Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2013,
13.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

hujšanje dieta

Nedelja, 14. 7. 2013, 13.10

7 let, 12 mesecev

Še vedno verjamete v diete?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če še vedno menite, da je pot do vitkosti le stroga dieta, je dobro, da nekatera vaša pričakovanja (po)stanejo realna. Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki vam lahko pri tem pomagajo.

Izračunajte indeks svoje telesne mase Vsaka ima svojega in treba ga je spoznati s kalkulatorjem telesne mase, ki na podlagi vaše teže in višine določi, ali ste podhranjeni, normalno hranjeni ali predebeli. Ni edini pripomoček pri hujšanju, je pa zelo uporaben. Tabele za izračun telesne mase lahko najdete tudi na internetu.

Telesna teža se spreminja Telo se leti spreminja, kilogrami enkrat naraščajo, drugič upadajo, odvisno od življenjskih sprememb, kot so rojstvo otroka, stres, zdravstvene težave ... Lepo je, kadar človek brez ihte to sprejema in uživa v svojem videzu, vedno pa ne gre brez težav. Začnite s pozitivnim razmišljanjem o sebi in svoji teži in ne bodite obsedeni s projekti, kot so, kako spet obleči svojo maturantsko obleko, ker vas to dolgoročno ne bo spodbudilo, ampak le zamorilo.

Izmerite odstotek telesne maščobe Odstotek vaše telesne maščobe se razvršča v skupine, ki določajo normalne vrednosti maščob glede na spol in starost in tako pokažejo, ali ste v kritični skupini oziroma ali je vrednost vaših maščob v telesu previsoka, kar običajno pomeni čezmerno telesno težo. Izračunajte si ga lahko na spletu, še bolje pa je obiskati zdravnika, ki vam jo bo izmeril s kaliperjem (tisto ščipalko, s katero so vas izmerili že v srednji šoli) in tudi ugotovil, kje na telesu se vam nabira največ maščobe.

Dajte si čas Hujšanje je proces, ki ne daje trajnih rezultatov v nekaj dneh, zato je pomembno, da ohranite pozitivno razmišljanje, potrpežljivost in vedrino duha. Tako kot se niste zredili čez noč, tudi shujšali ne boste takoj, saj trajni rezultati diete zahtevajo svoj čas. Hitre rešitve dokazano niso učinkovite!

Manekenke in igralke niso merilo Manekenke, igralke, pevke in druge zvezdnice bi pogosto potrebovale kakšen kilogram več, zato njihova pretirana vitkost naj ne bo merilo za vas. Ne obremenjujte se z njihovo težo in njihovim videzom, sploh ker veste, da so vse njihove fotografije tudi računalniško obdelane, da bi dosegle popolnost, pa čeprav imajo v resnici tudi one svoje napake. Ukvarjajte se s seboj in se veselite vsakega, še tako majhnega napredka.

Ne spreglejte