TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 3. 2010,
13.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 18. 3. 2010, 13.31

8 let, 3 mesece

V Kopru odprli nakupovalni park Supernova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Kopru so danes odprli nov nakupovalni park Supernova, ki se od že obstoječega loči po cenovno ugodnejših artiklih in drugačnem konceptu gradnje.

Nakupovalno središče na približno 6.000 kvadratnih metrih površine bo za razliko od že obstoječe Supernove v neposredni bližini ponujalo predvsem cenovno ugodnejše artikle, med drugim oblačila, obutev, kozmetiko, izdelke za hišne ljubljence in drobno pohištvo. Nov Supernovin nakupovalni center se od že obstoječega razlikuje tudi po konceptu gradnje z ločenimi vhodi v posamezne trgovine. Z odprtjem nakupovalnega parka bo novo zaposlitev našlo 90 ljudi. Konec tega meseca bo v neposredni bližini Supernove na 70.000 kvadratnih metrih površine odprlo vrata tudi največje nakupovalno središče v Sloveniji Planet Tuš. Koper finančne krize po mnenju koprskega župana Borisa Popoviča zaenkrat ne občuti. "Očitno je še vedno dovolj vlagateljev," je dejal Popovič, ki se je udeležil odprtja Supernove.

Koprski župan napoveduje nova nakupovalna središča

Na obrobju Kopra bi po besedah Popoviča lahko zraslo še nekaj novih nakupovalnih središč. Prostih zemljišč je še nekaj, vendar pa je nekatere projekte zaustavila gospodarska kriza.

Že pred leti je bila na obrobju Kopra načrtovana trgovina s pohištvom Rutar, zemljišče pa je imela rezervirana tudi nemška veriga hipermarketov Kaufland, ki pa se kasneje ni odločila za vstop na slovenski trg. Lastnik zemljišča naj bi bil zdaj Mercator.

Še vedno je živa tudi ideja o gradnji največjega nakupovalnega središča v nastajajoči obrtni coni na Srminu. Potrošnikom naj bi prinesel izbor trgovin na 100.000 kvadratnih metrih, vendar pa so morebitni investitorji po Popovičevih besedah zaenkrat še previdni in še čakajo, kako bo zaživel Planet Tuš in v kakšni meri se bo razvijal turizem v regiji.

Pač pa je zaenkrat po besedah Popoviča zamrla ideja, da bi Koper dobil trgovino švedskega proizvajalca pohištva Ikea. Propadla pa je tudi zamisel o gradnji trgovskega središča na območju sedanje kemične tovarne Kemiplas v Dekanih, ki je bila živa pred skoraj osmimi leti. "Očitno so imeli figo v žepu in niso resno računali na spremembo dejavnosti," je dejal Popovič.

Ne spreglejte