TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 10. 2010,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 6. 10. 2010, 15.19

8 let

"Žal se ne pišem Janković"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aktualni murskosoboški župan Anton Štihec meni, da še vedno obstaja možnost za izgradnjo letalskega muzeja v Pomurju, razočaran pa je nad odnosom vlade do te regije.

Ali ima zdaj že zloglasni projekt izgradnje letalskega projekta še možnosti za realizacijo? Ocenjujem, da ima. Toliko bolj, ker so v preteklih letih kar tri ministrstva Vlade RS imela predvidena sredstva za ta projekt.

V kateri fazi je trenutno izvedba projekta? Projekt je v najzgodnejši fazi, kjer je potrebno s preliminarnimi študijami dokazati upravičenost in smotrnost projekta. Sledijo Dokument identifikacije investicijskega projekta, predinvesticijska študija, investicijski program ter študije, ki dokazujejo upravičenost umestitve v prostor. Tudi dokončne lokacije še ni.

Na kateri svoj dosežek v času županovanja ste najbolj ponosni? Na dokončanje izvennivojskega križanja železniške proge in Lendavske ceste v Murski Soboti ter uvedbo brezplačnega mestnega prevoza.

Katere tri točke svojega programa bi izpostavili kot najpomembnejše? Pocenitev življenja v Mestni občini Murska Sobota, izboljšanje varnosti vseh občanov ter nadaljevanje prehoda na obnovljive vire energije, kot so geotermija, toplotne črpalke in kogeneracija.

V čem vidite gospodarske potenciale Murske Sobote? V geostrateškem položaju, ker leži mesto ob železniški progi, ki vzhodno Evropo povezuje s Koprom, ter v naravnih potencialih, kot je geotermija.

Kaj je doslej najbolj oviralo razvoj Pomurja? Slaba prometna povezanost in zapostavljenost glede koncesioniranih visokošolskih programov. Od 36 koncesioniranih visokošolskih programov je namreč le en v Pomurju.

Kakšen se vam zdi odnos aktualne vlade do Pomurja? Ignorantski!!! Tovarna Mura je dokaz. Predsednik vlade že leto in pol ni odgovoril na pisma in nujne pozive, ki sem mu jih kot župan poslal v zvezi s tovarno Mura, niti se ni želel sestati z mano. Žal se ne pišem Janković!

Ne spreglejte