Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2024,
20.58

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Hopsi Polzela KK Podčetrtek LTH Castings Triglav Kranj KK Ilirija Kansai Helios Domžale kk Rogaška KK Krka Novo mesto Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba Liga Nova KBM

Ponedeljek, 22. 4. 2024, 20.58

1 teden, 4 dni

Liga Nova KBM, 26. krog

Hopsi s Polzele po podaljšku premagali Krko, Triglavani bližje obstanku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Hopsi Polzela | Košarkarji Hopsov Polzele so po podaljšku z 98:95 premagali Krko. Vranić in Bačvić sta prispevala po 27 točk. | Foto KD Hopsi Polzela/Tilia Vogrinčič

Košarkarji Hopsov Polzele so po podaljšku z 98:95 premagali Krko. Vranić in Bačvić sta prispevala po 27 točk.

Foto: KD Hopsi Polzela/Tilia Vogrinčič

Na sporedu je 26. krog prvega dela lige Nova KBM, klubi se še naprej borijo za mesta v končnici in za obstanek. Košarkarji Hopsov Polzele so v ponedeljek po podaljšku premagali Krko z 98:95 (22:32, 47:45, 69:68, 86:86), košarkarji Triglava pa so bili na prvi sobotni tekmi s 93:72 boljši od tretjeuvrščene Ilirije. Kansai Helios je visoko premagal Rogaško z 99:69, zmage pa so se v soboto veselili še košarkarji iz Škofje Loke in Šenčurja. Slednji so v boju za četrto mesto dosegli pomembno zmago proti Termam Olimia, po podaljšku z 79:73.

Cedevita Olimpija : Mega
Sportal Crvena zvezda zadnji polfinalist, za Cedevito Olimpijo konec regionalne sezone

Tako Hopsi kot Krka sta ključni odločitvi rednega dela lige Nova KBM prestavili na zadnji krog. Polzeljani bodo 29. aprila ob 18. uri v Rogaški Slatini igrali za obstanek v elitni druščini, Novomeščani pa se bodo dan prej ob 13. uri s Kansai Heliosom pomerili za prvo mesto.

Hopsi so se s šesto zmago na zadnjih desetih tekmah po točkah izenačili z Rogaško in ECE Triglavom, Krka pa je po petem porazu v sezoni na vrhu razpredelnice poravnana z Domžalčani.

Hopsi so do zmage prišli po borbeni in zbrani predstavi, predvsem pa zahvaljujoč trojki Vladimirja Vranića (27 točk, trojke 4:11) 4,5 sekunde pred iztekom rednega dela.

Niko Bačvić (27 točk, 7 skokov, 5 podaj, trojke 4:8) je v zadnji sekundi še uspel izenačiti in izsiliti podaljšek, v katerem pa so imeli domači več moči in motivacije, da so v zadnji minuti tehtnico nagnili na svojo stran.

Za Hopse sta po 18 točk dosegla še Anthony Collins (trojke 3:3, 6 podaj) in Jure Besedić (trojke 3:8), pri Krki, ki je ob izostanku Marka Radovanovića in Jurija Macure igrala tudi brez Jana Špana, pa je Miha Cerkvenik zbral 22 točk (trojke 4:8) in 11 skokov ter Darko Planinić 21 točk.

Košarkarji ECE Triglava so naredili velikanski korak k obstanku v ligi Nova KBM.  | Foto: www.alesfevzer.com Košarkarji ECE Triglava so naredili velikanski korak k obstanku v ligi Nova KBM. Foto: www.alesfevzer.com

Triglavani vse bližje obstanku

Tudi košarkarji ECE Triglava so naredili korak k obstanku v ligi Nova KBM. Proti Iliriji so prekinili niz štirih porazov in z zbrano ter motivirano predstavo zasluženo vpisali deveto zmago v sezoni. 

Kranjčani so proti Iliriji, ki ima kljub nizu petih porazov že zagotovljeno tretje mesto po rednem delu, odigrali tekmo sezone. Podatek, da so v prvem polčasu zbrali kar 19 podaj, priča o kolektivni in kombinatorni igri, proti kateri Ljubljančani niso imeli pravega protiorožja. Varovanci trenerja Danijela Radosavljevića so v prvem polčasu vodili že s 14 točkami prednosti, vprašanje zmagovalca pa so dokončno rešili v tretjem delu igre, ki so ga dobili z 20:6 in po katerem je bila razlika že 27 točk.

Šenčur zmagal po podaljšku

GGD Šenčur je dosegel pomembno zmago v boju za četrto mesto po rednem delu. Ob tem, da je prekinil negativni niz in vpisal šele drugo zmago po poškodbi kapetana Dina Murića sredi marca, je s Termami Olimia prišel do boljšega medsebojnega izkupička v sezoni ter se izenačil tudi z LTH Castings.

GGD Šenčur je v rednem delu vodil le dvakrat. Prvič na začetku tekme in drugič 21 sekund pred koncem, ko je Alen Malovčić zadel za 70:69. Domači so imeli napad za zmago, vendar je Aleksandar Stoimenov pet sekund pred koncem zadel le en prosti met, nato pa zgrešil še trojko. V podaljšku so gostje povedli s 76:70 in prednost zadržali do konca. Pri domačih je Simo Atanacković zbral 24 točk, pri zmagovalcih pa ni bilo izstopajočega posameznika. Matej Čibej je dosegel 15 točk, 12 pa sta jih dodala Gaber Ožegovič in Dalibor Đapa.

O prvem mestu po rednem delu bo odločal zadnji krog

Blaž Mahkovic | Foto: www.alesfevzer.com Blaž Mahkovic Foto: www.alesfevzer.com Kansai Helios v zadnjem krogu 28. aprila potrebuje zmago v Novem mestu, da na prvem mestu prehiti Krko, Rogaška in Hopsi Polzela pa bodo dan prej v Rogaški Slatini igrali za obstanek v elitni družbi.

Domžalčani so zanesljivo vpisali 21. zmago oziroma četrto zaporedno. Rogaška, ki je sicer dobila tri od zadnjih štirih tekem, je bila brez prvega strelca in skakalca Njegoša Sikiraša lahek plen. Domači kapetan Blaž Mahkovic se je izkazal s sedmimi trojkami ob stoodstotnem metu (25 točk), 21 pa jih je dodal Jan Copot (met iz igre 7:10). Pri gostih sta po 19 točk dosegla Jordan Session (11 skokov) in David Kralj (trojke 3:6).

Liga Nova KBM, 26. krog

Sobota 20. april:

Ponedeljek, 22. april:

Lestvica:

Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Kyrie Irving o kemiji z Dončićem in očitkih, da je "rak za garderobo"
Ne spreglejte