SiolNET.
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V novogoriškem LDS ob sestavi liste spoštovali različnost

3

termometer

Kandidat LDS za novogoriškega župana Matej Arčon je prepričan, da v LDS volivcem ponujajo najboljšo ekipo, saj so pri sestavi ekipe spoštovali različnost kandidatov.

Za razvoj mesta in celotne občine pa bo potreben predvsem razvoj gospodarstva, je na novinarski konferenci dejal Arčon.

Arčon bo obnovil pogajanja z lastniki družbe SGP Nova Gorica je v razvojnem krču tudi zaradi problemov, ki jih ima občina z družbo SGP. Zato bo, tako Arčon, kot župan najprej obnovil pogajanja z lastniki družbe SGP, ki je lastnica precej nepremičnin v mestu in okolici.

"Občina mora zagotavljati pogoje za nastanek delovnih mest" "Doslej novogoriška občina ni uredila dovolj obrtno-podjetniških con in s tem ni zagotovila možnosti obrtnikom in podjetnikom za razvoj v svoji občini," je povedal Arčon. Dejal je še, da občina ne more vplivati na večanje zaposlovanja, razen če zaposluje v občinski upravi, pač pa mora zagotavljati pogoje za nastanek novih delovnih mest.

"V program sem uvrstil projekte, ki so izvedljivi" "Ne obljubljam stvari, ki so dejansko državni projekti, pač pa sem v svoj program uvrstil dejanske projekte, ki so izvedljivi in zanje ni potrebnih velikih sredstev," še pravi županski kandidat LDS. Med zanimivejšimi projekti je omenil predvsem ureditev osrednje pokrite mestne tržnice na mestu sedanje avtobusne postaje, ki bi jo zato morali seliti na drugo, obrobnejšo lokacijo v Novi Gorici.

Prednostne naloge, ki jih bodo zagovarjali bodoči mestni svetniki LDS, bodo tudi nova stanovanja za mlade družine, ponovna pogajanja glede odlagališča odpadkov v Stari gori in gradnja čistilne naprave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin