SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

ZZD znova na vlado 11. marca

3

termometer

Del predloga zakona o zdravstveni dejavnosti bodo spremenili, na vladi pa ga bodo ponovno obravnavali 11. marca.

Predstavniki ministrstva za zdravje, za javno upravo in za finance ter službe vlade za razvoj in evropske zadeve, službe vlade za zakonodajo in posamezni strokovnjaki so se sestali glede predloga zakona o zdravstveni dejavnosti. Dogovorili so se, da bodo del zakona spremenili. Upravam in svetom več kompetenc za odločanje Predlog omenjenega zakona je sicer vlada obravnavala na prejšnji seji, kjer pa so ministri imeli pripombe na račun ureditve upravljanja javnih zavodov. "Razprava na seji vlade je šla v to smer, da bi upravam in svetom zavodov dali še več kompetenc za odločanje," je po četrtkovi seji vlade pojasnil minister za zdravje Borut Miklavčič. Dodal je, da morajo nekatere stvari še preračunati, a tekst zakona bo šel v smer večje avtonomije javnih zavodov, večje odgovornosti uprave in sveta zavoda.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen je po današnjem sestanku dejal, da bi določene spremembe besedila predloga zakona dolgoročno omogočile bolj ustrezno upravljanje javnih zdravstvenih zavodov. Zato so se dogovorili, da bodo v tem tednu proučili, kako bi besedilo zakona v delu, ki se nanaša na upravljanje javnih zdravstvenih zavodov, najbolj primerno dopolnili, je dejal.

Nov datum ne vpliva na obravnava Naslednji delovni sestanek glede usklajevanja določb predloga zakona bo v torek, zakon pa bo na vladi predvidoma obravnavan 11. marca, so zapisali v sporočilu za javnost na ministrstvu za zdravje. Miklavčič je sicer napovedal, da bo popravljen oz. dopolnjen predlog zakona vlada obravnavala še ta teden. Kot so še zagotovili v službi za odnose z javnostmi ministrstva za zdravje, nov datum obravnave na vladi nima vpliva na obravnavo zakona v državnem zboru.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin