TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 15.19

8 let

V Piranu postaja za polnjenje avtomobilov na električni pogon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Obala je dobila prvo polnilno mesto za polnjenje avtomobilov na električni pogon.

Sistemski operater distribucijskega omrežja z električno energijo (SODO) in Elektro Primorska sta v sodelovanju s partnerji polnilno mesto postavila na Fornačah v Piranu. Pri postavitvi polnilnega mesta v Piranu so sodelovali še občina Piran, javno podjetje Okolje in podjetje Belmet. SODO bo v okviru projekta eno leto prispeval električno energijo za polnjenje električnih vozil, so avtorji projekta zapisali v izjavi za javnost. Polnilno mesto opremljeno z analizatorjem mreže Polnilno mesto v Piranu je opremljeno še z analizatorjem mreže, ki omogoča merjenje vplivov polnjenja vozil na elektrodistribucijsko omrežje. S tem naj bi bilo poskrbljeno za zanesljivejše napovedi o povratnih vplivih polnilnih mest na elektrodistribucijsko omrežje v prihodnosti.

Rezultati merjenja bodo po mnenju avtorjev projekta prispevali k pravilnemu načrtovanju in razvoju elektrodistribucijskega omrežja, kar je tudi eden od razlogov za postavitev promocijskih polnilnih mest za polnjenje vozil na električni pogon.

Infrastrukturni pogoj za zmanjšanje emisij Polnilno mesto v Piranu bo, kot so še zapisali, omogočilo hitrejšo vpeljavo uporabe električnih vozil v Sloveniji. Ustvarjeni bodo infrastrukturni pogoji za večjo prisotnost in uporabo električnih vozil ter za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, vozniki pa bodo obenem prihranili pri vožnji.

Polnilna mesta za polnjenje vozil na električni pogon predstavljajo po navedbah avtorjev projekta priložnosti za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, zato bo SODO v prihodnosti aktiviral še dve novi električni polnilni mesti za polnjenje vozil na električni pogon.

Ne spreglejte