Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
1. 8. 2016,
20.55

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov

Ponedeljek, 1. 8. 2016, 20.55

2 leti, 8 mesecev

odprti trening slovenske košarkarkse reprezentance

Reprezentanca se je potila v Stožicah, Dragić pa je le opazoval

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Slovenska košarkarska reprezentanca | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarska reprezentanca se je pod vodstvom Igorja Kokoškova predstavila v Stožicah, kjer je bil trening odprt za javnost. Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je soigralce le opazoval s klopi.

Sklepni del priprav slovenske košarkarske reprezentance pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo so košarkarji začeli v Stožicah, kjer si je trening ogledalo okoli 500 navijačev.

Na njihovo žalost na delu niso videli prvega zvezdnika pomlajene slovenske vrste Gorana Dragića, ki se je sicer z današnjim dnem po pravilih lige NBA tudi uradno pridružil reprezentanci.

Zvezdnik kluba Miami Heat je svoje reprezentančne soigralce spremljal z roba parketa, kjer je delal vaje za hrbet, v katerem je imel bolečine.

"Z veseljem sem se pridružil reprezentanci. Danes sicer še nisem treniral, saj imam lažje bolečine v hrbtu, v prihodnjih dneh pa bom polnopravni član. Sem v dobri formi in komaj čakam, da se začnejo prve tekme," je po treningu in številnih avtogramih navijačem dejal 30-letni Dragić.

"Okostje ekipe se bo izoblikovalo tik pred začetkom kvalifikacij," sporoča selektor Igor Kokoškov. | Foto: Vid Ponikvar "Okostje ekipe se bo izoblikovalo tik pred začetkom kvalifikacij," sporoča selektor Igor Kokoškov. Foto: Vid Ponikvar

"Ko bo šlo zares, moramo biti najboljši"

V uro in pol trajajočem treningu je srbski selektor Igor Kokoškov reprezentantom nalagal različne naloge. Najprej je bila v ospredju obramba, na koncu pa še napadalne akcije.

"Zdaj je v reprezentanci zbranih sedemnajst košarkarjev. Nekaj je mladih, ki jih bomo preizkusili na prijateljskih tekmah, okostje ekipe pa se bo izoblikovalo tik pred kvalifikacijami. Tedaj bo šlo zares in takrat moramo biti najboljši. Pred nami je še precej dela, pomembno pa je, da se nam je pridružil tudi Goran Dragić, ki je zagotovo marsikaterim igralcem vzor in bodo zato želeli pokazati še več," je pred odhodom v Zreče dejal selektor Kokoškov.

Nekaj utrinkov s treninga:

Tudi trojček mladih upov

Prvič so se ob Dragiću na prvi avgustovski dan reprezentanci priključili tudi trije člani reprezentance do 20 let, in sicer Vlatko Čančar, Luka Kraljević (sin nekdanjega slovenskega reprezentanta) in Žan Mark Šiško.

Še pred prihodom trojčka prihodnosti Slovenije, kot je Čančarja, Kraljevića in Šiška opisal Kokoškov, so reprezentanco zapustili Domen Bratož, Tomaž Bolčina, Luka Lapornik in Blaž Mahkovic.

Goran Dragić je na prvem uradnem treningu s slovensko reprezentanco delal le vaje za hrbet. | Foto: Vid Ponikvar Goran Dragić je na prvem uradnem treningu s slovensko reprezentanco delal le vaje za hrbet. Foto: Vid Ponikvar

V petek prva pripravljalna tekma

Reprezentanca se je z misijo uvrstitve na evropsko prvenstvo zbrala 20. julija, po spoznavanju in kondicijskih pripravah v Rogaški Slatini in Kranjski Gori pa je od danes naprej v popolni sestavi in trenutno šteje 17 košarkarjev. Prvo od devetih pripravljalnih tekem bo odigrala v petek proti Portugalski, takrat pa še zagotovo v moštvu ne bo starejšega od bratov Dragić.

Selektor Kokoškov želi na pripravljalnih tekmah nameniti priložnost vsem košarkarjem, za zdaj pa še nima časovnega okvirja, kdaj bo sporočil dvanajsterico, ki se bo prvič po letu 2002 skozi kvalifikacije bojevala za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto.

Kvalifikacije se začnejo 31. avgusta

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo Slovenijo čaka šest tekem, za napredovanje pa se bo bojevala s Kosovom, Ukrajino in Bolgarijo.
Ne spreglejte