Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
21. 4. 2018,
10.34

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

2

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi Marc Marquez

Sobota, 21. 4. 2018, 10.34

6 let

Marc Marquez: Rossi se boji voziti, ko sem jaz na stezi? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,82

2

Marc Marquez | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Po veliki nagradi Argentine je odnos med Valentinom Rossijem in Marcom Marquezom na najnižji ravni. Pred tekmo za VN nagrado ZDA v Austinu je Španec izjavil, da se ne boji nikogar, potem ko je Rossi izjavil, da se boji voziti, ko je na stezi z Marcom Marquezom. Kvalifikacije za razred MotoGP se začnejo ob 21.10 po slovenskem času.

Pred dvema tednoma je na dirki za veliko nagrado Argentine znova počilo med Valentinom Rossijem in Marcom Marquezom, potem ko je ta v enem izmed zavojev trčil v Italijana, ki je pozneje na mokri travi padel. Branilec naslova svetovnega prvaka je bil za to potezo tudi kaznovan.

Valentino je pozneje izjavil, da je zaradi dejanj, ki jih Marquez počne na progi, vse skupaj postalo že zelo nevarno in da se boji voziti, ko je na stezi tudi Marc. Pozval je tudi vodstvo tekmovanja, da mora nekaj ukreniti. Na novinarski konferenci v Austinu je Španec Italijanu odgovoril, da se on nikogar ne boji.

Takole sta se še pred VN Argentine rokovala Marc Marquez in Valentino Rossi. Njun odnos se je po dirki zelo ohladili. | Foto: Guliverimage/Getty Images Takole sta se še pred VN Argentine rokovala Marc Marquez in Valentino Rossi. Njun odnos se je po dirki zelo ohladili. Foto: Guliverimage/Getty Images "Jaz se nisem nikoli nikogar bal"

"Rossi se boji voziti, ko sem jaz na stezi? Jaz se nisem nikoli nikogar bal," je uvodoma povedal 25-letni dirkač, ki je na lestvici trenutno uvrščen na peto mesto. Ta je pozneje vseeno priznal, da je v Argentini vendarle naredil nekaj napak.

"Naredil sem napake, iz katerih sem se nekaj naučil. Opravičujem se za svoje napake, ampak vsi jih delamo, saj v MotoGP vsi iščemo meje. Dirko sem si še enkrat pogledal in že od začetka je bila prava zmešnjava. To je bila za mene povsem nova situacija," je še povedal Marquez, ki se je želel po dirki v Argentini Rossiju opravičiti, a 39-letni Italijan opravičila ni sprejel.

Marc Marquez je na drugem treningu zdrsnil s steze.

Oba sta dobro vozila na treningih

Oba dirkača sta na zadnjih dveh prostih treningih dobro vozila. Na prvem treningu je najboljši čas postavil Marc Marquez (2'05.530), takoj za njim se je uvrstil Valentino Rossi (2'05.926). Na drugem treningu je Španec celo zdrsnil s steze in bil na koncu drugi, medtem ko si je Rossi privozil četrto mesto. Vsekakor se nam ta konec tedna obeta še ena zanimiva dirka.

Valentino Rossi je na treningu vozil zelo na meji.

 

Ne spreglejte