Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
12.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca Nik Zupančič Robert Sabolič risi

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 12.00

6 let, 7 mesecev

Selektorjev pogled

Pripravljalne tekme so pokazale slabosti, ki jih bodo morali odpraviti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Italija Slovenija hokej | Foto Sportida

Foto: Sportida

"Ne bi se spuščal v sodniške odločitve, smo pa določene prekrške naredili po neumnosti. V tem segmentu bomo morali določene stvari popraviti. Za to nam bodo prav prišle priprave v Rusiji," je po nedeljski zmagi z 1:4 nad Italijo razmišljal slovenski selektor Nik Zupančič.

Slovenski hokejisti so v nedeljo v Neumarktu vstopili v drugo polovico pripravljalnih tekem. Odigrali so štiri, zmagali na treh. Zadnji so jim premoč priznali Italijani, ki so imeli nekaj pomoči tudi v sodnikih, a jim slovenske izbrane vrste ni uspelo streti.

Ta je največ dela opravila v zadnji tretjini, ko je po italijanskem izenačenju na 1:1 v zadnjih desetih minutah trikrat zadela in zmagala z 1:4. Še posebej razpoložen pri gostiteljih, ki se prav tako pripravljajo na svetovno prvenstvo elite, je bil drugi napad v sestavi najboljšega igralca tekme Mihe Verliča (dva zadetka), Jana Muršaka in Jana Urbasa. Prispeval je tri gole.



Kakovostnejši jim ne bodo dali tega razkošja

Selektor Nik Zupančič je bil zadovoljen le z zadnjo tretjino obračuna z Italijo. | Foto: Sportida Selektor Nik Zupančič je bil zadovoljen le z zadnjo tretjino obračuna z Italijo. Foto: Sportida

Slovenci so se morali lep čas braniti z igralcem(a) manj in prav na število slovenskih kazenskih minut, ki jih bodo kakovostnejše reprezentance zagotovo pogosteje izkoriščale, je po zmagi opozoril Zupančič.

"Vsekakor smo imeli preveč izključitev v prvih dveh tretjinah. Ne bom se spuščal v sodniške odločitev, saj se nikoli nisem. Nekatere prekrške, ki so nam jih dosodili, smo naredili po neumnosti. V tem segmentu bomo morali stvari popraviti, saj nam v elitni diviziji ekipe ne bodo dale tega razkošja, da bi lahko ubranili vse te položaje z igralcem manj." 

Bolj zadovoljen je bil z zadnjimi 20 minutami srečanja: "Kar zadeva zadnjo tretjino, je bilo veliko dobrih stvari. Več ploščkov na gol, bolje smo delovali ob sodniških metih, kar je vplivalo na to, da smo dosegli potrebne zadetke. To je na koncu naredilo razliko."

Prva za Saboliča

Robert Sabolič (55) se je vrnil v tekmovalni ritem ter spet zaigral s svojima kolegoma v napadu Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem. | Foto: Vid Ponikvar Robert Sabolič (55) se je vrnil v tekmovalni ritem ter spet zaigral s svojima kolegoma v napadu Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem. Foto: Vid Ponikvar

Prvič po poškodbi se je v tekmovalni ritem vrnil član prvega napada Robert Sabolič, ki je ob Roku Tičarju in Žigi Jegliču zamenjal Žigo Panceta. Ta se je preselil v tretjo napadalno trojko k Boštjanu Goličiču in Davidu Rodmanu.

"Vidi se, da res dolgo časa ni igral tekme. Verjetno je malce prisoten še strah pred kontaktom. Zanj je bila to zelo dobra tekma z vidika, da je prišel nazaj v ritem tekem in spet začutil igralni naboj. Mislim, da se bo iz tekme v tekmo izboljševal in bo celotna peterka delovala, kot je vajena," je povratnikovo igro opisal selektor.



V Rusijo s 26, zadnja odločitev po pripravah v Sankt Peterburgu

Zupančič je še pred odhodom v Italijo seznam skrčil za dve imeni. Brez nastopa na SP sta ostala napadalca Andrej Hebar in Gregor Koblar, kar pomeni, da je na seznamu zdaj predvidenih 13 napadalcev.

Po nedeljski tekmi naj bi prečrtal še eno ime med branilci, a se je odločil na zadnji del priprav v Sankt Peterburg odpeljati vseh deset. Odločitev, kdo od teh ne bo potoval na prvenstvo v Pariz (tja naj bi odšlo devet branilcev), bo tako sprejel po turnirju v Rusiji.

Kmalu sledi nova pot na zadnji del priprav v Sankt Peterburg, kjer bodo risi palice prekrižali še z rusko in norveško reprezentanco do 25 let. | Foto: Vid Ponikvar Kmalu sledi nova pot na zadnji del priprav v Sankt Peterburg, kjer bodo risi palice prekrižali še z rusko in norveško reprezentanco do 25 let. Foto: Vid Ponikvar

Tja bo naša odprava s 26 hokejisti odpotovala v torek, konec tedna pa bo tam palice prekrižala z norveško in rusko reprezentanco do 25 let.

"Mislim, da je dobrodošlo. Malo se bomo umaknili od Slovenije in se v miru pripravili na zadnje tekme. Pripravljalne tekme so pokazale nekatere slabosti, ki jih bomo morali odpraviti, tako da nas čakata dobrodošli tekmi. Upam, da bosta obe v visokem ritmu. Samo tako se bomo lahko pripravili na prvenstvo, ki nas čaka," o pričakovanjih na zadnjem delu priprav pravi mož s selektorsko taktirko.

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji (3): Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL)

Branilci (10): Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič (oba Junost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga), Mitja Robar (KAC Celovec, liga EBEL), Luka Vidmar (Frederikshavn, Metal Ligaen), Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga)

Napadalci (13): Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL), Aleš Mušič (HDD Olimpija, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočniki: Edo Terglav, Gaber Glavič, Aleš Burnik

V oklepaju so zapisani klubi, v katerih so hokejisti igrali v končani sezoni.

 

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april: priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april: tekma v Celju proti Madžarski - zmaga Slovenije z 2:1
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu - poraz Slovenije z 1:2 po kazenskih strelih
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski - zmaga Slovenije s 3:5
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji - zmaga Slovenije z 1:4
25. april–2. maj: priprave v Sankt Peterburgu (28. april: tekma z Norvežani U25, 29. april: tekma z Rusi U25)
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

 

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija
Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada
Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška
Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija
Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija
Sobota, 13. maj: 16.15 Slovenija – Belorusija
Ponedeljek, 15. maj: 20.15 Francija – Slovenija

Ne spreglejte