Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2024,
12.50

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

VSV Beljak risi Robert Sabolič slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 5. 4. 2024, 12.50

3 tedne, 1 dan

Slovenski hokejisti se pripravljajo na svetovno prvenstvo

Robert Sabolič: Pred seboj imamo le en cilj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
slovenska hokejska reprezentanca | Slovenci se pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki ga bo konec meseca gostil Bolzano. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenci se pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki ga bo konec meseca gostil Bolzano.

Foto: www.alesfevzer.com

"Pred seboj imamo le en cilj, priti nazaj (med elito, op. a.). Vemo, da ne bo lahko, a hkrati vemo, da je to izvedljivo, bo pa treba pokazati pravo igro," slab mesec pred začetkom svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda, ki bo v Bolzanu, pravi slovenski hokejski napadalec Robert Sabolič.

slovenska hokejska reprezentanca, Rok Tičar
Sportal Rok Tičar si po sezoni razočaranja želi, da se v novem okolju čim prej dobro povežejo

Slovenska hokejska reprezentanca je v torek v Tivoliju začela skupne priprave na spomladansko svetovno prvenstvo, ki bo med 28. aprilom in 4. majem v Bolzanu. Na Južnem Tirolskem bo edini cilj risov vrnitev med elito, vstopnico si bosta priigrali prvo- in drugouvrščena reprezentanca.

Ob gostiteljih Italijanih in Slovencih, ki uvodne treninge opravljajo pod vodstvom pomočnikov selektorja Eda Terglava, ki se bo pridružil v začetku prihodnjega tedna, bodo v Bolzanu igrale še Madžarska, Južna Koreja, Romunija in Japonska.

slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Slovenci začeli skupne priprave na južnotirolsko misijo

"Prav veliko sprememb ni"

"Drugega kot vrnitve tudi mi nimamo v mislih. Pred seboj imamo le en cilj, priti nazaj. Vemo, da ne bo lahko, a hkrati je to realno, izvedljivo, bo pa treba pokazati pravo igro. Treba se je dobro pripraviti na to, da bomo vsako tekmo, s katerokoli reprezentanco odigrali kar se da najbolje, saj bomo le tako lahko zmagali," je ob začetku uradnih priprav novinarjem dejal eden od standardnih članov reprezentance Robert Sabolič, ki ne pričakuje pretiranih novosti pod Terglavovim vodstvom.

"Treba bo igrati moderen stil, hitro igro, kot želi trener. Veliko novega pa ni, kakšen od mlajših bo najverjetneje zraven, tako da se med seboj kar dobro poznamo." | Foto: www.alesfevzer.com "Treba bo igrati moderen stil, hitro igro, kot želi trener. Veliko novega pa ni, kakšen od mlajših bo najverjetneje zraven, tako da se med seboj kar dobro poznamo." Foto: www.alesfevzer.com

"Že februarja sem bil zraven, kakšne malenkosti so drugačne, a prav veliko sprememb ni bilo. Treba bo igrati moderen stil, hitro igro, kot želi trener. Sicer pa veliko novega med igralci ni, kakšen od mlajših bo najverjetneje zraven, tako da se kar dobro poznamo. Če bo vsak dal svoj maksimum, se nam lahko obeta vrnitev." 

Slovence konec avgusta čakajo še olimpijske kvalifikacije, a prekaljeni reprezentant poudarja, da misli še niso tako daleč: "O tistem se še nihče ne pogovarja. Najprej moramo opraviti ta del, potem se bomo pogovarjali naprej."

EC KAC : Red Bull Salzburg
Sportal Prva finalna tekma z edinim golom odločena šele v podaljšku

Zadnji sezoni je nosil dres Beljaka. | Foto: Rene Krammer Zadnji sezoni je nosil dres Beljaka. Foto: Rene Krammer

Zadnji sezoni na Koroškem, pa prihodnjo?

Sabolič je zadnji dve sezoni preživel nedaleč od doma, nosil je dres Beljaka, s katerim je obstal v četrtfinalu IceHL, v katerem jih je izločil Bolzano.

Po klubski sezoni si je vzel teden dni prosto, nato je začel trenirati na Jesenicah. Kot pravi, še ne ve, kam bo ga odnesla klubska prihodnost, mogoče tudi v Olimpijo. "V Beljaku trenutno čakajo, da podpišejo novega trenerja, da se potem skupaj odločijo, kaj si sploh želijo glede kadra. Stik iz Ljubljane? Tudi tu se agent pogovarja, tako da je tudi to možnost, da," je proti naslednji sezoni pogledal 35-letnik. 

V četrtek edina domača pripravljalna tekma

Slovenski hokejisti, ki se jim je v drugi polovici tedna pridružil še vratar Gašper Krošelj, bodo v pripravah na prvenstvo odigrali šest prijateljskih tekem, dve z Avstrijci, dve s Poljaki in dve s Francozi.

Prva in edina domača sledi v četrtek, 11. aprila, ko bodo v Tivoliju gostovali severni sosedi.

Širši seznam kandidatov za nastop na SP

Vratarji: Luka KOLIN (Olimpija/SLO), Gašper KROŠELJ (Banska Bystrica/SVK), Matija PINTARIČ (Dragons de Rouen/FRA), Žan US (Jesenice/SLO), 

Branilci: Rožle BOHINC (Jesenice/SLO), Aljoša CRNOVIČ (Olimpija/SLO), Kristjan ČEPON (Vasterviks/SWE), Jan ĆOSIĆ (Olimpija/SLO), Blaž GREGORC (Bremerhaven/GER), Aleksandar MAGOVAC (Olimpija/SLO), Bine MAŠIČ (Olimpija/SLO), Matic PODLIPNIK (Kitzbüheler/AUT), Urban PODREKAR (Niagara Ice Dogs/CAN), Miha ŠTEBIH (Horacka Slavia Trebic/CZE), Žiga URUKALO (Jesenice/SLO), 

Napadalci: Miha BERIČIČ (Olimpija/SLO), Martin BOHINC (Jesenice/SLO), Jan DROZG (Amur/RUS), Luka GOMBOC (KAC/AUT), Žiga JEGLIČ (Bremerhaven/GER), Žan JEZOVŠEK (Jesenice/SLO), Anže KURALT (Fehervar/HUN), Rok MACUH (Olomuc/CZE), Marcel MAHKOVEC (Olimpija/SLO), Luka MAVER (Vorarlberg/AUT), Žiga MEHLE (Olimpija/SLO), Ken OGRAJENŠEK (Graz 99ers/AUT), Robert SABOLIČ (VSV/AUT),  Nik SIMŠIČ (Olimpija/SLO), Jaka SODJA (Olimpija/SLO), Rok TIČAR (Vienna/AUT). Blaž TOMAŽEVIČ (VSV/AUT), Matic TÖRÖK (KooKoo/FIN), Jan URBAS (Bremerhaven/GER), Miha VERLIČ (Bremerhaven/GER).

*Lan KAVČIČ (HK Olimpija (U19), HK Slavija Junior) in Tian HEBAR (HK Olimpija, HK Celje) – pridružila sta se treningom.

 

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance*

Četrtek, 11. april (dvorana Tivoli)
19.00 Slovenija – Avstrija

Petek, 12. april (Beljak)
Avstrija – Slovenija

Četrtek, 18. april
Poljska – Slovenija

Petek, 19. april
Poljska – Slovenija

Sreda, 24. april
Francija – Slovenija

Četrtek, 25. april
Francija – Slovenija

*Slovenci bodo prvo tekmo igrali doma, preostale v gosteh.

Preberite še:

risinje, slovenska ženska hokejska reprezentanca, Slovenija - Velika Britanija
Sportal Slovenke kljub porazu potrdile obstanek

 

Ne spreglejte