Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
3. 8. 2016,
12.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat Eric Spoelstra Dwyane Wade Liga NBA Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 3. 8. 2016, 12.00

2 leti, 8 mesecev

Najboljši slovenski košarkar po pridružitvi reprezentanci

Goran Dragić: Tudi v Miamiju so videli, da je bolje, če sem v reprezentanci

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Goran Dragić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić se je z 11-dnevnim zamikom pridružil reprezentanci, s katero se bo prek kvalifikacij bojeval za nastop na evropskem prvenstvu. "Naš cilj je dobiti vseh šest tekem," je samozavesten 30-letnik.

Prvi avgust je bil v zvezku slovenskega selektorja Igorja Kokoškova podčrtan z rdečo barvo. Na ta dan se je po enoletnem premoru treningom slovenske reprezentance uradno pridružil tudi njen najvidnejši član in košarkar iz lige NBA Goran Dragić.

Prvega treninga, ki je bil v znamenju druženja z navijači, je bilo za 30-letnega člana Miami Heat hitro konec, saj je oddelal le ogrevalni del, nato pa le spremljal preostale košarkarje.

"Občasno me zagrabijo krči v hrbtu, vendar ne gre za nič hujšega. Skupaj s fizioterapevtom smo se odločili, da bom poskusil umiriti napetosti. Upam, da bom lahko že v Zrečah običajno vadil, saj sem prišel dobro telesno pripravljen. Menim, da sem v boljši formi kot drugi člani moštva," je Dragić potrdil, da je pred pridružitvijo reprezentanci trdo delal.


Slovenski selektor: Dragić je tako dober, da se bo sistem prilagajal njemu 


Fotoutrinki s treninga v Stožicah:

Fotogalerija
1 / 25

Tudi Miami je spoznal, da je bolje, če igra za reprezentanco

"Letos ni bilo vprašanja, ali bom igral. V Miamiju so videli, da je boljše za mojo pripravljenost, če sem z reprezentanco. Vedno, ko sem igral za reprezentanco, sem se dobro pripravil in sem imel potem dobre sezone. Lažje mi je trenirati z ekipo kot pa sam," je vesel, da se je zdaj, ko mu pravila lige NBA to dovoljujejo, pridružil soigralcem.

Za razliko od zadnje reprezentančne akcije pred dvema letoma so okoli starejšega od bratov Dragić večinoma mlajši obrazi.

"Všeč mi je, da so zraven novi obrazi. To so košarkarji, ki so prihodnost slovenske košarke, nekoliko manj pa mi je všeč, da sem najstarejši med njimi. Tako pač gre," je dejal Dragić, ki je ob Saši Zagorcu edini 30-letnik v ekipi.


Goran Dragić je že pozabil, kako težko se je bilo prebiti do lige NBA #intervju


"Navijači so nam na velikih tekmovanjih vedno stali ob strani in na takšen način, da podpišemo drese in se fotografiramo, se jim najlažje oddolžimo," pravi Goran Dragić. | Foto: Vid Ponikvar "Navijači so nam na velikih tekmovanjih vedno stali ob strani in na takšen način, da podpišemo drese in se fotografiramo, se jim najlažje oddolžimo," pravi Goran Dragić. Foto: Vid Ponikvar

Zakaj se je odločil za številko 3?

"Številka 3 mi je bila vedno všeč. Imel sem jo že v Houstonu. V Phoenixu in Miamiju nisem imel možnosti nositi te številke, zato sem se v reprezentanci znova odločil zanjo," pravi Dragić

Tokrat drugačna naloga kot v preteklih letih

Za razliko do prejšnjih let, ko se je Dragić z reprezentanco pripravljal na velika tekmovanja (evropska in svetovna prvenstva), bo tokrat misija drugačna: skozi kvalifikacije se uvrstiti na evropsko prvenstvo prihodnje leto.

"Naš cilj je dobiti vseh šest tekem, vendar to ne bo preprosto. V svoji karieri še nisem igral kvalifikacij in zagotovo ne bo lahko. Potrebna bo dobra koncentracija. Na papirju smo najboljša reprezentanca, vendar bo to treba pokazati še na parketu," si je cilje v letošnji reprezentančni akciji zastavil Dragić.

Selektor Igor Kokošov bo Dragića postopoma uvajal v reprezentanco. | Foto: Vid Ponikvar Selektor Igor Kokošov bo Dragića postopoma uvajal v reprezentanco. Foto: Vid Ponikvar

Selektor ga bo postopoma uvajal

Pred začetkom kvalifikacij (te bodo od 31. avgusta do 17. septembra) reprezentanco čaka še devet pripravljalnih tekem, prva že v petek.

"Dogovoriti se moram s selektorjem. Rekel je, da želi najprej preizkusiti mlajše od skupno 17 zbranih košarkarjev. Potem bo ostala kakšna tekma tudi zame," je Dragić potrdil, da bo prvi dve pripravljalni tekmi zagotovo izpustil.

"Imam nekaj omejitev iz kluba, predvsem za pripravljalne tekme, da me selektor postopoma uvaja. Za kvalifikacijske tekme pa seveda ne bo omejitev. Imam tudi sestavljen program dela v fitnesu, ki ga že nekaj časa izvajam. Košarkarske treninge bom delal po reprezentančnem programu," o navodilih iz Miamija pravi Dragić.

Na obisk v Slovenijo naj bi prišel tudi trener Miami Heat Eric Spoelstra. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na obisk v Slovenijo naj bi prišel tudi trener Miami Heat Eric Spoelstra. Foto: Guliverimage/Getty Images

Napovedal se je tudi glavni trener Miami Heat

Na obisk bo prišel tudi njegov trener Eric Spoelstra, ki ima v lasti dva šampionska prstana iz lige NBA, za nekaj dni pa naj bi prišel še en trener iz Vročice.

"Včasih tudi rečejo, da bodo prišli, pa jih potem ni. Bomo videli," se Dragić ne obremenjuje z obiski iz Amerike.

Njegov Miami je v letošnjem poletju izgubil prvega zvezdnika moštva Dwyana Wada, ki se je preselil h Chicagom Bullsu.

"Vsi smo verjeli, da bo Wade ostal v Miamiju, vendar se to ni zgodilo. Želim mu vse dobro v Chicagu, mi pa moramo sestaviti čim boljšo ekipo in se hrabro lotiti naslednje sezone," so Dragićeve želje za klubsko sezono.

Vrhunci lanske sezone Gorana Dragića v ligi NBA:

Ne spreglejte