Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2024,
21.08

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Avstrija Edo Terglav risi slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 11. 4. 2024, 21.08

2 tedna, 3 dni

Pripravljalna tekma, Tivoli

Risi zmagovito opravili prvi preizkus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Hokej: Slovenija - Avstrija, pripravljalna tekma | Slovenci so na prvi pripravljalni tekmi za SP pv Hali Tivoli premagali Avstrijo. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenci so na prvi pripravljalni tekmi za SP pv Hali Tivoli premagali Avstrijo.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska hokejska reprezentanca je danes v dvorani Tivoli odigrala prvo od šestih pripravljalnih srečanj za svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda. Slovenci so se pomerili z Avstrijci in jih premagali s 5:2. Sosedi se bosta v petek pomerili še v Beljaku.

Pripravljalne tekme, 11. april
Miha Verlič, Jan Urbas, Žiga Jeglič
Sportal Urbas, Verlič, Jeglič in Gregorc s Fischtown Pinguins pisali zgodovino
slovenska hokejska reprezentanca, risi, trening, Jan Drozg
Sportal Jan Drozg po klubskem poglavju osredotočen na reprezentanco: Nazaj med elito

Slovenski hokejisti drugi teden priprav na svetovno prvenstvo, ki bo od 28. aprila v Bolzanu, zaključujejo z dvema pripravljalnima tekmama z Avstrijo, ki ji manjka kar nekaj nosilcev igre, saj igrajo finale IceHL (Celovec - Salzburg). Danes so jo Tivoliju premagali s 5:2, v petek pa bosta sosedi palice prekrižali še v Beljaku.

Slovenci so v Tivoliju povedli s 4:0, ko so v prvi tretjini avstrijsko mrežo zatresli Ken Ograjenšek, Nik Simšič in Anže Kuralt, v začetku druge pa še Jan Drozg. Nato so se strelsko prebudili tudi gostje in z goloma Nica Brunnerja in Senne Peetersa zaostanek prepolovili, preobrata pa le niso pripravili, peti gol za domače je v izdihljajih tekme zabil še Žan Jezovšek.

Začetek izbrancev selektorja Eda Terglava je bil danes v dvorani Tivoli odličen. V prvi tretjini so domači hokejisti, v vratih je bil tokrat Gašper Krošelj (na klopi pa kot drugi vratar Luka Kolin), dosegli tri gole in z všečno igro postavili temelje za uspešno nadaljevanje priprav.

Že v drugi minuti je plošček iz neposredne bližine za hrbet Maxa Zimmermanna zbezal Ken Ograjenšek, za 2:0 je v osmi minuti po podaji Martina Bohinca zadel Nik Simšič, v 12. pa je Anžetu Kuraltu do zadetka pomagal tudi avstrijski vratar, ko mu je plošček ušel iz rokavice v gol. Na drugi strani se je Krošelj izkazal z nekaj obrambami, tudi ob samostojnem prodoru Juliana Metzlerja v 14. minuti.

V nadaljevanju so gostje vzpostavili ravnotežje, tudi zaradi izključitev na slovenski strani, ob triminutni prednosti Avstrije po disciplinski kazni za Roka Macuha zaradi pretepa pa so gostje tudi prvič premagali Krošlja za 4:1. Že pred tem pa je na 4:0 povišal Jan Drozg, ko je bil na pravem mestu pred vrati po podaji Matica Töröka.

Na tivolskem ledu so zapele tudi pesti. | Foto: www.alesfevzer.com Na tivolskem ledu so zapele tudi pesti. Foto: www.alesfevzer.com

Avstrija je imela v zadnji tretjini rahlo terensko premoč, dosegla tudi drugi gol v 47. minuti tik po izteku nove slovenske kazni, pri domačih pa je imel lepo priložnost današnji kapetan Robert Sabolič v 53., a je avstrijski vratar strel ubranil. Vseeno pa so Slovenci brez težav zadržali vodstvo in zmago, ki jo je še dodatno potrdil Žan Jezovšek po strelu iz obrata v 58. minuti.

Še pred začetkom dvoboja so se pri Hokejski zvezi Slovenije s priznanji zahvalili nekdanjim reprezentantom Boštjanu Goličiču, Luki Gračnarju, Klemnu Pretnarju in Luki Vidmarju, pa tudi sodniku Viktorju Trilarju, ki je danes sodil zadnjič v karieri.

slovenska hokejska reprezentanca : Avstrija | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Selektor Edo Terglav bo pripravljalni srečanji izkoristil tudi za pridobivanje odgovorov na vprašanje, kdo od mlajših kandidatov za svetovno prvenstvo, ki še nima veliko članskih izkušenj, je pripravljen na igranje na tej ravni. 

Prihodnji teden dvakrat s Poljaki

Slovenci bodo prihodnji teden (18. in 19. april) pripravljalni tekmi odigrali s Poljaki v gosteh, 24. in 25. aprila pa jih v gosteh čakata še pripravljalni tekmi s Francozi.

Po teh se bodo odpravili na prvenstvo v Bolzano, kjer bo edini cilj vrnitev med elito. To si bosta zagotovili prvo- in drugouvrščena reprezentanca. Ob gostiteljih Italijanih in Slovencih bodo med 28. aprilom in 4. majem tekmovali še MadžariJužni KorejciRomuniJaponci.

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance

Četrtek, 11. april (dvorana Tivoli)
Slovenija : Avstrija 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
1:0 Ograjenšek (Tomaževič, Čepon, 2.), 2:0 Simšič (Bohinc, Mahkovec, 8.), 3:0 Kuralt (Macuh, 12.), 4:0 Drozg (Torok, Čosić, 14.), 4:1 Brunner (Peeters, Zwerger, PP1, 39.), 4:2 Peeters (Feldner, Kainz, 47.), Jezovšek (Tičar, 58.)

Petek, 12. april (Beljak)
Avstrija – Slovenija

Četrtek, 18. april
Poljska – Slovenija

Petek, 19. april
Poljska – Slovenija

Sreda, 24. april
Francija – Slovenija

Četrtek, 25. april
Francija – Slovenija

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Robert Sabolič: Pred seboj imamo le en cilj
Edo Terglav
Sportal Edo Terglav se je priključil reprezentanci, druga polovica tedna bo dala nekatere odgovore
Ec KAC : Salzburg, Jan Muršak
Sportal Izjemen gol Muršaka za drugo zmago Celovca v finalu
Ne spreglejte