TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
7.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 7.34

7 let, 12 mesecev

V Hitu bodo ukinili dodatnih 250 delovnih mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstvo novogoriške družbe Hit je po neuspešnih ponedeljkovih pogajanjih s sindikatom igralniških delavcev (SIDS) potrdilo, da namerava do konca leta ukiniti dodatnih 200 do 250 delovnih mest.

Kot je zatrdil vodja pogajalske skupine uprave Uroš Kravos, je vodstvo sindikalne pogajalske skupine pristalo na znižanje plač po predlogu uprave le za mesec maj. "Izvršni odbor sindikata si ni upal prevzeti bremena odgovornosti, da bi podpisal dogovor oz. anekse, ki sta jih ostala dva sindikata v Hitu že podpisala," je dejal Kravos. Po njegovih besedah so sindikalisti pogojevali podpis tega sporazuma s tem, da bi morali najprej podpisati dogovor o napitninah in šele nato o drugih zadevah. Uprava: Ni več časa za dogovor Po osmih tednih pogajanj je za upravo, tako Kravos, zmanjkalo časa za dogovor, kar je pripeljalo do tega, da bo uprava "sprožila plan B za obvladovanje stroškov dela oz. pripraviti nart za dodatna odpuščanja predvsem igralniških delavcev". Tako naj bi uprava v drugi polovici leta odpustila dodatnih 200 do 250 zaposlenih v celotni skupini Hit. S 1. septembrom naj bi začela veljati nova reorganizacija v družbi, ki je bila že sprejeta. Ukrepe, za katere se bo uprava sicer odločila, mora potrditi še nadzorni svet, ki bo zasedal predvidoma 16. junija.

Do konca leta kar 400 manj zaposlenih Po Kravosovih besedah so sicer še vedno pripravljeni priti na zbor članov SIDS in jim razložiti predlagane ukrepe. "Ker pa SIDS ne more sklicati zbora članov sindikata do četrtka, nam časa že zmanjkuje," je še povedal Kravos. Po prvotnih načrtih naj bi delo v letošnjem letu izgubilo 206 zaposlenih, sporazumno je iz družbe že odšlo 130 delavcev. Sedaj predvidevajo, da bo število zaposlenih do konca leta manjše kar za 400.

SIDS: Mi bi dogovor podpisali, a je uprava odstopila od pogajanj Po besedah predsednika izvršnega odbora SIDS Iztoka Černigoja pa je uprava predlagala, da bi se plače znižale za obdobje enega meseca in bi tako člani sindikata lahko na svojih plačilnih listah videli, kolikšno bi bilo resnično znižanje plač. "Po zaključku ponedeljkovega pogovora smo bili pripravljeni podpisati tak dogovor, kar pa vodji pogajalske skupine uprave Kravosu ni bilo všeč, saj je medtem opravil telefonski pogovor, in so nato vsi člani pogajanja zapustili. Mi smo še vedno pripravljeni podpisati tak dogovor, kot ga je predlagala sama uprava," je dejal Černigoj.

Povedal je še, da za podpis dogovora za trajno znižanje plač niso imeli mandata svojih članov, pač pa bi pristali na znižanje za določeno obdobje. Prav tako tudi zbora članov SIDS ne bi mogli sklicati v treh dneh, kot je predlagala uprava, saj je rok za sklic po njihovem statutu osem dni.

Kravos zanika Černigojeve trditve Iz Hita so demantirali Černigojeve izjave. "Odločno zanikam trditev Iztoka Černigoja, da je uprava predlagala sindikatu SIDS podpis sporazuma za en mesec. To namreč v ničemer ne bi reševalo problema in tudi ni v skladu z dogovori z ostalima dvema sindikatoma. O tem navsezadnje jasno priča tudi zvočni posnetek celotnega ponedeljkovega sestanka," je izjavil vodja pogajalske skupine uprave Uroš Kravos.

Ne spreglejte