Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
7. 7. 2016,
8.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Dwyane Wade Miami Heat Chicago Bulls NBA Pat Riley Hassan Whiteside

Četrtek, 7. 7. 2016, 8.33

6 let, 6 mesecev

Dwyane Wade se je dogovoril s Chicago Bulls

Goran Dragić čez noč ostal brez prvega obraza Miamija

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Dwyane Wade | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Po 13 sezonah Miami Heat zapušča ikona moštva Dwyane Wade, ki se seli v domači Chicago Bulls. Pri Bikih naj bi v dveh sezonah dobil 47 milijonov dolarjev (42 milijonov evrov).

Miami in Goran Dragić sta doživela še eno razočaranje v letošnjem prestopnem roku v ligi NBA. Dolga pogajanja med Miami Heat in Dwyanom Wadom so končana. 34-letnik se bo po 14 sezonah v ligi NBA prvič selil, saj je sprejel ponudbo Chicago Bulls.

Že vse poletje se je zdelo, da pogajanja med Miamijem in Wadom ne gredo v pravo smer. Po končani sezoni je prvi mož Miamija Pat Riley za glavno prioriteto izpostavil podaljšanje pogodbe s Hassanom Whitesidom in ne Wadom.

Vročica, kjer je Wade preigral svojo celotno kariero v ligi NBA, mu je ponujala dveletno in 40 milijonov dolarjev vredno pogodbo, vendar si je 193 centimetrov visoki košarkar želel več.

Dwyane Wade je po 13 sezonah pomahal v slovo Miamiju. | Foto: Guliverimage/Getty Images Dwyane Wade je po 13 sezonah pomahal v slovo Miamiju. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vrača se domov

S prestopom h Chicagu, kjer bo v dveh sezonah dobil 47 milijonov dolarjev, Wade odhaja domov, saj je rojen v vetrovnem mestu.

"Odraščal sem ob gledanju tekem Chicaga, ki me je navduševal. Nikoli nisem pozabil, od kod prihajam in vesel sem, da bom imel priložnost igrati za ekipo, ki me je prva pritegnila za košarko," je dejal Wade.

Moči bo združil s košarkarjem, ki prihaja z iste univerze

Chicago je v boj za Wada vstopil zelo pozno. Pred tem se je Wade že sestal z nekaterimi drugimi moštvi, vendar so ga uspeli prepričati, zalegel pa je tudi pogovor s prvim zvezdnikom Bikov Jimmyjem Butlerjem, ki je tako kot Wade produkt univerze Marquette.

Kaj je imel na mizi?

Najbogatejša ponudba na Wadovi mizi je bila sicer od Denver Nuggets, ki so mu za dve sezoni ponujali 52 milijonov dolarjev, Milwaukee Bucks pa 50 milijonov dolarjev.

V Cleveland je Wada vabil tudi njegov veliki prijatelj in nekdanji soigralec pri Vročici LeBron James.

Konec ljubezni po 13 sezonah in treh naslovih

Wade je do zdaj vseh 13 sezon v ligi NBA odigral za Miami. Vročica ga je leta 2003 kot petega po vrsti izbrala na naboru lige NBA, z Miamijem pa se je Wade veselil treh šampionskih prstanov.

Miami je za zdaj največji poraženec prestopnega roka. Moštvo Dragića je uspelo podaljšati pogodbo le s centrom Whitesidom, medtem ko so izgubili Joeja Johonsona, Luola Denga, Tylerja Johnsona in zdaj še dolgoletna zveznika moštva Wada, ob tem pa Rileyju ni uspelo ujeti niti Kevina Duranta, ki odhaja v Golden State Warriors.

Z Vročico se je veselil treh naslovov v ligi NBA. | Foto: Guliverimage/Getty Images Z Vročico se je veselil treh naslovov v ligi NBA. Foto: Guliverimage/Getty Images

Menjave Bikov

Chicago je v letošnjem prestopnem roku menjal svojega nekdanjega prvega zvezdnika moštva Derricka Rosa, ki je imel veliko težav s poškodbami kolena, v New York, izgubil pa je tudi francoskega centra Joakima Noaha.

Zaradi prihoda Wada bodo morali narediti še nekaj prostora. Odšla bosta Mike Dunleavy in Jose Calderon.

Ne spreglejte