Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2024,
19.40

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

Blaž Gregorc Ken Ograjenšek IceHL Graz 99ers HK Olimpija

Nedelja, 21. 1. 2024, 19.40

3 mesece, 1 teden

ICEHL, 21. januar

Silovit že začetek, Olimpija do tretje zmage v nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Graz 99ers HK Olimpija | Bo Olimpija v Gradcu vknjižila tretjo zaporedno zmago in z njo pomembne točke? | Foto Werner Krainbucher

Bo Olimpija v Gradcu vknjižila tretjo zaporedno zmago in z njo pomembne točke?

Foto: Werner Krainbucher

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na dobri poti, da si zagotovijo dodatne boje za končnico (mesta med 7 in 10), niso pa še odpisani za neposreden preboj v četrtfinale po rednem delu (prva šesterica). Za tretjo zaporedno zmago so s 6:1 premagali zadnji Gradec, za katerega igrata Ken Ograjenšek in Blaž Gregorc. Prvo tretjino so dobili s 3:1, v zadnji je z dvema goloma piko na i postavil Luka Vodlan.

Asiago  : HK olimpija
Sportal Velik preobrat za pomembno zmago Olimpije

Ljubljanske hokejiste do neposredne uvrstitve v izločilne boje oziroma do šestega mesta loči sedem točk, po drugi strani pa imajo zdaj že 16 točk naskoka pred Dunajčani, ki kot 11. prvi ostajajo brez možnosti za nadaljevanje sezone po rednem delu. V prejšnjem krogu so zeleno-beli s precej truda in po preobratu po zaostanku z 0:3 dobili tekmo v Asiagu pri predzadnji ekipi lige. V nedeljo so imeli priložnost, da dobijo nove tri točke, saj so gostovali pri zadnjem Gradcu.

Teorijo so tudi pretopili v prakso, saj v tej sezoni precej nekonkurenčni Štajerci niso bili kos zmajem. Že v prvi tretjini so ti postavili temelje za nov uspeh, domačim je sicer po začetnem zaostanku, ko je zadel Chris Dodero, še uspelo izenačiti. A gostje so z dvema hitrima zadetkoma, ko sta plošček za hrbet domačega vratarja Larsa Vodlena spretno spravila mlada Jan Ćosić in Bine Mašič, že po dveh minutah spet prevzeli nadzor nad igro.

Graz 99ers HK Olimpija | Foto: Werner Krainbucher Foto: Werner Krainbucher

Tudi v nadaljevanju gostje niso imeli težav. Gradec je sicer imel nekaj več strelov, a drugega gola ni dosegel. Po drugi strani bi lahko Ljubljančani poleg četrtega gola, za katerega je v 35. minuti poskrbel Žiga Mehle, dosegli še kakšnega. V drugi tretjini je ta sicer ostal edini, a so gostje nato piko na i dobri in učinkoviti predstavi postavili v zadnjem delu, ko se je z dvema zadetkoma izkazal še Luka Vodlan za končnih 6:1.

Graz 99ers HK Olimpija | Foto: Werner Krainbucher Foto: Werner Krainbucher

Zdaj jih čaka paket domačih tekem, saj bodo v petih dneh od torka do nedelje v Tivoliju gostili Pustertal, Vorarlberg - pred slednjim imajo kot deveti že osem točk prednosti - ter Innsbruck.

Liga ICE

Nedelja, 21. januar

Sobota, 20. januar

Lestvica

Preberite še:

HDD Jesenice
Sportal Jesenice in Olimpija pred derbijem do visokih zmag
Marcel Rodman, VSV Beljak
Sportal "Največ pritiska si naložim sam"
Ne spreglejte