TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 16.38

8 let

Začel se je sejem Megra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Minister za promet Radovan Žerjav je v Gornji Radgoni odprl 21. sejem Megra.

V nagovoru je poudaril, da so vsebine tudi tokrat izredno zanimive, posebej pa ga veseli poudarek na okoljski ozaveščenosti in naravnanosti k naravi, k čemur težijo tudi na ministrstvu. "Rast gradbeništva kaže, da je celotna družba v dinamičnem razvojnem ciklu" Skladnost okoljske ozaveščenosti, strokovnih razprav in diskusij skupaj s celovitim pregledom ponudbe gradbenih storitev in izdelkov je zagotovo prihodnost gradbene dejavnosti, okoljske spremembe pa že danes predstavljajo enega najmočnejših dejavnikov sprememb na trgu gradbenih materialov.

Rast gradbeništva, ki je Slovenijo pomembna gospodarska panoga, kaže, da je celotna družba v dinamičnem razvojnem ciklu, ki ni priložnost le za gradbeništvo, a brez ustrezne logistike in torej tudi prometnih povezav pa je gradbeništvo panoga brez nog, je povedal Žerjav.

Za avtoceste letos 823 milijonov evrov

V letnem načrtu je vlada letos za razvoj in posodabljanje avtocest namenila rekordnih 823 milijonov evrov ali 13 odstotkov več kot leto prej, letos bo predano prometu 80 kilometrov štiripasovnih, 11 kilometrov hitrih in tri kilometre navezovalnih cest, s čimer bomo zagotovili tudi večjo varnost, je nadaljeval minister, za aktualne vinjete pa pripomnil, da bo to "dober vmesni korak do satelitskega cestninjenja v prostem pretoku", poleg tega pa bodo zagotovo prispevale k zmanjševanju okoljskih obremenitev prometa, saj bodo povečale pretočnost in zmanjšale zastoje.

Na sejmu 450 ponudnikov iz 20 držav

Direktor organizatorja, Pomurskega sejma, Janez Erjavec je dejal, daje rast slovenskega gradbeništva več kot 10-odstotna, kar je med večjimi v EU, še bolj kot obseg del pa je po njegovem pomembno, da se je slovensko gradbeništvo znalo organizirati za zahtevne in pomembne projekte in jih tudi uspešno izvajati.

Na sejmu gradbeništva in gradbenih materialov se na več kot 20.000 kvadratnih metrih površin predstavlja 450 graditeljev, načrtovalcev in dobaviteljev materialov iz 20 držav.

Ne spreglejte