Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2019,
13.14

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

Robert Mueller ZDA

Petek, 19. 4. 2019, 13.14

5 let

Kremelj: Muellerjevo poročilo ne prinaša nobenih dokazov o ruskem vmešavanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Robert Mueller | Foto Reuters

Foto: Reuters

Poročilo posebnega preiskovalca Roberta Muellerja ni predstavilo nobenih dokazov o kakršnem koli vmešavanju Rusije v ameriške volitve leta 2016, so danes poudarili v Moskvi. Kremelj je pri tem izrazil obžalovanje zaradi vpliva, ki ga ima dokument na odnose med državama.

"Poročilo ne vsebuje nobenih utemeljenih dokazov o tem, da se je Rusija vmešavala v volilni proces v ZDA," je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov in poudaril, da v četrtek objavljeno urejeno poročilo ne vsebuje "nobenih novih informacij".

"Od začetka te preiskave smo trdili, da ne glede na to, kaj preiskovalci počnejo, ne bodo našli nobenega vmešavanja (...), ker ga ni bilo," poročilo pa to potrjuje, je dejal Peskov.

Donald Trump
Novice Poročilo: Trump poskušal odstaviti Muellerja

V obsežnem poročilu na več kot 400 straneh, ki je rezultat 22 mesecev trajajoče preiskave, Robert Mueller potrjuje obstoj "številnih povezav" med Rusijo in člani kampanje Donalda Trumpa, vendar meni, da ni dokazov o dogovarjanju oziroma o tem, da bi Trumpova kampanja aktivno sodelovala z Rusi pri napadih na demokratsko kandidatko Hillary Clinton.

"Obžalujemo, da takšni dokumenti neposredno vplivajo na razvoj ameriško-ruskih dvostranskih odnosov, ki niso v najboljši formi," je dejal Peskov.

Predlagal je celo, da bi se ameriški davkoplačevalci morali vprašati, zakaj je bil njihov denar porabljen za dolgotrajno preiskavo s takšnim izidom.

"V naši državi bi revizijsko zbornico takšno poročilo verjetno zanimalo: za kaj so porabili denar ameriških davkoplačevalcev? Vendar naj si to vprašanje zastavijo ameriški davkoplačevalci sami," je dodal.

Ne spreglejte