Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 1. 2024,
21.56

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Val Pusteria HK Olimpija IceHL

Torek, 23. 1. 2024, 21.56

3 mesece, 1 teden

icehl, 23. januar

Olimpija v podaljšku do nove pomembne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
HK Olimpija : Pustertal | Olimpija je teden treh domačih tekem odprla s pomembno zmago proti Pustertalu, ki je na lestvici mesto pred njo. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je teden treh domačih tekem odprla s pomembno zmago proti Pustertalu, ki je na lestvici mesto pred njo.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so teden treh domačih tekem v IceHL odprli z zmago v podaljšku (4:3) nad sosedom na lestvici Pustertalom in zmagoviti niz podaljšali na štiri. Z novo zmago so se še utrdili na mestih, ki po rednem delu zagotavljajo dodatne boje za končnico, prav tako pa še niso odpisani za neposredno napredovanje v četrtfinale - za šestim mestom zaostajajo sedem točk.

Graz 99ers HK Olimpija
Sportal Silovit že začetek, Olimpija do tretje zmage v nizu

Olimpija je še četrto tekmo zaporedoma sklenila z zmago. Tokrat resda po podaljšku, a je bil ta kar nekakšna logična posledica dogajanja na ledu, ki je bilo precej izenačeno. Ljubljančani so zdaj pri 58 točkah na devetem mestu, za šestim mestom, ki neposredno vodi v izločilne boje, pa še naprej zaostajajo za sedem točk. Priložnost za nove točke bo že v naslednjih dneh, ko bodo zeleno-beli v domači dvorani gostili še Vorarlberg in Innsbruck.

HK Olimpija : Pustertal | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič

Gosti so na današnjem obračunu že po manj kot dveh minutah vodili z 1:0, ko so unovčili prednost igralca več na ledu po izključitvi Mihe Zajca. V odprti igri pa so Ljubljančani hitro izenačili, v peti minuti je zadel Žiga Pavlin. Čeprav je moral domači vratar Lukaš Horak kar nekajkrat posredovati, pa so Ljubljančani v 19. minuti ob igralcu več na ledu zadeli, Charlie Dodero je sicer z nogo preusmeril plošček v mrežo, a so sodniki po pregledu posnetka gol potrdili.

Uvod druge tretjine ni bil tako živahen kot prve, kljub temu pa je še naprej blestel Horak, ki je tudi v drugi, kar izenačeni tretjini ustavil nekaj nevarnih poskusov gostov iz Italije.

V zadnji tretjini so imeli domači lepo priložnost v 47. minuti, vendar je dvoboj ena na ena dobil italijanski vratar Andreas Bernard. Gosti, ki so kazali napadalne namere, a so jih domači dokaj dobro ustavljali, pa so v 49. minuti izenačili prek Davida Morleyja, ki je pred vrati ploščku spremenil smer.

HK Olimpija : Pustertal | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič

A zeleno-beli so znova hitro odgovorili, Žiga Mehle je močno z leve strani udaril proti vratom, danes ne posebej zanesljivemu Bernardu pa je plošček pobegnil v mrežo za novo vodstvo Olimpije. Je pa obramba slednje popustila v 57. minuti, ko se je Mats Frycklund sprehodil mimo neodločnih domačih hokejistov in matiral Horaka za 3:3.

V podaljšku je že po 17 sekundah zadel Maris Bičevskis, vendar so sodniki pregledali posnetek zaradi domnevnega igranja z roko. Tudi po njem pa so zadetek potrdili, tako da se je domača ekipa veselila nove zmage.

Olimpija bo v petek gostila Pioneers Vorarlberg, v soboto pa še Innsbruck.

Celovčani zadeli kar 12-krat

Vodilni Celovec je s kar 12:0 odpravil Asiago, drugi Fehervar pa s 3:2 strl odpor Beljaka, branilci naslova iz Salzburga so izgubili tretjič zapored, tokrat proti Linzu. Dunaj je na derbiju začelja tesno premagal Gradec, Bolzano pa je ugnal Innsbruck.

Liga ICE

Torek, 23. januar

Lestvica

Preberite še:

Marcel Rodman, VSV Beljak
Sportal "Največ pritiska si naložim sam"
Asiago  : HK olimpija
Sportal Velik preobrat za pomembno zmago Olimpije
Ne spreglejte