TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
20. 1. 2016,
21.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Uroš Zorman evropsko prvenstvo rokomet

Sreda, 20. 1. 2016, 21.22

8 let

Uroš Zorman: Ni katastrofa, je pa neuspeh

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Vedno pravim, da sta na vsaki tekmi ključni kaki dve žogi. Lahko bi se obrnilo v našo korist, a se ni," po porazu na tekmi z Nemčijo in izpadu Slovenije z evropskega prvenstva razmišlja Uroš Zorman.

Ne Slovenija ne on nista prišla do svoje prave igre. Najbolj škoda je, da je bilo tako prav na tretji, najpomembnejši tekmi prvenstva. Tekmi, po kateri se ni več mogoče reševati. Po zmagi z rezultatom 25:21 v glavni del evropskega prvenstva na Poljskem potujejo Nemci, Uroš Zorman pa opozarja, da bi se lahko marsikaj obrnilo že z minimalnimi dejanji v drugo, za Slovence pozitivno smer.

"Imeli smo veliko priložnost, sploh zato, ker vemo, s katero skupino bi se križali, če bi slavili (nasprotniki bi bili Danska, Madžarska in Rusija, op. a.). Proti Nemčiji nismo bili pravi, čeprav smo tekmo dobro začeli. Morda bi se stvari obrnile drugače, če bi v prvem polčasu realizirali priložnosti ali nekaj stvari na začetku drugega naredili drugače. Pozneje Nemcev nismo mogli več ujeti. Vedeli smo, da bo težko, vseeno smo imeli visoke cilje. Ne bom rekel, da je to katastrofa, je pa vsekakor neuspeh," je bil realen slovenski kapetan.

Še enkrat se je ozrl na ključne trenutke tekme z Nemčijo. Slovenija je imela, čeprav je bil Dean Bombač bolan, odlično priložnost, da bi jo prvič v zgodovini ugnala na velikem tekmovanju.

"Ne, to ni bil dan, ko nam ni šlo. Imeli smo protinapad za 6:2, a nismo znali zadržati razlike. Tudi v drugem polčasu smo imeli protinapad, po katerem bi lahko zaostajali le za gol, a smo izgubili žogo. Pozneje je bilo minus štiri, okrog tega zaostanka pa smo se nato vseskozi vrteli. Vedno pravim, da sta na vsaki tekmi ključni kaki dve žogi. Lahko bi se obrnilo v našo korist, a se ni. Nimamo kaj, prevzemam odgovornost tudi nase. Glavo gor, čakajo nas kvalifikacije za olimpijske igre. Bomo videli, kako naprej," se proti aprilskim kvalifikacijam za tako želene olimpijske igre ozira ob Gorazdu Škofu najbolj izkušeni član reprezentance: "Pomembno je, da gremo domov s čistim obrazom. Za nekatere je to zadnje evropsko prvenstvo. Kako bo v kvalifikacijah, bomo videli. A kot pravijo, ni vse, kar se sveti, zlato."

Ne spreglejte