro obrnil rezultat v svojo korist. Tretjo četrtino je dobil s 23:11 in na koncu zanesljivo prišel do dveh točk.

Krka je po dveh zaporednih porazih v ligi ABA medtem v državnem prvenstvu ohranila stoodstoten izkupiček, potem ko je v nedeljo v Novem mestu po pravi drami premagala Podčetrtek. Gostje so večji del tekme vodili, 0,1 sekunde pred koncem pa je zmago s trojko prinesel Niko Bačvić. Pri zmagovalnem moštvu je bil z 20 točkami najboljši strelec Marko Radovanović (9 sk.), Jan Špan jih je dal 12. V gostujočih vrstah je bil z 18 točkami najbolj razpoložen 22-letni Aleksandar Ivanov Stoimenov, ki je imel tudi pet skokov in asistenc. Do dvojnega dvojčka je s 15 točkami in 10 skoki prišel Igor Struger.

Prvi poraz Domžal

Domžalski košarkarji so doživeli prvi poraz v domači ligi, tako da je stoodstotna le še vodilna Krka. Domžalčani so gostili Slatinčane, ki so se v izenačeni predstavi pokazali za pretrdega tekmeca. 

Rogaška, ki jo vodi Dragiša Drobnjak, je zadala Domžalčanom prvi poraz v sezoni. | Foto: Aleš Fevžer Rogaška, ki jo vodi Dragiša Drobnjak, je zadala Domžalčanom prvi poraz v sezoni. Foto: Aleš Fevžer

Slatinčani so bolje začeli tekmo, vodili tudi s 13:5 in 17:10, vendar so jih Domžalčani v zadnji minuti uvodne četrtine praktično ujeli. V drugih desetih minutah je bila igra bolj ali manj izenačena, tako da sta bili pred drugim polčasom le štiri točke narazen. Tega ni spremenilo niti naslednjih deset minut s to razliko, da so gostitelji vodili za tri točke pred zadnjo četrtino. Tudi v njej pa sta bili ekipi skupaj vse do zadnjih minut. So pa Slatinčani manj kot minuto in pol pred koncem povedli za šest točk, 36 sekund pred koncem so domači prepolovili zaostanek po trojki, a nato zaporedoma izgubili še dve žogi v napadu, nato zgrešili še v enem napadu, David Kralj pa je s prostima metoma nato dokončno zapečatil njihovo usodo ter pripomogel k drugi zaporedni zmagi Rogaške, poroča STA.

K tej so največji delež prispevali prav Kralj z 19 točkami, Jordan Alexader Session z 19 točkami in 12 skoki ter Njegoš Sikiraš s 17 točkami in 11 skoki. Pri domačih je 17 točk dosegel Blaž Mahkovic.

Liga Nova KBM, 6. krog

Petek, 3. november:

Sobota, 4. november:

Nedelja, 5. november:

Ponedeljek, 6. november:

Lestvica:

Ne spreglejte