SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V EU odslej z več neobdavčenega vina in parfuma

1

termometer

V EU so začela veljati nova pravila glede blaga, za katerega ni treba plačati carine. Potniki bodo lahko v EU v ročni prtljagi prinesli več neobdavčenega blaga kot doslej.

Po kopnem in rekah bodo lahko potniki v ročni prtljagi v EU po novem brez davkov prinesli blago v vrednosti 300 evrov, po zraku in morju pa blago v vrednosti 430 evrov, medtem ko je bila prejšnja omejitev v obeh primerih 175 evrov. Brez omejitev pri uvozu parfumov, kave in čaja Količinske omejitve pri uvozu parfumov, kave in čaja v osebni prtljagi so odpravljene, količinska omejitev uvoza za vino je povečana z dveh na štiri litre, uvedena pa je tudi količinska omejitev piva na 16 litrov.

Omejitev vnosa tobačnih izdelkov odvisna od države Glede vnosa cigaret so države članice dosegle kompromis, da lahko tiste države, ki to želijo, veljavno omejitev vnosa tobačnih izdelkov na 200 cigaret v podporo zdravstveni politiki zmanjšajo na 40 cigaret.

Nova pravila bodo potnikom omogočila prihranke pri uvozu blaga v osebni prtljagi, državam članicam pa prihranek pri upravnih stroških, ki so jih do sedaj imele s pobiranjem majhnih zneskov carin in davkov, poudarjajo v Bruslju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin