Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
9. 7. 2013,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

grozljivka

Torek, 9. 7. 2013, 12.54

8 let

Pet prihajajočih iger, ob katerih vam bo zaledenela kri (VIDEO)

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Interaktivna akcijska groza se zadnja leta umika poplavi predvsem neodvisnih srhljivk, v katerih po nakazah iz mor ne opletamo s palicami za golf in mačetami, temveč se trudimo odnesti celo kožo.

Ni dvoma, da so naslovi v slogu Left 4 Dead, Resident Evil in Dead Space igralca zmožni pripraviti do menjave spodnjic, a nam pravzaprav v vsakem trenutku ponujajo gromko rešitev spora s sluzastimi gnilobami, ki praviloma razumejo le surovo silo.

Kaj pa se zgodi, ko programerji igralčevemu liku v dlan kot v Amnesii, za mnoge najbolj grozljivi igri vseh časov, stisnejo zgolj žepno svetilko in ga pošljejo raziskovat graščino, v kateri mrgoli izrodkov iz najtemnejših kotičkov domišljije? Takrat je namesto spodnjic na ustrezno mesto bolje namestiti kar plenico. Za omenjeno tekstilno prilagoditev bo v prihodnost sicer vsaj pet razlogov, ki smo jih predstavili spodaj.

Among the Sleep

Težko je opisati, kako zelo strašljiva ideja se je porodila razvijalcem studia Krillbite. Among the Sleep bomo namreč doživeli s perspektive dvoletnika, ki se mu neke noči začnejo dogajati skrivnostne reči. Ker otroška domišljija pravzaprav ne pozna meja, se bo prijetna in udobna domača hiša spremenila v srhljivo podrtijo iz nočnih mor, igralci pa bomo podoživeli trenutke, ko smo kot prestrašeni otroci ob večernem ugašanju luči nepremično zrli v vrata garderobne omare.

The Forest

Razen osrednje premise o Gozdu pravzaprav ni znanega veliko. Po letalski nesreči se igralčev lik čisto sam znajde v izoliranem naravnem habitatu, ki mu načeluje pleme kanibalskih mutantov. Razvijalci so želeli ustvariti kar se da verjeten, trajnosten in odprt svet, da bi igralcu ponudili kar največjo mogočo mero svobode – vključeni so cikel dneva in noči, spremenljivo vreme, realistična rast rastlinja in erozija prsti ter ogromno povezanih jamskih sistemov in podzemnih jezer, namenjenih raziskovanju.

Kot v Minecraftu bodo dnevi v Gozdu namenjeni zbiranju surovin in utrjevanju postojanke. Ko pade mrak, se prava zabava namreč šele začne.

Paranormal: The Town

Prihajajoča razširitev motečega Paranormala Matta Cohena bo prvotno premiso zaporedja srhljivih dogodkov razširila v megleno mestece, ki je glede na prve skice videti kot Silent Hill. Kot v prvencu bo strašenje povsem naključno, kar pomeni, da bo igralna izkušnja drugačna ob vsakem zagonu igre.

Darkwood

Edina igra na seznamu, v kateri sveta ne bomo spoznavali s prvoosebne, temveč s ptičje perspektive. Podobno kot v zgoraj omenjenem Paranormalu bo okoliš v Darkwoodu ustvarjal algoritem, igralne prvine pa bodo precej "starošolske" – perma-death (ob smrti lika se shranjen položaj izbriše, kar pomeni, da je treba znova začeti iz ničle), premagovanje številnih nasprotnikov bo težavno, dodano bo izdelovanje lastne opreme.

Pulse

Najboljšo smo prihranili za konec. V Pulsu bo igralčev lik namreč popolnoma slep, svet, ki ga obdaja, pa bo podobno kot netopirji spoznaval z eholociranjem oziroma poslušanjem odmevov oddanega zvoka. Ker so včasih najbolj srhljive ravno tiste stvari, ki jih ne vidimo, bodo Pulse v trenutku zagotovo vzljubili vsi, ki jih straši neznano.

Ne spreglejte