TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 7. 2011,
13.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zach Galifianakis

Torek, 19. 7. 2011, 13.32

6 let, 7 mesecev

Zach Galifianakis: komik na kvadrat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zach Galifianakis se je iz stand-up komika prelevil v šaljivca, na katerega stavijo avtorji uspešnih komedij. V videoteki na SiOL-TV si oglejte njegov film Draga, počakaj, sem na poti!

Zachary Knight "Zach" Galifianakis, rojen leta 1969 v Severni Karolini, je bil na začetku umetniškega ustvarjanja stand-up komik, potem pa je svoj talent preusmeril v filmske komične vloge. Množično priljubljenost si je prislužil s filmi Butec na večerji (Dinner for Schmucks, 2010), Draga, počakaj, sem na poti (Due Date, 2010) in Prekrokana noč (Hangover, 2009).

Zach Galifianakis se je v New York preselil, ko je na državni univerzi v Severni Karolini zaradi ene točke padel na zadnjem izpitu. Nastopati je začel v okrepčevalnici na trgu Times Square v New Yorku in napredoval do nastopov v klubih in kavarnah po mestu. Preden je dobil vlogo Bobbyja v kratkotrajni humoristični nanizanki Boston Common (1996–1997), je z miz pobiral prazne krožnike, da je zaslužil za preživetje. Potem se je za dva tedna preizkusil kot pisec oddaje Saturday Night Live. Septembra 2001 je imel svoj del v seriji Comedy Central Presents – vključil je stand-up nastop, igranje na klavir in pesem Eternal Flame v slogu slogu a cappella. Za Comedy Central je posnel še nekaj humorističnih oddaj, znašel pa se je tudi v videospotih s Fiono Apple in Kanyejem Westom. Junija 2006 je izdal rap/hip-hop/dance singl Come Over and Get It (Up in 'Dem Guts).

Bil je član komične skupine The Comedians of Comedy, ki jo je zapustil leta 2008, ko si je zamislil in spisal scenarij za pilotsko oddajo Speed Freaks za Comedy Central. Nastopal je tudi v televizijski seriji Tru Calling, na mreži VH-1 je gostil pogovorno oddajo Late World with Zach, ki jo sam tudi zasnoval, in se pojavil v serijah The Sarah Silverman Program in Reno 911!. Na spletni strani Funny or Die je v spletni pogovorni oddaji Between Two Ferns gostil znane osebnosti, kot so Steve Carell, Natalie Portman, Conan O’Brien in Charlize Theron.

Oddaja Between Two Ferns z Natalie Portman:

Veliki preboj je doživel z uspešnico Prekrokana noč (The Hangover), zato je s soigralci – Bradleyjem Cooperjem, Edom Helmsom in Justinom Barthom – posnel nadaljevanje Prekrokana noč 2 (The Hangover 2). Igral je tudi v komediji It’s Kind of a Funny Story (2010), med njegovimi zadnjimi filmskimi podvigi pa so Dokler naju jackpot ne loči (What happens in Vegas, 2008), V divjino (Into the Wild, 2007), Little Fish, Strange Pond (2009), G-Force (2009), Rogue’s Gallery (2010) in Youth in Revolt (2009) ter komična serija Bored to Death (2009-2010) z Jasonom Schwartzmanom in Tedom Dansonom. Nastopil je tudi v filmih Visioneers (2008), Lomilki src (Heartbreakers, 2001), Bubble Boy (2001), Below (2002), Corky Romano (2001), Out Cold (2001) ter v dokumentarcu in seriji The Comedians of Comedy (2005).

Ne spreglejte