Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2024,
22.00

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Luka Maver Pioneers Vorarlberg HK Olimpija IceHL

Petek, 26. 1. 2024, 22.00

3 mesece

ICEHL, 26. JANUAR

Olimpija zanje to sezono še kar ni našla recepta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
HK Olimpija : Pioneers Vorarlberg | Olimpija je še četrtič v sezoni izgubila s Pioneers Vorarlberg. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je še četrtič v sezoni izgubila s Pioneers Vorarlberg.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so se z zadnjo serijo štirih zmag utrdili na mestih, ki zagotavljajo dodatne boje za končnico, možnosti za prvo šesterico, ki si po rednem delu zagotovi četrtfinale, pa so samo še teoretične. V Tivoliju v petek niso premagali Vorarlberg Pioneers. Moštvi sta se v tej sezoni srečali četrtič in še četrtič so zmagali Avstrijci (4:1). Z golom Trevorja Goocha so Ljubljančani +povedli že v šesti minuti, a nato v drugi in tretji tretjini dobili po dva gola. Za 3:1 je zadel slovenski hokejist v dresu Vorarlberga Luka Maver.

HK Olimpija : Pustertal
Sportal Olimpija v podaljšku do nove pomembne zmage

Potem ko so v torek Ljubljančani premagali enega od sosedov na lestvici Pustertal po podaljšku s 4:3, v obračunu s še eno ekipo, ki je približno enakovredna (ekipa iz Feldkircha je trenutno kot deseta na zadnjem rešilnem mestu za končnico) niza zmag ni podaljšala na pet. Prva tretjina je bila sicer solidna in domači so po zaslugi natančne podaje Žige Pavlina in dobre reakcije Trevorja Goocha tudi povedli že v uvodu prve tretjine. A že takrat so gostje imeli pobudo in več strelov, toda vratar Lukaš Horak ni klonil.

Gooch za 1:0. | Foto: www.alesfevzer.com Gooch za 1:0. Foto: www.alesfevzer.com So pa gostje stopnjevali pritisk v nadaljevanju, sad takšne igre pa je bilo najprej izenačenje, ko so s prvim strelom zadeli okvir vrat, nato pa premagali Horaka. Že nekaj minut pozneje pa so tudi povedli. V zadnji tretjini so domači sicer poskušali priti vsaj do izenačenja, vendar si niso pripravili pravih nevarnih priložnosti pred vrati Davida Madlernerja. Ko pa so imeli gostje nato igralca več, je slovenski reprezentant Luka Maver poskrbel za 3:1 in s tem velik korak do zmage. Domači so že več kot tri minute pred koncem zaigrali brez vratarja, toda posledica je bil še četrti gol v mreži domače ekipe v zadnji minuti.

Zdaj na lestvici Olimpija ostaja deveta z 58 točkami, a je osem točk za šestim mestom.

Liga ICE

Petek, 26. januar

Že v soboto nad Innsbruck

Zmaji prav veliko časa za regeneracijo po petkovi tekmi ne bodo imeli, saj bodo že v soboto ob 18. uri pričakali še enega tekmeca v boju za končnico. Gostili bodo Innsbruck, ki je v petek z vodilnim Celovcem (Jan Muršak, Luka Gomboc) igral podaljšek, v korist Innsbrucka pa so odločili šele kazenski streli

Beljak (Blaž Tomaževič, Robert Sabolič) si ni dovolil tretjega zaporednega poraza, Gradec je premagal s kar 7:2 (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc). Beljačani so dali pet golov že v prvi tretjini. Sabolič je zadel dvakrat.

Asiago je v dvoboju začelja gostil Dunaj (Rok Tičar). Dunajčani so zmagali v podaljšku, ko je zadel Američan Seamus Donohue, podal pa mu je Tičar. 

Pustertal je po kazenskih strelih s 5:4 premagal Linz.

Lestvica

Preberite še:

Asiago  : HK olimpija
Sportal Velik preobrat za pomembno zmago Olimpije
Graz 99ers HK Olimpija
Sportal Silovit že začetek, Olimpija do tretje zmage v nizu
Ne spreglejte