TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 15.48

8 let

V Preventu namesto plač možnost najema kredita

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prevent Global 160 zaposlenim še ne more izplačati plač za maj, saj ima še naprej blokiran račun s strani Nove Ljubljanske banke.

Podjetje zato zaposlenim kot možnost ponuja kredit pri eni od hčerinskih podjetjih Prevent Globala, pri čemer bo obveznik plačila kreditnega zneska Prevent Global. Zaposleni bodo tako podpisali kreditno pogodbo z eno od hčerinskih družb in s Prevent Globalom, ki se bo s tem obvezal, da bo znesek kredita poravnal.

Zaradi neporavnanih obveznosti NLB blokiral račun Glede na to ponujeno možnost bo verjetno za ponedeljek napovedana stavka v Prevent Globalu preklicana, vendar bo dokončni sklep o tem sprejel stavkovni odbor, ki se bo sestal v petek zjutraj, je pojasnil predsednik svobodnega sindikata v podjetju Vlado Zorman.

Prevent Global 160 zaposlenim plač za maj še ni poravnal, saj je NLB zaradi neporavnanih kreditnih obveznosti Prevent Globala v višini 791.000 evrov blokiral račun družbe. Hkrati je razlog za zamudo pri izplačilih plač tudi ta, da kupec, nemški Prevent DEV, ponovno ne poravnava plačila za opravljene storitve 160 zaposlenih v Prevent Globalu.

Z neizplačilom regresa padel dogovor Je pa podjetje v ponedeljek z 10-dnevno zamudo zagotovilo majske plače za 1150 zaposlenih v okviru podjetja Prevent avtomobilski deli. Vsi zaposleni so sicer do konca junija pričakovali tudi izplačilo letošnjega regresa, saj je bil ta časovni rok za izplačilo celotnega regresa del dogovora o postopnem dvigu minimalne plače. Z neizplačilom regresa v tem roku je tako po pojasnilih sindikata dogovor "padel".

Prvi mož Prevent Globala Renato Krajnc stečaj podjetja vidi kot skrajno možnost, pri čemer si uprava zelo prizadeva, da do tega ne bi prišlo. Podjetje se namreč intenzivno pogovarja z novim partnerjem, vendar bi sodelovanje, če bo dogovor uspešen - to naj bi bilo znano v mesecu dni - zaživelo v treh do šestih mesecih.

Vodstvo družbe se je obrnilo tudi na državo Podjetje bi v tem primeru moralo poiskati primerno rešitev za premostitev tega obdobja, v katerem bi po nekaterih ocenah potrebovalo okoli šest milijonov evrov. Vodstvo družbe se je zato obrnilo tudi na državo, Krajnc pa možnost sodelovanje vidi v okviru mehanizmov SID banke.

Ne spreglejte